«Το ταλέντο µπορεί να καλλιεργηθεί στην ησυχία· ο χαρακτήρας µόνο στα γρήγορα ρεύµατα της ζωής», έχει πει ο Γκαίτε. (O Goethe στον καμβά του ζωγράφου Johann Heinrich Tischbein)

«Το ταλέντο µπορεί να καλλιεργηθεί στην ησυχία· ο χαρακτήρας µόνο στα γρήγορα ρεύµατα της ζωής», έχει πει ο Γκαίτε. (O Goethe στον καμβά του ζωγράφου Johann Heinrich Tischbein)

1. «Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι η νοηµοσύνη είναι που κάνει κάποιον µεγάλο επιστήµονα. Κάνουν λάθος. Το κυριότερο είναι ο χαρακτήρας».

 

Οι ειδικοί στην αυτοεκτίµηση πιστεύουν ότι ο χαρακτήρας αναπτύσσει κατά κάποιον τρόπο το δυναµικό που κάθε άνθρωπος φιλοξενεί µέσα του. Το ταλέντο είναι έµφυτο, όµως ο χαρακτήρας είναι το όχηµα που το βοηθάει ν’ ανθίσει και να το δουν οι άλλοι. Μεγάλα µυαλά της ανθρωπότητας έµειναν σε δεύτερο πλάνο, γιατί δε διέθεταν έναν χαρακτήρα που θα σηµατοδοτούσε τη διαφορά τους από τους άλλους, παρόλο που είχαν τις ικανότητες να κάνουν το δικό τους µπαµ στην ιστορία.

Ο Γκαίτε αποσαφήνισε την ιδέα αυτή λέγοντας: «Το ταλέντο µπορεί να καλλιεργηθεί στην ησυχία· ο χαρακτήρας µόνο στα γρήγορα ρεύµατα της ζωής».

Το ταλέντο είναι έµφυτο, όµως ο χαρακτήρας είναι το όχηµα που το βοηθάει ν’ ανθίσει και να το δουν οι άλλοι.

Και απόψεις όπως αυτές του Τζον Ντέιβισον Ροκφέλερ δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να εξαίρουν τη σηµασία του χαρακτήρα για την κατάκτηση της επιτυχίας: «Το σηµαντικό για έναν νέο είναι να εδραιώσει το χαρακτήρα του, ένα κύρος και µια αξιοπιστία. Μαζί µε το να κάνεις το σωστό, το σηµαντικότερο είναι να ξέρει ο κόσµος ότι κάνεις το σωστό […]. Συνεπώς, αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσεις δεν είναι το πώς θα αποκτήσεις ένα στρογγυλό ποσό σε δολάρια, αλλά το πώς θα θεµελιώσεις τις βάσεις της επιτυχίας σου, πράγµα που σηµαίνει να δοµήσεις τον χαρακτήρα σου, το επαγγελµατικό σου κύρος, την αξιοπιστία σου απέναντι στους άλλους […] να κάνεις το σωστό και να αποκτήσεις καλή φήµη».

 

Στην επόμενη σελίδα: Με ευχαριστεί να ταξιδεύω, αλλά µισώ το να φτάνω κάπου.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top