Η αποκάλυψη της βλαχοδημαρχέ πονηριάς Βορίδη, έκοψε την γλύκα της βασιλόπιττας στην μέση (Menelaos Myrillas / SOOC).

Εξακολουθούν τάγματα Συριζοτρόλλ να μάχονται Δεξιομάχους, που (συμπαρασύροντας και κάποιους σοβαρούς) καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αναστήσουν τον Τσίπρα. Τον γιατρό τον κάνει πέρα ένα μήλο την ημέρα, υπέρ υγείας της Δικτατορίας του Κατιναριάτου: καθημερνώς μια νέα αφορμή φουντώνει το εθνικό καρακατσουλιό αντιμαχόμενων οπαδών, βοήθειά μας.

Βορίδης με την γίδα των 12.000 ευρώ στην πλάτη

Η αποκάλυψη της βλαχοδημαρχέ πονηριάς Βορίδη*, του έκοψε την γλύκα της βασιλόπιττας στην μέση. Και ευλόγως/ορθώς οι Τσέοι άρχισαν το κράξιμο, ενώ οι Νεοδημοκράτες, αντί να του ζητήσουν σοβαρότητα, έβριζαν τα ‘κουμούνια’ για άσχετες κυβερνητικές τους αμαρτίες. Δυστυχώς. Όχι γιατί τα ‘κουμούνια’ είναι αθώα, αλλά γιατί η λογική ‘και-σεις-δεν-ήσασταν-καλύτεροι!’ είναι μόνιμο κλειδί για καθοδικά σπιράλ.

Γνωστός αρθρογράφος έψαξε στην ‘Διαύγεια’ πόσες τη-κοπή-τη-πίττα πραγματοποιούνται φέτος και βρήκε πάμπολλες/ακριβές. Αυτό είναι κακό σινιάλο, σπατάλη συμβολική, κάζους μομφής όχι επιβράβευσης (χεράκια να κόψει ο Πρωθυπουργός). Γιατί -δεν είναι λαϊκισμός-, πράγματι με 12-από-δω-και-12-από-κει χιλιάρικα μαζεύουμε πολύ χαρτί, για να επισκευάσουμε στην ακόμα υποθηκευμένη/ρημαγμένη χώρα εκατοντάδες αχρηστευμένα ασθενοφόρα-περιπολικά.

Όσοι καλύπτουν τον Βορίδη για ‘παραταξιακό καλό’ ζημιώνουν διπλά. Και την κυβέρνηση, που χαϊδεύοντας τους δρώντες αντεθνικά καθίσταται απεχθής, οπότε τονώνει/αναζωογονεί τον πολιτικά ακυρωμένο Τσίπρα (ως δικαίως καταγγέλλοντα). Και την χώρα, που συνεχίζει να νομιμοποιεί όσες (τελικά αντεθνικές) πράξεις μας οδήγησαν σε χρεωκοπία. Πάνε για μαλλί και βγαίνουν κουρεμένοι.

Πατριώτης: μόνο όποιος στήνει ισχυρή Ελλάδα

Όταν παρεκτρέπεται δικός μας, λοιπόν, δεν τον καλύπτουμε, τον εγκαλούμε, αλλιώς υπονομεύουμε την γενική προσπάθεια. Γιατί στόχος δεν είναι να επιδείξουμε κομματική ακεραιότητα, αλλά να διασωθεί το καράβι (που ακόμα κινδυνεύει). Γενικά, επιβάλλεται κάθε δυνατή χρηματική εξοικονόμηση, για να μαζευτεί η διπλή εθνική ζημιά που έφερε πρώτα η χρεωκοπία  του Πελατειακού Εθνολαϊκισμού και κατόπιν ο τυχοδιωκτισμός των δολίων διαχειριστών.

Και επειδή, τώρα σφίγγουν οι πόλοι λόγω ελληνοτουρκικής έντασης, ας αναστοχαζόμαστε τις ψιλοπρόσφατες αμαρτίες μας. Ας θυμόμαστε τους κακούς που έλεγαν: «τα Σκόπια είναι το Δέντρο και η Τουρκία το Δάσος» και «Πατριωτισμός είναι να ισχυροποιείς την Ελλάδα, όχι να λες ‘Τσεκούρι-και-φωτιά-στα-σκοπιανά-σκυλιά!’, όχι να ρίχνεις τα Σκόπια στην εχθρική αγκαλιά Πούτιν-Ερντογάν». Ενώ οι καλοί Πατριώτες έλεγαν ότι τα  Σκόπια είναι το μείζον εθνικό ζήτημα, αγνοώντας ότι η μακεδονισμένη διπλωματική σπατάλη θεμελίωσε Ύμια/Γκρίζες-Ζώνες-στο-Αιγαίο**. Όθεν, προφανώς, τότε Μακεδονολάτρεις θρασύδειλοι, τώρα Μακεδονοκλάστες πουθενάδες, ξέχασαν πια κάθε συλλαλητηριακή ευαισθησία και μπράβο τους: αδιαφορούν για τις πειρατείες Ερντογάν. Μια χαρούλα πάνε τα ελληνοτουρκικά, αφού.

