Αριστερά, ο κύριος Πατούλης σε πρόσφατη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας (έχει καλό γούστο στο παγωτό πάντως), μέσα από το φακό του πρακτορείου SOOC. Δεξιά: Live your myth in Greece. Το «εξώφυλλο» του εντύπου για τον εμβολιασμό των νέων.

Το Σαββατοκύριακο, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποίησαν εκστρατεία ενημέρωσης των νεαρών συμπολιτών μας, για τα οφέλη του εμβολιασμού ενάντια στον κορωνοϊό. Ως εδώ κανένα πρόβλημα.

Που βρίσκεις τους νέους; Μα φυσικά στα μπιτσόμπαρα, ήταν ο συλλογισμός των υπευθύνων της καμπάνιας οι οποίοι έστειλαν τα συνεργεία τους στις παραλίες. Και τί λείπει από τις παραλίες; Μα φυσικά λίγη ακόμα ρύπανση από άχρηστα έντυπα προεκλογικής αισθητικής που θα κάνουν παρέα σε πεταμένα καλαμάκια και πλαστικά ποτήρια. Ίσως ακουγόμαστε άδικοι, αλλά πιστεύετε ότι κατέληξαν κάπου αλλού τα έντυπα αυτά;

Η κεντρική φωτογραφία θυμίζει παλιά καμπάνια του ΕΟΤ με ένα ζευγάρι απέναντι στο ηλιοβασίλεμα, και η όλη γραφιστική αντιμετώπιση, προεκλογικό φυλλάδιο.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας στα μπιτσόμπαρα. (Από ρεπορτάζ της ΕΡΤ).

Ανοίγουμε το φυλλάδιο που απευθύνεται στους νέους «μιλώντας στη γλώσσα τους» με την υπογραφή του κυρίου Πατούλη, και διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Μη μασάς… πες ΝΑΙ στη ζωή, πες ΝΑΙ στο εμβόλιο: ΞΕΚΑΘΑΡΑ! Γιατί, στην τελική ρε φίλε, η ζωή μετριέται με φιλιά!». Σα να προσπαθεί ο Πάνος Μιχαλόπουλος, φορώντας ριγέ φανελάκι και κομμένο τζιν σορτσάκι, να πείσει τον Στιβ Ντούζο να φορέσει κράνος στο παπάκι του, σε κάποια καλτ βιντεοταινία.

Η κεντρική φωτογραφία θυμίζει παλιά καμπάνια του ΕΟΤ με ένα ζευγάρι απέναντι στο ηλιοβασίλεμα, και η όλη γραφιστική αντιμετώπιση, προεκλογικό φυλλάδιο (oh, wait!). Δείτε τις εικόνες και κρίνετε ιδίοις όμμασι.

Αριστερά: Η καμπάνια των Γάλλων. Δεξιά: Μη μασάς λέμε…

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ας θυμηθούμε την πολύ πρόσφατη καμπάνια μιας άλλης περιφέρειας, της Προβηγκίας – γαλλικής ριβιέρας (Provence-Alpes-Côte d’Azur) στο νότο της Γαλλιάς, που ήταν μοντέρνα, στυλάτη και -γιατί όχι;-σέξι. Εκεί, η καμπάνια βεβαίωνε ότι ναι, το εμβόλιο μπορεί να έχει παρενέργειες και μάλιστα επιθυμητές, δείχνοντας ένα ζευγάρι να «χαμουρεύεται» (για να μιλήσουμε κι εμείς τη «γλώσσα των νέων») που έμοιαζε βγαλμένο από τις σελίδες της Παριζιάνικης VOGUE.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Ρολάν Μπαρτ και η λατρεία του για την Ελλάδα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top