Διακοπές on the go.

«Πάμε Διακοπές, θα έρθεις;» μου είπε ο κολλητός από την άλλη μεριά του τηλεφώνου. «Κλείνω τον υπολογιστή, φτιάχνω βαλίτσα και ραντεβού στο αεροδρόμιο. Μαγιό να πάρω;» του λέω εγώ και τον ακούω να γελάει.

Είμαι κάπως εύπιστος και δεν κατάλαβα ότι εκείνος μου μιλούσε για ένα καινούργιο μαγαζί που άνοιξε πριν λιγες ημέρες στον Άλιμο και λέγεται «Διακοπές». Όταν το συνειδητοποίησα, μια μικρή απογοήτευση την ένιωσα δεν θα σας το κρύψω, παρ’ όλα αυτά έκλεισα τον υπολογιστή και τράβηξα νότια.

Πίσω από αυτό το καινούργιο και χαλαρό (πολύ χαλαρό) μαγαζί βρίσκονται τρεις φίλοι.

Αυγά μάτια με μπέικον και ντοματίνια. Όπως όταν είμαστε διακοπές.

Πίσω από αυτό το καινούργιο και χαλαρό (πολύ χαλαρό) μαγαζί βρίσκονται τρεις φίλοι. Ο Λευτέρης Παμπατζάνης, ο Σάββας Ζώταλης και ο Γιώργος Γιγής. Τον τελευταίο τυχαίνει να τον γνωρίζω λίγο περισσότερο και η αλήθεια είναι ότι η φιλοσοφία του αποτυπώνεται σε όλο το χώρο του μαγαζιού.

Το μπουκάλι μάς υπενθυμίζει πού βρισκόμαστε.

Το στέκι ανοίγει από νωρίς το πρωί και σερβίρει καφέ. Έχουν συνεργαστεί με την ελληνική εταιρία Area 51 και στους μύλους τους διαθέτουν δύο καφέδες μοναδικής προέλευσης. Ο πρώτος είναι ένας ισορροπημένος από την Βραζιλία και ο δεύτερος έχει λίγες περισσότερες οξύτητες και φρουτώδη χαρακτήρα και προέρχεται από την Αιθιοπία.

Το μαγαζί ακολουθεί μια λιτή γραμμή στη διακόσμηση.

Έχουν και παραδοσιακούς λουκουμάδες, εκείνους τους στρογγυλούς με την πολλή ζάχαρη από πάνω.

Από κολατσιό, φτιάχνουν καθημερινά πίτες: τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα. Όλες τις ψήνουν εκεί. Έχουν και παραδοσιακούς λουκουμάδες, εκείνους τους στρογγυλούς με την πολλή ζάχαρη από πάνω αλλά και σάντουιτς (δοκίμασα αυτό με το παστράμι και πίκλα αγγούρι -τίμιο).

Την κουζίνα του «Διακοπές» επιμελείται ο Χάρης Μπονάνος.

Όλα αυτά τα φτιάχνει ο Χάρης Μπονάνος που έχει επιμεληθεί την κουζίνα του «Διακοπές». Κάνει και άλλα ωραία ο Χάρης από αυγοκαταστάσεις κι αλμυρές και γλυκές τηγανίτες μέχρι λαχταριστά χοτ ντογκ.

Κίτρινα και μαύρα τραπέζια. Πράσινο και λευκό στους τοίχους. Οι Διακοπές παίζουν με τις αντιθέσεις.

Τα απογεύματα-βράδια παίζουν και με κοκτέιλ.

Μαθαίνω ακόμα ότι τα Σαββατοκύριακα θα έχουν και κάτι σαν brunch με περισσότερες προτάσεις, «θα έρθω» τους απειλώ, και ότι τα απογεύματα-βράδια παίζουν και με κοκτέιλ. Την λίστα τους την έχει δημιουργήσει ο Άλεξ Αποστολόπουλος, ο οποίος βασίστηκε πάνω στην χαλαρή φιλοσοφία του μαγαζιού.

Εκτός από αλμυρά πιάτα θα βρείτε και γλυκά πάνκεηκ.

Το «Διακοπές» όπως καταλαβαίνετε είναι ένα μαγαζί που θέλει να σας βάλει σε μια πιο ανάλαφρη διάθεση και να σας κάνει όντως να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε διακοπές. Διακοπές στον Άλιμο, χειμώνα – καλοκαίρι. Γιατί όχι;

Οι αφίσες μάς θυμίζουν ότι το καλοκαίρι είναι πάντα κάπου κοντά.

//Διακοπές, Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος

 

Διαβάστε ακόμα: Okio. Νόστιμη αλλά ελαφρώς άνιση μίξη Άπω Ανατολής και Μεσογείου, στο Σύνταγμα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top