Το Beefbar δεν διστάζει να σπάσει τους παραδοσιακούς κώδικες στη γεύση και στη διακόσμηση.

Αν το διεθνές γαστρονομικό brand του BeefBar ήταν καταγεγραμμένο στο χάρτη ως τοπόσημο, τότε θα βλέπαμε παντού κόκκινες κουκκίδες. Σημάνσεις της παρουσίας του ανά τον κόσμο. Από το Μονακό έως το Ριάντ και από την Αλεξάνδρεια έως την Καραϊβική, το δημιούργημα του Riccardo Giraudi έχει γεννήσει κάμποσα «αδελφάκια» κι όλα τους είναι επιτυχημένα. Τυχαίο; Όχι!

H ιδέα γεννήθηκε αρχικά στο Μόντε Κάρλο, ξεδιπλώθηκε εξαιρετικά από τον Giraudi -λίγες «αλυσίδες» όπως π.χ. το Nobu μπορούν να το καυχηθούν αυτό- και προφανώς δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα από το ιλιγγιώδες σιρκουί. To Beefbar έχει ήδη δυναμική παρουσία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (βλ. ΒeefBar Astir Palace), και φυσικά στη Μύκονο. Εδώ και λίγες ημέρες, άνοιξε και στην Οία της Σαντορίνης, και το Andro το επισκέφθηκε πρώτο.

Εμφανές το νεοαποικιακό στιλ στο lounge.

Η συνταγή: χλιδάτες αλλά άκρως comfort (λέγε με γύρο από ιαπωνικό βοδινό kobe) γαστρονομικές προτάσεις, φιλική εξυπηρέτηση και ντιζαϊνάτες αρχιτεκτονικές γραμμές.

Το εστιατόριο βρίσκεται μέσα στο εντυπωσιακό Andronis Arcadia, υπό την γαστρονομική μπαγκέτα του διακεκριμένου σεφ Γιώργου Κυρτσαλλίδη. Προφανώς και το… σκηνικό είναι εν πολλοίς διαμορφωμένο: Η ταυτότητα «Beefbar» έχει κάποια εχέγγυα που δεν αλλάζουν από μέρος σε μέρος. Ήτοι, χλιδάτες αλλά άκρως comfort (λέγε με γύρο από ιαπωνικό βοδινό kobe) γαστρονομικές προτάσεις, φιλική εξυπηρέτηση και ντιζαϊνάτες αρχιτεκτονικές γραμμές. Aν αυτά συνδυαστούν, εν προκειμένω, με τη θέα που έχει το εστιατόριο της Οίας, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό πως η συνταγή δεν γίνεται να μην πετύχει.

Το μπαρ του Beefbar.

Από την κουζίνα του Beefbar θα βγαίνουν όλο το καλοκαίρι πιάτα που τα χαίρεσαι με τα χέρια, που τα μοιράζεσαι, που αποτελούν λιγότερο ή περισσότερο «ένοχες» απολαύσεις με premium υλικά. Πρέπει να είσαι πολύ σνομπ ή να κάνεις αυστηρή δίαιτα για να μη νιώσεις σαν παιδάκι μπροστά στις επιλογές του μενού: Από το pool menu που σερβίρεται όλη μέρα δίπλα στην τεράστια πισίνα (μάλλον η μεγαλύτερη της Οίας), ξεχωρίσαμε τα tacos μουσακά (!) με κιμά από βοδινό wagyu, το σουβλάκι με striploin και κρέμα αβοκάντο – μέντας, και τις τηγανιτές πατάτες με τρούφα και ξινομυζήθρα. Κόλαση.

Στο βραδινό μενού του κυρίως εστιατορίου, απολαμβάνουμε πολύ σοβαρές κοπές βοδινού (center cut ribeye από αμερικανικό Black Angus, ολόκληρη καρδιά γαλλικού φιλέτου chateaubriand κ.α.) ψημένες στην εντέλεια. Κι ακόμα, μια βοδινή παραλλαγή του black cod με σάλτσα miso, double cheeseburger με παραλλαγή της σάλτσας café de Paris, αλλά και μια πανάλαφρη τσιπούρα με τζίντζερ στον ατμό.

