Top 5 Top 5: ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες, ανερχόμενες ποικιλίες

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

 

Πέντε ερυθροί οίνοι, από τους πλέον σπάνιους που αξίζει να δοκιμάσετε.

Λημνιώνα 2016, Κτήμα Ζαφειράκη

Εξαιρετική γηγενής ποικιλία, μία από τις σπάνιες της Θεσσαλίας, η οποία χάρις στην ευαισθησία και την επιμονή, καταρχάς του ίδιου του οινολόγου και οινοποιού Χρήστου Ζαφειράκη, δεν χάθηκε από το οινικό στερέωμα. Στα χέρια του, και καλλιεργημένη στον ιδιόκτητο αμπελώνα στον Τύρναβο, δίνει ένα ερυθρό κρασί με φινέτσα, ελκυστικό αρωματικό μπουκέτο και ακόμη πιο ελκυστική φρεσκάδα στη γεύση. Με σήμα κατατεθέν τον βοτανικό και φρουτώδη χαρακτήρα είναι ένα ερυθρό που γοητεύει με την έκφραση κομψότητας που αποπνέει.

Ενδεικτική τιμή: 20€

 

Στην επόμενη σελίδα: Βλάχικο, το φίνο ηπειρώτικο με χρώμα στο κόκκινο του ρουμπινιού.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro