Πώς γίνεται όμως ένα κοκτέιλ που πρωτοδημιουργήθηκε το 1919 στη Φλωρεντία να πρωταγωνιστεί σε μπάρες και σπιτικά σουαρέ σε όλο τον κόσμο;

Όσοι τιμάτε τακτικά τα μπαρ της χώρας σίγουρα θα έχετε «πέσει» επάνω σε κάποια από τις δέκα διοργανώσεις του Negroni Week τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά εσείς που γοητεύεστε από τα κλασικά κοκτέιλ και, πιο συγκεκριμένα, από τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά τους, το σπουδαίο, ιταλικό κοκτέιλ Negroni.

Η παγκόσμια γιορτή του Negroni, η οποία ξεκίνησε και συνεχίζει να διοργανώνεται από το Campari σε συνεργασία με το περιοδικό Imbibe, καλεί κάθε χρόνο τα μπαρ όλου του κόσμου και τους καλεσμένους τους να υψώσουν το ποτήρι με αυτό το πορφυρόχρωμο κοκτέιλ που γεννήθηκε τον περασμένο αιώνα στην Ιταλία, συνεισφέροντας διά τις πωλήσεις του σε κοινωφελή ιδρύματα.

Ετοιμαστείτε για ένα πλούσιο πρόγραμμα από masterclasses και γευσιγνωσίες διαφορετικών εκδοχών του διαχρονικού αυτού κλασικού κοκτέιλ.

Φέτος, επιστρέφει ανανεωμένο από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό θέμα το «a toast to a timeless bond», συμμετοχές από δεκάδες μπαρ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ένα πλούσιο πρόγραμμα από masterclasses και γευσιγνωσίες διαφορετικών εκδοχών του διαχρονικού αυτού κλασικού κοκτέιλ.

Πώς γίνεται όμως ένα κοκτέιλ που πρωτοδημιουργήθηκε το 1919 στη Φλωρεντία να πρωταγωνιστεί σε μπάρες και σπιτικά σουαρέ σε όλο τον κόσμο; Είναι ίσως το μομέντουμ του συναπαντήματος του Κόμη Camillo Negroni με τον μπαρτέντερ Fosco Scarselli και η σχεδόν θεϊκή παρέμβαση του πρώτου σε ένα άλλο κλασικό κοκτέιλ, το Americano, η οποία, αλλάζοντας ένα συστατικό, γέννησε τον θρύλο του Negroni;

Επιστρέφει ανανεωμένο από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Είναι η αρμονία των υλικών που χαρίζει την απόλυτη ισορροπία στη γεύση; Η ευκολομνημόνευτη συνταγή του; Είναι το πορφυρό του χρώμα που απορρέει από το Campari, ως αναπόσπαστο συστατικό του; Σίγουρα, όλα τα παραπάνω.

Φέτος, για μια ακόμη χρονιά, οι εν Ελλάδι aficionado, θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του Negroni για μια ολόκληρη εβδομάδα, στην 11η έκδοση του Negroni Week, σε μπαρ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ως hub όλων των δράσεων που θα «τρέξουν» από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα θα λειτουργήσει η επίσημη ιστοσελίδα του Negroni Week, από την οποία η Τόνια Σωτηροπούλου, Campari Brand Ambassador, μας καλεί να ενημερωθούμε και να κλείσουμε θέση σε όλα τα exclusive events.

Το λανσάρισμα του φετινού Negroni Week θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα καλύτερα μπαρ της χώρας, το Line Athens, τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, ενώ θα υπάρξει ξανά (όπως πέρυσι) το Red Table, ένα exclusive «τραπέζι» με παραλλαγές και twist του Negroni από κορυφαίους Έλληνες μπαρτέντερ. Για τη συμμετοχή σας, κάνετε κράτηση μέσα από την προαναφερθείσα ιστοσελίδα του Negroni Week.

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, βρίσκεται ο κοινωφελής οργανισμός-κίνημα του Slow Food,

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, βρίσκεται ο κοινωφελής οργανισμός-κίνημα του Slow Food, ο οποίος προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα παραδοσιακά διατροφικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα, στηρίζει τους παραγωγούς και μιλά για τη βιοπικοιλότητα των κατά τόπους οικοσυστημάτων, προσπαθώντας να τους προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αλλά και για την εργασιακή ισότητα και δικαιοσύνη. Προσωπικά, ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας του Slow Food, το Negroni Week μου κεντρίζει για έναν παραπάνω λόγο το ενδιαφέρον.

Συνοψίζοντας, το Negroni Week και φέτος δίνει πολλούς καλούς λόγους για να βγείτε την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στα αγαπημένα σας μπαρ, ειδικά εσείς που αγαπάτε το Negroni. Κι αυτό, γιατί σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε τόσο την πρωτότυπη εκδοχή, όσο και τις πιο νόστιμες παραλλαγές του κοκτέιλ-θρύλου, ενώ παράλληλα ενισχύει έναν οργανισμό με σπουδαίο όραμα και διαχρονικές αξίες. Όλα αυτά, κάτω από τη σκέπη των καλύτερων μπαρ και των πλέον καταξιωμένων μπαρτέντερ.

 

Διαβάστε ακόμα: Negroni: παραμένει αντρικό και σέξι όσες παραλλαγές κι αν του κάνεις.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top