Το αγαπημένο στέκι των φοιτητών εδώ και δεκαετίες, καθώς στον Μπάρμπα Γιάννη βρίσκεις τα «φαγητά της μαμάς».

Μπάρμπα Γιάννης
Επίσης στην Εμμανουήλ Μπενάκη όπως και το προηγούμενο, αυτό το στέκι, στέκει εδώ και χρόνια, θυμίζοντας ότι κάποτε η Αθήνα δεν είχε bao buns και φαλάφελ, δεν είχε sushi bowls και dumplings. Είχε οινομαγειρεία που στην κουζίνα τους φτιαχνόταν σπιτικό φαγητό, με τρυφερά μοσχαράκια, παστίτσιο με μυρωδάτο κιμά, χυλοπίτες με φρέσκια ντομάτα, ωραίες σάλτσες, και σαλάτες με φετούλα και λάδι.

Τέτοιο είναι και ο Μπάρμπα Γιάννης, που ξεκίνησε πριν από δεκαετίες σαν ένα μαγαζί που πουλούσε κρασί και κάρβουνα στα Εξάρχεια, προτού προσθέσει στην καθημερινότητά του και σπιτικά φασόλια γίγαντες. Από τότε βέβαια έχουν περάσει χρόνια, ο κατάλογος μεγάλωσε, ενώ στον χώρο του έχει φιλοξενήσει και ταΐσει από φοιτητές και συγγραφείς (όπως ο Αλέξης Σταμάτης) μέχρι… κινηματογραφικά στούντιο. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε σκηνές από την ταινία Ο μεθύστακας του 1950 με πρωταγωνιστή τον Ορέστη Μακρή, γυρίστηκαν σε αυτή την ταβέρνα.

Και τώρα που μπήκε το καλοκαίρι, τα τραπεζάκια έξω γεμίζουν από γείτονες, παρέες και νοσταλγούς παλιάς καλής κουζίνας, ενώ ανά διαστήματα μπορεί να ακούσετε και καμιά παρέα με κανένα έγχορδο να τονίζει το ρετρό της υπόθεσης.

//Εμμανουήλ Μπενάκη 94, 213 033 1078

 

Στην επόμενη σελίδα: Οι Αφοί Ασημακόπουλοι βρίσκονται στο ίδιο σημείο από το 1915.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top