Για κυριακάτικο brunch στο Different Beast, στην Κηφισιά

Ένα all day στέκι, με vintage στυλ και φρέσκα πιάτα.

 
13882234_260918714295391_3418489709187417454_n

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σας τραβήξουν το βλέμμα στο Different Beast είναι το design του. (Όλες οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του Different Beast στο facebook)

Δεν θυμάμαι πότε ήταν ακριβώς, αλλά σίγουρα έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που λέξεις όπως «brunch», «pancakes», «αβγά benedict» όχι απλώς μπήκαν στο λεξιλόγιό μας, αλλά έγιναν και κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μάλλον πρέπει να είναι την ίδια περίοδο όταν τη λέξη «hipster» την έβρισκες παντού. Από τότε, δεκάδες μαγαζιά ξεφύτρωσαν σε Αθήνα, Γλυφάδα, Κηφισιά, Χαλάνδρι που πρόσφεραν το brunch τον ονείρων σου, με ό,τι μπορείς να φανταστείς – από εκρηκτικά burgers και αβγά ποσέ μέχρι σαλάτες και croque madame.

Μια από τις σχετικά πρόσφατες αφίξεις είναι το “Different Beast” στην Κηφισιά και εκεί με έβγαλε ο δρόμος το πρωί (δηλαδή μεσημέρι) της Κυριακής. Όχι, δεν με λες φαν του brunch και των βουπού, αλλά μερικές φορές είναι ωραίο να αλλάζεις παραστάσεις και συνήθειες, ειδικά μια ηλιόλουστη μέρα.

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Στο “Different Beast” κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, ενώ το μάτι σας θα καρφωθεί σίγουρα πάνω στα σερβίτσια που έχεις την αίσθηση ότι έχουν βγει από κάποια αγγλική ταινία της δεκαετίας του ’20: τόσο όμορφα και στιλάτα. Ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να απολαύσεις τις στιγμές σου εκεί, ενώ είναι και no smoking αυστηρά. Βέβαια, μπορείτε να επιλέξετε να καθίσετε στους πάγκους έξω (όχι, δεν έχει τραπεζάκια), είναι βολικοί. Απλώς να είστε σε σκιά, γιατί αν αρχίσει να βαράει ο ήλιος, η φάση θα είναι χειρότερη και από σάουνα.

Ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζουν στο Different Beast είναι ο «ελιτίστικος» κατάλογός του: δηλαδή λίγα και (πολύ) καλά.
db_kolaz1

Αριστερά: Φιλικός χώρος που σε χαλαρώνει. Δεξιά: τηγανητό αβγό με αβοκάντο, φέτα και sriracha bacon σε ξινό προζύμι. Απλώς υπέροχο.

Και πάμε στα βασικά, στο φαγητό. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση και μου άρεσε πολύ ήταν ο «ελιτισμός» του: δηλαδή ένας μικρός κατάλογος με συγκεκριμένα πράγματα. Στο μυαλό μου αυτό σημαίνει ένα μαγαζί που ξέρει τι θέλει και το κυριότερο ξέρει πώς να το κάνει καλά. Και το Different Beast τα κάνει όντως καλά.

Δύο πιάτα ξεχώρισα, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό γούστο. Το τηγανητό αβγό με αβοκάντο, φέτα και sriracha bacon σε ξινό προζύμι ήταν γευστικότατο και χορταστικό. Ενώ αν θέλετε κάτι πιο γλυκό, τότε το ιδανικό πιάτο για σας είναι το “Dutch Baby”: δηλαδή pancake με φρούτα, salted caramel, τριμμένο αμύγδαλο και κρέμα γάλακτος. Να αναφέρουμε ότι το Dutch Baby το βρίσκετε και στην αλμυρή του εκδοχή.

10584003_167791520274778_5676189249140999017_n

Το Dutch Baby είναι εντυπωσιακό τόσο με το να το βλέπεις όσο και με το να το τρως.

Όσο για ρόφημα, μπορείτε να επιλέξετε από καφέ και τσάι, μέχρι χυμούς και κοκτέιλ. Εγώ δοκίμασα την ξανθιά σαντορινιά Volkan beer και ταίριαξε μια χαρά για ένα ζεστό μεσημέρι Κυριακής.

//Different Beast, Κασσαβέτη 19, Κηφισιά.

 

Διαβάστε ακόμα: Oι «μυστικές» διευθύνσεις του Γιάννη Μαρκαδάκη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close