Στα επιδόρπια, μας αρέσει που μετά το όργιο του μενού οι επιλογές είναι λίγες και απλές: Το signature σουφλέ σοκολάτας του Beefbar με Valhrona 70%, μια πυκνή μπάρα σοκολάτας με καραμέλα και τραγανό μπισκότο, εκλεκτό παγωτό ανθόγαλα με μαυλιστικές σάλτσες, και μεγάλη φρουτοσαλάτα για 2.

Πρέπει να είσαι πολύ σνομπ ή να κάνεις αυστηρή δίαιτα για να μη νιώσεις σαν παιδάκι μπροστά στις επιλογές του μενού: Τacos μουσακά, κανείς;

Αριστερά: Σεβίτσε τόνου με γάλα καρύδας. Δεξιά: Negroni βοτανικό με δίκταμο και θυμάρι. (Φωτό: Andro.gr).

Εν ολίγοις, ο σεφ Γιώργος Κυρτσαλλίδης υπηρετεί την δεδομένη γαστρονομική του γκάμα στην κουζίνα του Beefbar συνθέτοντας ένα μενού που φιλοδοξεί να αναδείξει τις γεύσεις του κόσμου. Είναι ένας σεφ που έχει ακονίσει την τέχνη και τις τεχνικές του σε Βέλγιο και Δανία, που ξέρει να λειτουργεί υπό πίεση και αγαπά τις προκλήσεις.

Η λογική του μενού ακολουθεί τις προδιαγραφές των Beefbar. Που σημαίνει: δημοφιλείς συνταγές του κόσμου που συνδυάζονται ακόμη και με το street food, υπέροχες κοπές κρέατος που προέρχονται από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και πιάτα που διακρίνονται για την παιγνιώδη πρωτοτυπία τους – από τα συνοδευτικά μέχρι και τα επιδόρπια.

Γεμάτο αντιθέσεις, το Beefbar δεν διστάζει να σπάσει τους παραδοσιακούς κώδικες. Μέσα από τις glamorous αρχιτεκτονικές γραμμές και το ανατρεπτικό μενού του, το φαγητό γίνεται μια εμπειρία από μόνο του, ενώ ενσωματώνει μια μοντέρνα αίσθηση πολυτέλειας εμπνευσμένη από τη φυσική κομψότητα και την εκλεπτυσμένη απλότητα που κρύβει κάθε μέρος του κόσμου.

Αξιοσημείωτη είναι η σύμπραξη με το πολυτελές ξενοδοχείο – καταφύγιο Andronis Arcadia που φιλοξενεί το εστιατόριο.

Μέσα από τις glamorous αρχιτεκτονικές γραμμές και το ανατρεπτικό μενού του Beefbar, το φαγητό γίνεται εμπειρία.

Ο Cédric Capron, Interior Designer, φέρει μέσα του τη διεθνή κουλτούρα στον τομέα των κατασκευών και του design, και επιλέγει για το Beefbar Santorini μία ευφυή και «σέξι» καλλιτεχνική κατεύθυνση που εμπνέεται από τις σύγχρονες τάσεις της μόδας και της τέχνης.

Ο Αρχιτέκτονας Virgil Donat, «σκηνοθετεί» τον χώρο με κινηματογραφική φιλοσοφία και καταφέρνει να τον μεταμορφώσει σε ένα ελαφρώς ρετρό και συνάμα μοντέρνο σύμπαν. Θα μπορούσες να βρίσκεσαι σε μια βίντατζ έπαυλη των 60s στο Παλμ Σπρινγκς, αλλά και σε ένα μοντέρνο θέρετρο στο Μεξικό.

Βέβαια βρισκόμαστε στη Σαντορίνη που όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα προαναφερθέντα, αλλά αντιθέτως είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον πλανήτη. Γι αυτό και αναμένουμε προσεχώς, περαιτέρω σχεδιαστικές και γαστρονομικές πινελιές που θα εμπνέονται από τον μοναδικό αυτό τόπο, όπως γίνεται και σε άλλα Beefbars ανα τον κόσμο.

 

//Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Andronis Gastronomy Festival. H Σαντορίνη υποδέχεται 13 (!) αστέρια Μichelin.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top