«Λατρεύω τον Espresso. Με τονώνει, διεγείρει όλες τις αισθήσεις».

– Τι ώρα ξυπνάτε και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε;
Συνήθως ξυπνάω στις 7.30 το πρωί. Μου αρέσει να φτιάχνω τον πρώτο καφέ της ημέρας και να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις.

– Ποιος είναι ο πρώτος καφές της ημέρας και με τι πρωινό ή σνακ τον συνδυάζετε;
Είμαι λάτρης του Espresso. Ζεστός το χειμώνα, freddo το καλοκαίρι. Σπάνια παίρνω κάποιο snack με τον καφέ.

Ο καφές Taf είναι σε πρώτο πλάνο.

– Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές; Espresso, φίλτρου, Ελληνικός κ.ο.κ.
Λατρεύω τον Espresso. Με τονώνει, διεγείρει όλες τις αισθήσεις – γεύση, οσμή και όραση – ενώ παράλληλα ξυπνάει και ευχάριστες αναμνήσεις.

«Επενδύουμε σημαντικά στην εμπειρία των baristi μας. Θέλουμε ακόμη και οι περιστασιακοί μας πελάτες να θυμούνται εκείνη τη μία φορά που απόλαυσαν τον καφέ μας».

– Πώς πίνετε τον καφέ σας; Βάζετε ζάχαρη ή και γάλα;
Για να εκτιμήσω την ποιότητα, το χρώμα, το άρωμα, την πλούσια γεύση και υφή, προτιμώ τον σκέτο καφέ πάντα.

Ολα ξεκινούν από την μηχανή «La Marzocco».

– Προτιμάτε ζεστό ή κρύο καφέ και γιατί;
Αναλόγως την εποχή επιλέγω ένα ζεστό cappuccino τον χειμώνα ή έναν espresso freddo το καλοκαίρι.

«Ο καφές ”on the go” αποτελεί μια αναγκαστική διαδικασία όταν ο χρόνος δεν επαρκεί».

– Πίνετε άλλα ροφήματα; Τσάι, αφεψήματα, ζεστή σοκολάτα;
Ναι πολύ, και σε κάποιο κατάστημα μας αρκετές φορές θα προτιμήσω να απολαύσω ένα τσάι Matcha latte.

Η στιγμή της εχύλισης των αρωμάτων του καφέ Taf.

– Πίνετε καφέ «on the go»; Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο; Καταναλώνετε αρκετό πλαστικό ή έχετε βρει λύσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον;
Ο καφές «on the go» αποτελεί μια αναγκαστική διαδικασία όταν ο χρόνος δεν επαρκεί. Προτιμώ να βιώνω μια διαφορετική και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ όταν έχω τον χρόνο. Το πλαστικό δεν έχει θέση στην ζωή μας εδώ και χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα μας. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ευαισθητοποιημένοι με το αποτύπωμα μας στο περιβάλλον και επιλέγουμε συνεργάτες και προμηθευτές με την ίδια φιλοσοφία.

«Ο πρώτος πρωινός είναι πάντα ένας μοναχικός καφές».

– Προτιμάτε να πίνετε καφέ μόνος, σαν στιγμή προσωπικού διαλογισμού, ή με παρέα, σαν ευκαιρία για κουβέντα και συναναστροφή;
Ο πρώτος πρωινός είναι πάντα ένας μοναχικός καφές. Την ώρα της σκέψης, του απολογισμού της προηγούμενης ημέρας και του προγραμματισμού της τρέχουσας. Αργότερα ο καφές συντροφεύει κάθε επαγγελματική ή και προσωπική στιγμή, μέχρι αργά το απόγευμα.

Το αφρόγαλα «δένει» το σκηνικό.

– Τι προτιμάτε, να πιείτε έναν μέτριο ή και κακό καφέ ή να μην πιείτε καθόλου;
Ξεκάθαρα να μην πιω έναν μέτριο καφέ. Δεν με ικανοποιεί. Ούτε θα τον πιω, ούτε θα τον προσφέρω. Ο καφές που δεν είναι σωστός δεν θα καταναλωθεί.

Στο «Εra Nuts» μπορεί να βρει κανείς από μέλι έως ξηρούς καρπούς και από chips έως βότανα και σοκολάτες.

