Ο barista Μιχάλης Κατσιαβός μας προσφέρει έναν καπουτσίνο που φτιάχνει με την κίτρινη συλλεκτική μηχανή Simonelli Vitoria Arduino, το έπαθλο του για τη τέταρτη θέση που κέρδισε φέτος στο Άμστερνταμ, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Barista.

Το τι γίνεται πίσω από την κόκκινη πόρτα του γνωστού Underdog της Ηρακλειδών το ξέρουμε εδώ και τρία περίπου χρόνια: Μια ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή, ανέτρεψαν τα προγνωστικά και σαν γνήσιο underdog –αουτσάιντερ-  έκαναν το Θησείο ξανά στέκι και πολλούς από εμάς να ανακαλύπτουμε ξανά απ’ την αρχή, τον καλό καφέ. Όμως η ομάδα αυτή του Τάσου Δεληχρήστου- ο coach που λέγαμε, δεν έμεινε σε αυτό αλλά κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Τρόπαια και διακρίσεις, εθνικές και διεθνείς, μπήκαν πολύ γρήγορα στην ημερήσια διάταξη.

Το The Rabbit Punch φιλοδοξεί να γίνει ο δεύτερος πόλος -μαζί με το Chelsea- στο “νέο” Παγκράτι.

Έτσι λοιπόν έφτασε κι η ώρα που η οικογένεια αυτή -διότι πλέον περί οικογένειας πρόκειται- αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα. Αφού μελέτησαν προσεκτικά τις κινήσεις τους, βρήκαν το χώρο και με ένα rabbit punch (στην πυγμαχία έτσι καλείται η επικίνδυνη γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού) “χτύπησαν” στο Παγκράτι. Ψηλά, στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, σε μια γωνία, με έναν πλάτανο απέξω και φαρδιά πεζοδρόμια. Εκεί λοιπόν, έφτιαξαν η φωλιά του Rabbit Punch –καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματος- του καινούργιου project του Underdog.

Κάτω αριστερά: συλλεκτική καφετιέρα και λίγες λέξεις για να σου φτιάξουν τη διάθεση. Πάνω δεξιά: brunch με eggs benedict. Πάνω αριστερά: freddo flat white από τον barista Μιχάλη Κατσιαβό.

Φωτεινό, με μεγάλες τζαμαρίες που ανοίγουν διάπλατα, απαλό άσπρο στους τοίχους που σπάει με ροζ και πράσινες λεπτομέρειες, το The Rabbit Punch έχει ένα ελαφρύ άρωμα Wes Anderson και την σφραγίδα των τεσσάρων ιδιοκτητών (Ελισάβετ Λειβιδιώτη, Τάσου Δεληχρήστο, Μιχάλη Κατσιαβού και Μιχάλη Δημητρακόπουλου). Η ανισόπεδη μπάρα που διατρέχει σχεδόν όλο το μήκος που μαγαζιού έχει χωριστεί στα δύο: η πιο χαμηλή μεριά του για τον καφέ και η πιο ψηλή για το ποτό.

Η φωλιά του Rabbit Punch, βρίσκεται στην πλατεία του Προφήτη Ηλία.

Διότι εδώ, αυτά τα δύο στοιχεία θα συνεργάζονται και θα συνυπάρχουν. Αυτή άλλωστε θα είναι και η βασική διαφορά από το μαγαζί του Θησείου. Εκμεταλλεύτηκαν την φήμη που έχουν στον καφέ και στο αλκοόλ- τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα και πολλές πρωτιές στα Εθνικά δεν τα λες και λίγα- αλλά και την νέα τάση που θέλει τον πράσινο κόκκο να ανακατεύεται με τα spirits και αποφάσισαν να δώσουν έμφαση σε αυτή την παντρειά. Παρέα βεβαίως με το brunch που το γνωρίζουν καλά.

Ο υπογράφων, με το 1/4 της ιδιοκτησίας, την Ελισάβετ Λειβιδιώτη.