Βέβαια τώρα δικαιώνονται πάλι οι ίδιοι κακοί, που επίσης επέμεναν/επιμένουν: «Ο τόπος πρέπει να αναταχθεί, γιατί μόνο έτσι θα ξαναγίνει πολιτικά ισχυρός» και «Μόνο όντας πολιτικά ισχυρός κατήγαγε δύσκολα τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες ΕΟΚ-ΟΝΕ και μόνο τότε μας φοβόταν η αμήχανη Τουρκία. Ενώ τώρα μας βρίσκει ‘εύκολους’/εξαντλημένους» (όσοι μας αμφισβητείτε, προκαλέστε μας: έχουμε αρχείο). Όσο, λοιπόν, παραμένει ατιμώρητος ο αντεθνικά δρων ιδιοτελής/σπάταλος Πελατειακός Εθνολαϊκισμός, ΔΕΝ ξαναγινόμαστε ισχυροί απέναντι στις εχθρικές επιβουλές. ΝΕ-ΤΙ;

Σταδιακά αποκαλύπτεται: πέτυχε ο Κυριάκος στις ΗΠΑ ( Menelaos Myrillas / SOOC).

Σταδιακά αποκαλύπτεται: πέτυχε ο Κυριάκος στις ΗΠΑ: Επιστολή-Πομπέο/ανακοίνωση-Σταίητ-Ντηπάρτμεντ, (εγκαλείται Ερντογάν και έξοδος Γιαβούζ με ελληνικής λογικής αντίληψη για Κυπριακό («μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διεκδικήσει θαλάσσια δικαιώματα από το έδαφος της Κύπρου!»). Εν τούτοις, η επιβουλή του επηρμένου Τουρκικού Αναθεωρητισμού είναι πάντα επικίνδυνη, ώστε, απέναντί του, είμαστε ασφαλείς μόνο όντας ισχυροί και ανασφαλείς όντας ανίσχυροι. Εμείς αποφασίζουμε.

Πολιτική πακετοποίηση ή-ναι-σε-όλα-ή-όχι-σε-όλα

Η παράγωγη των δικομματισμών μανιχαϊστική πολιτική «όλα όσα κάνουμε εμείς σωστά και όλα των άλλων λάθος» είναι τεκμηριωμένα καλός αγωγός καθοδικών σπιράλ, γιατί καλλιεργεί άρνηση πραγματικότητας, σύγχυση, άγνοια. Αυτή μας έφερε στην χρεωκοπία, αυτή και προσπάθησε αλυσιτελώς να μας διασώσει. Τράτζικ;

Έτσι μακεδονιστήκαμε και αρνηθήκαμε Συμφωνία με Σκόπια, επειδή την επιδίωξε ο άθλιος ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ήταν εθνικά επωφελής. Όπως, αρνούμαστε να δούμε πόσο μας πνίγουν Εξαρχείωση-Εκσομαλισμός, επειδή εναντίον τους πολεμάνε «Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι-(Μπα-Γου-Δολ)»-«Δεξιά».

Στο μέσον αυτής της πολωτικής μέγγενης ελάχιστοι γλιτώνουν ανέπαφοι, τολμώντας να πουν «εγώ δεν τρώω τέτοιο πακέτο-μενού (που έχει πολλά πιάτα άνοστα/ανθυγιεινά), αλλά διαλέγω πιάτα α-λα-καρτ***. Ας πούμε, ψηφίζω Κυριάκο, αλλά πρώτο πιάτο δεν θέλω μακεδονισμένη σούπα α-λα-Πούτιν/Ερντογάν, προτιμάω Φασολάδα Πρεσπών (κι ας την σακάτεψαν άσχετοι μάγειροι**).

Έτσι, στρεβλά οδεύσαμε προς τις εκλογές, πολωμένοι ανάμεσα στα δυο πακέτα: ‘Μεταρρυθμίσεις Κυριάκου με Μακεδονίλα Σαμαρά’ ή ‘Αντιμεταρρύθμιση Τσίπρα με Μακεδονική λύση’. Αλλά, τέλος καλό όλα καλά. Και Μεταρρυθμίσεις Κυριάκου πήραμε (ναι;) και οι Πρέσπες αντέχουν (μακάρι να βελτιωθούν στο μόνο εφικτό πεδίο των ονομασιών προϊόντων) σε πείσμα Πούτιν-Ερντογάν. Τώρα μένει το μείζον μονόδρομο πατριωτικό καθήκον: να ξαναγίνει ισχυρή η Ελλάδα, για να αποτρέπει αναθεωρητικές διαθέσεις.

