Eίναι από τις περιπτώσεις που λες «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι». Το ποιο είναι το εστιατόριο Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens είναι καταγεγραμμένο και δεδομένο, πλέον, στην εστιατορική σκηνή της πόλης.

Πώς θα μπορούσαν, λοιπόν, οι «φίλοι» του να είναι λιγότεροι σημαντικοί; Να γιατί η σειρά γευστικών συναντήσεων υπό τον εύγλωττο τίτλο «Φίλοι του Pelagos» συνεχίζεται αυτόν τον Φεβρουάριο στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Αυτό σημαίνει πως για μία μόνο νύχτα, το εστιατόριο Pelagos συγκεντρώνει τρία από τα κορυφαία γαστρονομικά εστιατόρια της αθηναϊκής σκηνής.

Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος Chefs του Delta.

Τέσσερα αστέρια Michelin θα… μαζευτούν την Παρασκευή στο Pelagos.

Με κοινή αφετηρία τη δέσμευσή τους για  ένα βιώσιμο μέλλον καθώς και την πρωτοποριακή τέχνη τους, ο Chef Luca Piscazzi θα καλωσορίσει στο Pelagos (βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin) τους Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο Chefs του Delta (βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και Michelin Green Star) και τον Τάσο Μάντη Chef Patron του Soil (βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin και Michelin Green Star), για ένα εξαιρετικό μενού εννέα πιάτων, τρία από το κάθε εστιατόριο.

Η γαστρονομία, η βιωσιμότητα και ο πολιτισμός σε απόλυτη αρμονία αποτελούν τις τρεις πλευρές του Delta, που πήρε το όνομά του από το τέλεια σχηματισμένο, τριγωνικό, κεφαλαίο, τέταρτο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου. Οι δύο πρωτοπόροι Head Chefs του εστιατορίου, Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος παραμένουν πιστοί στη φιλοσοφία «καμία απώλεια – καμία σπατάλη» και αφοσιωμένοι στη μινιμαλιστική τελειότητα.

Ο Chef Patron του Soil Τάσος Μάντης σε αναζήτηση φρέσκων λαχανικών.

Οι «Φίλοι του Pelagos» θα απολαύσουν τρεις μοναδικές επιλογές που υποδηλώνουν το πάθος του εστιατορίου Delta για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, την αγάπη και τη στήριξη στους μικρούς έλληνες παραγωγούς και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της βιωσιμότητας.

«Tα τρία βραβευμένα εστιατόρια έχουν κοινή συνείδηση και ευαισθητοποίηση για το μέλλον του πλανήτη, και αποτελούν σαφή απόδειξη της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας», λέει ο Luca Piscazzi.

Η γαστρονομία στην πιο αγνή της μορφή πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη πορεία του Soil, που φέρνει τη γη και τη φύση στο επίκεντρο. Με κίνητρο την επιθυμία να συστήσει άγνωστες γεύσεις της φύσης στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, η φρέσκια ματιά του Soil αντλεί έμπνευση από τον ιδιωτικό κήπο του Chef Patron Τάσου Μάντη στο Αλεποχώρι, με σπάνια ελληνικά βότανα, βρώσιμα λουλούδια και βιολογικά λαχανικά να χορογραφούν ένα νέο μενού για κάθε εποχή του χρόνου. Τα τρία πιάτα του Τάσου Μαντή περιλαμβάνουν επιλογές έκπληξη που αποτυπώνουν την αφοσίωσή του στα βότανα και στη μαγειρική τέχνη.

Με το όνομά του να θυμίζει θάλασσα, το Pelagos είναι  γνωστό για τον δημιουργικό και καινοτόμο χαρακτήρα του με έμφαση στις  συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Το Pelagos κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin μέσα σε μόλις έξι μήνες από το άνοιγμά του. Το πάθος του Head Chef, Luca Piscazzi για την ανάδειξη των εποχικών και βιώσιμων προϊόντων μέσα από απλές αλλά εξαιρετικά φίνες γεύσεις, παρουσιάζονται στα τρία πιάτα του Pelagos για την ιδιαίτερη βραδιά.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Delta και το Soil με πρωταγωνίστρια στο μενού τη βιωσιμότητα».

Στο πλαίσιο της δεύτερης εκδήλωσης «Φίλοι του Pelagos» για το 2023, ο Chef Piscazzi σχολίασε: «Είναι τιμή μου να καλωσορίζω τον Γιώργο, τον Θάνο και τον Τάσο και τις αξίες που πρεσβεύουν τα εστιατόρια Delta και Soil στο Pelagos – τρία βραβευμένα εστιατόρια με κοινή συνείδηση και ευαισθητοποίηση για το μέλλον του πλανήτη, που αποτελούν σαφή απόδειξη της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Είμαι ενθουσιασμένος που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με πρωταγωνιστή τη βιωσιμότητα».

 

//Για να κλείσετε θέση στην ξεχωριστή βραδιά «Φίλοι του Pelagos» με τα εστιατόρια Delta και Soil, κάντε κράτηση online στο pelagosathens.com ή καλέστε στο 210 890 1192 ή στείλτε email στο [email protected]

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται κράτηση εκ των προτέρων (με προκαταβολή). Μενού 9 πιάτων στα 160 ευρώ κατ’ άτομο. Wine pairing με επιμέλεια των sommelier του κάθε εστιατορίου και των Nicliani Cellars στα 75 ευρώ κατ’ άτομο.

 

Διαβάστε ακόμα: Luca Piscazzi. Ο «μισελενάτος» σεφ του Pelagos μας μιλάει για τους θησαυρούς των νησιών.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top