– Στο μαγαζί σας πόση σημασία δίνετε στον καφέ; Ποια είναι η δική σας «κουλτούρα καφέ»;
Η δέσμευση στην ποιότητα και την εξειδίκευση είναι για εμάς αυτοσκοπός. Δεν θα προσφέραμε πότε κάτι που δεν θα επιλέγαμε να απολαύσουμε οι ίδιοι. Επενδύουμε σημαντικά στην εμπειρία των baristi μας. Θέλουμε ακόμη και οι περιστασιακοί μας πελάτες να θυμούνται εκείνη τη μία φορά που απόλαυσαν τον καφέ μας. Όλο μας το προσωπικό διαθέτει εκτενή εμπειρία και γνώση, προκειμένου να ενημερώσει τους πελάτες μας για την ιστορία, το βέλτιστο τρόπο προετοιμασίας και τα κατάλληλα συνοδευτικά snacks κάθε ποικιλίας που διαθέτουμε. Με λίγα λόγια στοχεύουμε να προσφέρουμε μια εμπειρία που θα εκτιμούσε και ο πλέον απαιτητικός του είδους.

«Στα καταστήματα ERA ταξιδεύουμε συχνά, και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο χώρο».

– Τι καφέδες σερβίρετε; Τι μηχανές καφέ προτιμάτε; Πώς εκπαιδεύετε τους baristi σας; Ποια είναι η τεχνογνωσία σας και η άποψη σας γύρω από την τέχνη του καφέ;
Φτιάχνουμε όλους τους καφέδες μας σε μηχανές La Marzocco που είναι από τις κορυφαίες και οπού απαιτείται οι baristi μας να έχουν εκπαιδευτεί εξαιρετικά. Τα εύσημα βέβαια ανήκουν στην εταιρεία TAF και τους ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη και που αναλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού μας γύρω από στην τέχνη του καφέ.

Δεν θα μπορούσε να λείπει το κλασικό χαρμάνι Pianeta της Taf.

– Οι πελάτες συμμερίζονται το ενδιαφέρον σας; Έχουν άποψη για τον καφέ;
Όταν αποφασίσαμε να λανσάρουμε καφέ στα καταστήματα μας, τόσο προς κατανάλωση, όσο και προς αγορά για το σπίτι, ή το γραφείο αντιληφθήκαμε την αγάπη και το ενδιαφέρον των πελατών μας για την δική μας αντίληψη της εμπειρίας καφέ. Ο στόχος μας ήταν – όπως και σε κάθε άλλο είδος που προσφέρουμε (ξηρούς καρπούς, βότανα, μπαχαρικά, υγιεινά snacks κ.λπ.) να μελετήσουμε, να ψάξουμε και να συνθέσουμε μια διαφορετική, μοναδική εμπειρία αυτής, ακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις στο χώρο και ακούγοντας τα σχόλια των πελατών μας. Ο ανοιχτός διάλογος πάντα βοηθά…

Χυμοί, βυσσινάδες και λοιπά καλούδια.

– Οι ξένοι πελάτες τι σας λένε; Φτιάχνουμε καλό καφέ στην Ελλάδα;
Αναλόγως του σημείου επιλογής τους, συνήθως τα σχόλια είναι θετικά.

– Από τον Τούρκικο καφέ περάσαμε στον στιγμιαίο και σήμερα έχουμε γίνει εξπέρ στον εσπρέσο. Πως νομίζετε ότι θα πίνουμε καφέ σε 30 χρόνια στην Ελλάδα;
Στα καταστήματα ERA ταξιδεύουμε συχνά, και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο χώρο. Δεν μπορώ να γνωρίζω οι τάσεις της εποχής που θα μας οδηγήσουν σε 30 χρόνια, μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι θα τις έχουμε ακολουθήσει με προσοχή, σεβασμό στην παράδοση, επένδυση στην ποιότητα & τεχνολογία, προσφέροντας μια εμπειρία που και οι ίδιοι θα επιλέγαμε με υπερηφάνεια καθημερινά στη ζωή μας.

Το κατάστημα ERA Nuts βρίσκεται στο Κολωνάκι.

 

//Era Nuts, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Κολωνάκι/Αγ.Ιωάννου 8, Αγ. Παρασκευή/ Ομήρου 2 Ν. Ψυχικό

 

Διαβάστε ακόμα: Νέα είσοδος στη Γλυφάδα – στο «Μr.Fox» για εκλεκτό καφέ Taf, δια χειρός Πάνου Κανατσούλη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top