Ας τα βάλουμε όμως σε μια σειρά και ας ξεκινήσουμε από τον καφέ. Το The Rabbit Punch δεν θα μοιράζεται τις ίδιες ποικιλίες με τον μεγάλο του αδερφό. Φυσικά και θα έχει καφέ που καβουρδίζεται στο ισόγειο της Ηρακλειδών από τον Γιώργο Δεληχρήστο –πρόσφατα μάλιστα κέρδισε και το Εθνικό Πρωτάθλημα Roasting- αλλά θα έχει κι από άλλες χώρες. Προς το παρόν-γιατί θα αλλάζουν συχνά- θα γευόμαστε καφέδες που έρχονται από την Γουατεμάλα, τον Παναμά και την Αιθιοπία.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τον freddo flat white έτσι ακριβώς όπως πρέπει να σερβίρεται: χωρίς καλαμάκι και πάγο.

Cold brew και avocado toast. Πόσο πιο χιπστεριά;

Υπεύθυνος θα είναι ο Μιχάλης Κατσιαβός που θα παίζει με την κίτρινη Simonelli Vitoria Arduino, τη συλλεκτική μηχανή που συνόδευε ως έπαθλο τη τέταρτη θέση που κέρδισε φέτος στο Άμστερνταμ στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Barista. Mε αυτή θα σερβίρει ισορροπημένα ροφήματα που θα μας κάνουν να βάλουμε την ζάχαρη στην άκρη. Ορίστε ένα παράδειγμα: Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τον freddo flat white έτσι ακριβώς όπως πρέπει να σερβίρεται: χωρίς καλαμάκι και πάγο.

Κάτω δεξιά: η συλλεκτική κίτρινη μηχανή καφέ Simonelli Vitoria Arduino. Πάνω δεξιά: η ποπ αισθητικής ταμπέλα. Στο κέντρο επάνω: nachos με σάλτσα κιμά με chili, cheddar, φρέσκο κρεμμύδι και sour cream. Αριστερά: το εετρό Δανέζικο design εμπνέει ακόμη και το Παγκράτι.

Στο αλκοόλ τώρα, ο Τάσος Δεληχρήστος και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ένωσαν τις ιδέες τους και έστησαν ένα κατάλογο από κοκτέιλ στον οποίον συμπεριλαμβάνονται και πέντε προτάσεις όπου ο καφές φλερτάρει με το ρούμι, το ουίσκι, το mezcal, το gin και το βερμούτ. Για παράδειγμα το Coffee Negroni θα περιέχει καφέ από την Κόστα Ρίκα, το Almond milky way espresso από την Βραζιλία, το Coffee beer καφέ από τον Παναμά, το Espresso Mar-tiki espresso από την Αιθιοπία ενώ η Sundried Margarita στο χείλος θα έχει αλατισμένο (!) καφέ από το Μεξικό. Πέρα όμως, από αυτά, υπάρχουν και μπύρες αλλά και αρκετές ετικέτες από κρασί από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα.

O chef Τόλης Αποστολίδης έχει ετοιμάσει ένα γενναίο menu που ξεκινά από το πρωί με brunch αυγών και θα καταλήγει το βράδυ με hot dogs, πίτσες και σάντουιτς.

Για να περάσουμε στην κουζίνα: Από την ξύλινη καντίνα που έχει ντυθεί στα πράσινα και καταλαμβάνει την αριστερή πλευρά του χώρου, θα βγαίνουν αλμυρές και γλυκές γεύσεις. Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 16:00 θα σερβίρει brunch όπου πρωταγωνιστής θα είναι το αυγό: Αυγά benedict με παστράμι, με σολομό ή με guacamole, scrambled eggs και μια υγιεινή ομελέτα αποκλειστικά με ασπράδια. Η ροή των πιάτων δεν θα σταματάει νωρίς το απόγευμα, αλλά θα συνεχίζει μέχρι τις δώδεκα περίπου το βράδυ, και θα παίζει λίγο πιο «βρόμικα»: Hot dogs, πίτσες, σάντουιτς και croques madame και monsieur θα στολίζουν τα τραπέζια.

Το βράδυ οι γεύσεις παίζουν πιο “βρόμικα”.

Όπως καταλαβαίνετε ο λαγός αυτός ήρθε με πολύ όρεξη και παρά την απειλητική διάθεση που δηλώνει το όνομα του είναι φιλικός και άκακος, έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις (με βασική αυτή του συνδυασμού καφέ – αλκοόλ που θα συζητηθεί) και μας θέλει στην παρέα του. Να του αρνηθούμε;

 

//Rabbit Punch: Ευφράνορος 40, Παγκράτι, τηλ. 2107567840.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top