Πέντε στέκια στο κέντρο της Αθήνας για after office drinks

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

Όταν περνάς την πόρτα του έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε κάποιο υπόγειο μπαρ της Νέας Υόρκης. (Φωτογραφία: Minnie the Moocher)

Minnie the Moocher
Θα την πω την αλήθεια μου: ποτέ δεν ήμουν παιδί του Κολωνακίου. Δεν τα πήγαινα καλά με τη λογική του κόσμου και των μαγαζιών – προτιμούσα την χαλαρώτητα της Καρύτση και των Εξαρχείων. Όμως για το Minnie the Moocher κάνω την εξαίρεση στον κανόνα μου. Και αυτό επειδή δεν θυμίζει σε τίποτα μαγαζί του Κολωνακίου (στο δικό μου μυαλό). Όταν περνάς την πόρτα του έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε κάποιο υπόγειο μπαρ της Νέας Υόρκης. Σκοτεινά χρώματα, μαύρα πλακάκια, τεράστιοι δερμάτινοι καναπέδες, κάδρα -πολλά από αυτά κενά- στους τοίχους, τζαζ-σουίνκ-σόουλ ήχοι, όμορφα street food πιάτια και ενημερωμένη κάβα. Κερασάκι στη τούρτα: το Minnie the Moocher έχει πάρει το όνομά του από το ομόνυμο κομμάτι του Cab Calloway από το 1931. Πόσο ωραίο – και το κομμάτι και το concept.

//Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3641 686, ανοικτό από τις 11 το πρωί.

 

Στην επόμενη σελίδα: Το «κακό παιδί» της Καρύτση.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close