Από το δικαστήριο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης θα οδηγηθούν στη φυλακή ( Nikos Libertas / SOOC).

H ώρα της αλήθειας και των ποινών έφτασε για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Σήμερα (14/10), η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε την ποινή για όλους τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με αυτή: καταδικάζονται με ποινή 13 ετών τα έξι βασικά μέλη της Χρυσής (Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής και Γιάννης Λαγός), όπως ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια.

Αναλυτικά οι ποινές του διευθυντηρίου:  Νίκος Μιχαλολιάκος 13 και 1 χρόνος και 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή, Γιάννης Λαγός 13 και 6 μήνες για οπλοκατοχή, Ηλίας Κασιδιάρης 13 και 1 χρόνος για οπλοκατοχή,  Χρήστος Παππάς 13 και 6 μήνες για οπλοκατοχή, Ηλίας Παναγιώταρος 13 χρόνια και 1 χρόνος για οπλοκατοχή,  Γιώργος Γερμενής 13 και 1 χρόνος για οπλοκατοχή, Αρτέμης Ματθαιόπουλος 10 χρόνια.

Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Του επιβλήθηκαν ακόμη 10 χρόνια φυλακή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,  4 χρόνια για οπλοχρησία, 4 χρόνια για οπλοφορία και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Μετά τις ποινές θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων επί των αναστολών των ποινών.

Στους συνεργούς του Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες ποινές: Άγγος: 7 έτη, Αναδιώτης: 6 έτη, Δήμου (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη, Καζαντζόγλου: 8 έτη, Καλαρίτης: 7 έτη, Κομιανός: 7 έτη, Κορκοβίλης: 7 έτη, Μιχάλαρος: 7 έτη, Πατέλης: 8 έτη,  Σκάλκος (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη, Σταμπέλος: 7 έτη, Τσαλίκης: 7 έτη, Τσορβάς: 7 έτη, Χρυσαφίτης: 6 έτη.

Οι ποινές για τους υπόλοιπους (με την κατηγορία της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση): Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος 5 χρόνια, Μιχάλης Αρβανίτης 5 χρόνια, Αντώνης Γρέγος 6 χρόνια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος 7 χρόνια, Ελένη Ζαρούλια 6 χρόνια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος 6 χρόνια, Νίκος Μίχος 5 χρόνια και 2 για οπλοκατοχή, Κώστας Μπαρμπαρούσης 6 χρόνια, Στάθης Μπούκουρας 5 χρόνια και 1 για οπλοκατοχή, Νίκος Κούζηλος 7 χρόνια, Δημήτρης Κουκούτσης 6 χρόνια.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αιγύπτιων ψαράδων, το δικαστήριο αποφάσισε ότι καταδικάζονται οι: Αγριογιάννης: 6 έτη, Ευγενικός: 6 έτη, Μαρίας: 6 έτη, Παπαδόπουλος: 6 έτη,
Πανταζής: 8 έτη.

Από εδώ και πέρα αναμένεται οι καταδικασθέντες να ακολουθήσουν την οδό των εφέσεων, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση θα αργήσει να τελεσιδικήσει. Συγκεκριμένα, μετά τις ποινές θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων επί των αναστολών των ποινών. Κάτι που το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει. Επ’ αυτού το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε νέα συνεδρίαση ενδεχομένως, την Πέμπτη.

Οσο για το πού θα μεταφερθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές είτε του Μαλανδρίνου, είτε των Τρικάλων, του Δομοκού ή της Πάτρας.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ορισμένα «μέλη» του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, αναμένεται να οδηγηθούν στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού, χωρίς να έχουν επαφές ο ένας με τον άλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα οδηγηθούν σε φυλακές με καταδικασμένους για σεξουαλικά αδικήματα, σε αγροτικές ή σε φυλακές στις οποίες οι κρατούμενοι στους θαλάμους φτάνουν ακόμη και τους 40. Ανάλογα με τυχόν αντιδράσεις μέσα στις φυλακές από συγκρατούμενούς τους, θα εξεταστεί το ζήτημα της έκτακτης μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

 

Διαβάστε ακόμα: Τρία αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ – από το χρυσό ηλιοβασίλεμα στη φυλακή.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top