* Δεν μας νοιάζει τόσο η παλιά υπόθεση «το-τσεκούρι-του-Βορίδη» (δικαιούται μετάνοιας/μεταστροφής κάθε πικραμένος): μας ενοχλεί που είναι πονηρός παλαιοκομματικός ακριβώς αντίθετος με τις εθνικές επιταγές (Βορίδης-Φανούρης και μπράβο τους: επερώτησαν για ψεκαζμούς. Και μην λέτε «μα-είναι-εξαιρετικός-ρήτωρ»: δεν μας ενδιαφέρουν ρήτορες, αλλά πατριώτες που σέβονται δημόσια-λογική-και-δημόσιο-χρήμα.

** «Από Αντιμνημόνιο σε Νεοψεκαζμένο Μακεδόνιο

*** Βλέπε: «Στυλ ή γοητευτική διακριτότητα και «Πολιτικό στυλ, κίνητρο, όραμα, ηγετικότητα (διαλέξτε μοντέλο: επιλεκτικοί-ελεύθεροι πολίτες ή υπάκουοι οπαδοί).

Παραλειπόμενα

Σαμαρικά

Προσπαθούν αμετανόητοι Σαμαριστές να τον καταστήσουν εθνικό ευεργέτη, «γιατί διαπραγματεύτηκε το δικό του μνημόνιο, που ήταν καλύτερο και του ΓΑΠ και του Τσίπρα». Πράγματι, το «μνημόνιο Σαμαρά» ήταν ‘ανώτερο’ (του ΓΑΠ βγήκε χωρίς εμπειρία Τρόικας, του Τσίπρα με απόλυτη εμπειρία/υποθήκευση/εγκατάλειψη Τρόικας…), αλλά βασικά διαμορφώθηκε από το πνεύμα αρχικά Παπαδήμου-Βενιζέλου και κατόπιν Στουρνάρα. Ενώ, εκβιαστικά ο ίδιος για-την-καρέκλα, μπλόκαρε/απέτρεψε την πολύτιμη ωρίμανση της Κυβέρνησης Παπαδήμου και επέβαλε εκλογές σε ανασφαλές κλίμα υπέρ Ανεξυριζαυγιτισμού.

Συγκεκριμένα, ως πρωτομάστορας του Αντιμνημονίου* («Από-δω-ο-φίλος-μου-ο-Θύμιος-!»), αποδυνάμωσε μεν τον ΓΑΠ, όμως, προετοίμασε ταυτόχρονα και διάσπαση ΝΔ και ξεγέννημα Ψεκαζμένου-Ναζί, παραδίδοντας σκυτάλη και πανίσχυρο αντιμνημονιακό περιβάλλον στον Τσίπρα. Έτσι, δυσκολεύτηκε η σωτήρια δυτικόστροφη διέξοδος (τύπου-1974/1990/1996/2019). Αντώνη-(«ουδείς-αναμάρτητος!»), μόνο από τον Τσίπρα υπήρξες καλύτερος, άστο, από μας είναι Όχι.

* «Σαμαράς: εγώ-ήμουν-αρχιτέκτονας-του-αντιμνημονίου» (και-μπράβο-σου-μετά-από-τα-αξέχαστα-ευεργετήματα-1991-1993).

Ελάχιστοι πλην επιδραστικότατοι Κεντρώοι

Παρόμοιες ‘νεοδεξιές’/’δεξιές’ δυνάμεις θεωρούν ότι ο Κυριάκος μπατάρει ‘αριστερά’. Είναι αστείο. Απλώς σέβεται τις ‘Κεντρώες’ δυνάμεις που τον στήριξαν/στηρίζουν και καλά κάνει. Θρυλείται πως αποτελούν το 20%, αλλά ούτε 5% είναι. Αυτό φαίνεται από τις διαχρονικές δημοσκοπικές μετρήσεις 95+% των Μακεδονισμένων-1992 και των Αντιμνημονισμένων-2012.

Η λαρτζ εκτίμηση περί 20% Κεντρώων ανάλογα οδηγεί και στην υπεραισιόδοξη θεώρηση περί ισχυρού νεωτερικού πυρήνα που κρατάει όρθια την χώρα. Όμως, το 2012 δεν υπήρξε τέτοιος χώρος, για να στείλει τον Μάνο ή την Ντόρα στην Βουλή (οριακά πέρασε ο Βενιζέλος), ενώ θριάμβευαν αντιθέτως Ζάππειος Σαμαράς και Ανεξυριζαυγιτισμός. Η χώρα έχει 95% προνεωτερική βάση, αλλά πανίσχυρο ηθικά/αισθητικά επιδραστικότατο νεωτερικό 5%  που βάζει πλάτη στα δύσκολα. Άλλως ειπείν, πάλι, Άγιο είχαμε.

 

Διαβάστε ακόμα: Αντ(ρε)ι-δεξιό Σύνδρομο ζεις, εσύ μας οδηγείς στον πάτο!

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top