Απορώ για την συνεχιζόμενη απάθεια κάποιων συμπολιτών που δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής ούτε την αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Απορώ για τη συνεχιζόμενη απάθεια κάποιων συμπολιτών που δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής ούτε την αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

1. Αγανάκτηση
Για την κυβέρνηση, που οδήγησε την πατρίδα μας σε αυτήν τη βαθμίδα εξαθλίωσης και διχασμού και που επέβαλε συνθήκες εμπόλεμης κατάστασης εν καιρώ ειρήνης.

2. Ταπείνωση
Για όλους εμάς που χωρίς λόγο, παρά μόνο προς χάριν ενός μικρού ποσοστού ιδεοληπτικών τυχοδιωκτών και φανατισμένων νεοκομουνιστών, οδηγηθήκαμε στο περιθώριο του πολιτισμένου κόσμου.

3. Οργή
Για τους σφετεριστές της εξουσίας και της εξαπάτησης όσων αγνών πολιτών επένδυσαν από ανάγκη σε μία άλλη ευκαιρία.

4. Απορία
Για την συνεχιζόμενη απάθεια τόσων συμπολιτών που δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής ούτε την αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

5. Αλληλεγγύη
Σε όσους υφίστανται άμεσα τις συνέπειες της χρεωκοπίας, γιατί πολύ σύντομα όλοι θα είμαστε στην ίδια δίνη. Και σε όσους έχουν παιδιά και σκέφτονται το μέλλον τους.

Με την ελπίδα ότι αυτό που ζούμε θα τελειώσει γρήγορα και, παρά τον ερειπιώνα που θα μας αφήσει, θα μας πεισμώσει να φτιάξουμε ξανά την Ελλάδα.

6. Απόσταση
Από όσους τηρούν τη μετριοπαθή πολιτική στάση των ίσων αποστάσεων. Η κατάσταση έχει μετακινηθεί από το στάδιο της περισυλλογής και του προβληματισμού, και βρίσκεται στο στάδιο της αντίδρασης.

7. Θλίψη
Για όσα ζούμε, τα οποία θα μπορούσαμε εύκολα να είχαμε αποφύγει και που δεν αξίζουν στους Έλληνες πολίτες.

8. Ανυπομονησία
Για την επόμενη μέρα που αργά ή γρήγορα θα έρθει και θα ξαναβάλει την Ελλάδα στην τροχιά του πολιτισμένου κόσμου.

9. Ελπίδα
Ότι αυτό που ζούμε θα τελειώσει γρήγορα και, παρά τον ερειπιώνα που θα μας αφήσει, θα μας πεισμώσει να φτιάξουμε ξανά την Ελλάδα.

10. Δύναμη
Γιατί η κρισιμότητα της κατάστασης δίνει ως αντάλλαγμα ψυχικό σθένος και μεγάλη δύναμη. Η πατρίδα μας αξίζει κάτι καλύτερο.

 

Διαβάστε ακόμα: Όσα είδαμε στη βροχερή συγκέντρωση του ΝΑΙ στο Σύνταγμα, καθώς η Ελλάδα χρεωκοπούσε.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top