Το Κυριακάτικο brunch στο Brown’s του ξενοδοχείου Divani Caravel συμβολίζει την ποιότητα και την εμπειρία.

Ήταν πολλά χρόνια πριν, τότε που άκουσα για πρώτη φορά τη λέξη brunch. Επρόκειτο για κάποια φθινοπωρινή μέρα, σίγουρα Κυριακή. Σύσσωμοι θα εξορμούσαμε ως διευρυμένη οικογένεια, ας το πούμε σόι, σε κάποιο ξενοδοχείο της Αθήνας για να βυθιστούμε στην εμπειρία από την οποία θυμάμαι, εκτός από τη ζαλάδα της σαμπάνιας, τον μπόμπιρα ξαδερφό μου να υποβάλλεται σε μαθήματα καλής συμπεριφοράς -κοινώς να μην ορμάει με ταχύτητα αίλουρου στα κομψοτεχνημένα αβγά που στόλιζαν το πιάτο του.

Σήμερα ο ξαδερφός μου πλέον δεν χυμάει σαν ιαγουάρος στα φαγητά και, όπως μου γράφει, στη Νέα Υόρκη που ζει, πάει για brunch ανελλιπώς. Όμως και στην Αθήνα το υβριδικό γεύμα των χαλαρών Κυριακών ανθίζει, εγκαθιδρύοντας μια τάση που ήρθε για να μείνει, κοινώς κάθε εστιατόριο και brunch, κάθε τραπέζι και scrambled eggs. Όμως, αν μη τι άλλο, τα ξενοδοχεία είναι πρώτοι διδάξαντες και οι πλέον ενδεδειγμένοι μέντορες του brunch. Προσωπικά, το πιο ενδιαφέρον το βρίσκω να ξετυλίγεται στο Divani Caravel, στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο Brown’s.

Ο χώρος αποπνέει μια νότα γήινης πολυτέλειας, τα πιάτα είναι αριστοτεχνικά δημιουργημένα, ενώ τα κοκτέιλ αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα ενός κυριακάτικου brunch.

Δεν είναι μόνο ο ίδιος ο χώρος στις αποχρώσεις του μπεζ-καφέ που αποπνέει μια νότα γήινης πολυτέλειας, με το φως των πολυελαίων να γεμίζει τις γωνιές του. Είναι και το προσεγμένο art de la table, που δημιουργεί έναν εσωτερικό ρυθμό, σαν ένας πρόλογος στις γεύσεις που παρελαύνουν με καλωσόρισμα τον τριώροφο «πύργο» γεμάτο ψωμάκια, brownies, αλμυρά κέικ… Είναι και η ευφυής συνεργασία με τη Veuve Clicquot Rich, όπου στο μπαρ ετοιμάζονται ανάλογα κοκτέιλ, για παράδειγμα, η εκδοχή του Bellini με πλούσιο πουρέ ροδάκινου.

Το Croque Mοnsieur, αγαπημένο γαλλικό «μπιστροειδές» πιάτο.

Επίσης, είναι ο ευέλικτος σχεδιασμός του μενού που ισορροπεί με αυτοπεποίθηση στα γνώριμα και οικεία πιάτα του πρωινού, που εδώ λειτουργεί και ως starter, με βασιλιά το αβγό -τα Benedict εδώ έχουν την τιμητική τους με μια νόστιμη σάλτσα ολαντέζ να αγκαλιάζει τη σφολιάτα τους. Εξίσου θελκτικό είναι το Croque Madame (υπάρχει και το Mοnsieur), αγαπημένο γαλλικό «μπιστροειδές» πιάτο, που αφήνει τον κρόκο να περιπλανιέται στο ψωμάκι. Εδώ είναι η ιδανική στιγμή για ένα διάλειμμα ρευστότητας, προκειμένου να παντρευτούν με τις γεύσεις τα smoothies -εκείνο που μιξάρει ανανά, σπανάκι, λιναρόσπορο, μπανάνα, σπανάκι, αβοκάντο και καρύδα είναι απλώς ενεργειακό τούρμπο!

Ένα αρχιτεκτονημένο κλαμπ σάντουιτς καπνιστού σολομού, ελαφρύ, απέριττο και ουσιώδες.

Στη δεύτερη «πράξη» του έργου, στα κυρίως δηλαδή, στο τραπέζι μας σερβιρίστηκαν ένα αρχιτεκτονημένο κλαμπ σάντουιτς καπνιστού σολομού, ελαφρύ, απέριττο και ουσιώδες. Και η καλοψημένη πλην χυμώδης ταλιάτα black angus με πατάτες Σαντορίνης μου θύμισε μέρες Ιταλίας, στο κρυμμένο μυστικό της Φλωρεντίας, το Casa di Prosciutto, εστιατόριο για δυνατούς… λύτες. Εδώ συμβαδίζει ακόμα ένα ποτήρι Veuve Clicquot Rich με πάγο και γαρνιτούρες σε τέσσερις εκδοχές (αγγούρι, ανανάς, γκρέιπφρουτ, τρίχρωμες πιπεριές).

Το φινάλε ακούει στην ανατροπή του κλασικού εκλέρ.

Το φινάλε ακούει στην ανατροπή του κλασικού εκλέρ. Το επέλεξα ενστικτωδώς λέγοντας good bye στην εγκράτεια και έκλεισα τα μάτια για να τιμήσω τη σοκολάτα Valrhona με την κρεμ πατισερί να περικυκλώνουν τον ουρανίσκο μου. Όλα αυτά με ένα διακριτικό και «πάντα εκεί» σέρβις, με το χαμόγελο και το ενδιαφέρον αβίαστο, και με τη μουσική του DJ Γιάννη Σαρτζετάκη, στη σωστή ένταση και με ένα roaster επιλογών που φτιάχνει κέφι δίνοντας χώρο για κουβέντα.

Kι έτσι το Κυριακάτικο brunch στο Brown’s συμβολίζει ένα άνοιγμα του ξενοδοχείου Divani Caravel στην πόλη, μια πρόσκληση σε κάτι που ενσωματώνει ποιότητα και εμπειρία. Τι σημαίνει αυτό στον παρονομαστή; Οι παρέες το τιμούν κι αυτό το βλέπει κανείς στα τραπέζια του, όλες τις ηλικίες να δοκιμάζουν και να μοιράζονται τα πιάτα, έτσι που να διευρύνουν την γκάμα των επιλογών τους και να δίνουν όνομα και γεύση σε μια εμπειρία που γίνεται σχέση, κι αυτό γιατί πολύ απλά τη μοιράζεσαι. Με λίγη Veuve Clicquot ακόμα καλύτερα.

Info: To brunch στο Brown’s σερβίρεται κάθε Κυριακή από τις 12μμ-17μμ (Divani Caravel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, τηλ. 210 72070 00, www.divanicaravelhotel.com)

 

Διαβάστε ακόμα: Ο οραματιστής του καφέ Γιάννης Ταλούμης μας συστήνεται στο 1ο βίντεο των ARTISANS

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top