Top 5 Top 5: ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες, ανερχόμενες ποικιλίες

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

 

Πέντε ερυθροί οίνοι, από τους πλέον σπάνιους που αξίζει να δοκιμάσετε.

Λημνιώνα 2016, Κτήμα Ζαφειράκη

Εξαιρετική γηγενής ποικιλία, μία από τις σπάνιες της Θεσσαλίας, η οποία χάρις στην ευαισθησία και την επιμονή, καταρχάς του ίδιου του οινολόγου και οινοποιού Χρήστου Ζαφειράκη, δεν χάθηκε από το οινικό στερέωμα. Στα χέρια του, και καλλιεργημένη στον ιδιόκτητο αμπελώνα στον Τύρναβο, δίνει ένα ερυθρό κρασί με φινέτσα, ελκυστικό αρωματικό μπουκέτο και ακόμη πιο ελκυστική φρεσκάδα στη γεύση. Με σήμα κατατεθέν τον βοτανικό και φρουτώδη χαρακτήρα είναι ένα ερυθρό που γοητεύει με την έκφραση κομψότητας που αποπνέει.

Ενδεικτική τιμή: 20€

 

Στην επόμενη σελίδα: Βλάχικο, το φίνο ηπειρώτικο με χρώμα στο κόκκινο του ρουμπινιού.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο bartender του Τhe Clumsies ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού ελληνικού τελικού του World Class και ήδη ετοιμάζεται για τη Γλασκώβη, όπου τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικός της διοργάνωσης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro