Ετοιμαστείτε να γιορτάσετε με ένα μενού που αντικατοπτρίζει το βάθος και την πολυπλοκότητα της αγάπης.

Ως γνωστόν, τον έρωτα και την αγάπη τα γιορτάζουμε κάθε μέρα. Εκείνο όμως που δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε κάθε μέρα είναι να απολαμβάνουμε ένα six-course δείπνο μετά σαμπάνιας και εκλεκτού οίνου, σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin και μάλιστα σε μια από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Αττικής με θέα στην κοσμοπολίτικη Αθηναϊκή Ριβιέρα. Οπότε δεν χάνουμε ευκαρία όταν αυτή προκύπτει και ποια καλύτερη από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να «κακομάθουμε» τον εαυτό μας και το έτερόν μας ήμισυ.

Την Τετάρτη λοιπόν, κατηφορίζουμε προς τα νότια και τον θρυλικό Αστέρα της Βουλιαγμένης, στις καμπάνες και τα δωμάτια του οποίου ήδη από το 1961 έχουν βρει καταφύγιο για να ανθήσουν μερικοί από τους πιο γνωστούς εγχώριους και διεθνείς έρωτες. Εκεί, θα μας περιμένει ο Λούκα Πισκάτσι με την καλοκουρδισμένη μπριγάδα του για ένα μοναδικό δείπνο αφιερωμένο στον φτερωτό άγιο.

Την Τετάρτη 14/2 ο Λούκα Πισκάτσι με την καλοκουρδισμένη μπριγάδα του ετοιμάζουν ένα μοναδικό δείπνο αφιερωμένο στον φτερωτό άγιο.

Το εστιατόριο Pelagos με θέα στην κοσμοπολίτικη Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Κάθε νέο μενού του Ιταλού σεφ, ο οποίος μέσα σε μόλις έξι μήνες από τη στιγμή που ανέλαβε την κουζίνα του Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens κατόρθωσε να πάρει το πολυπόθητο Michelin, είναι ένα μαγευτικό ταξίδι. Το πρώτο ήταν στην Τήνο, τη Λέσβο και την Κάλυμνο, το επόμενο στην Κρήτη και τώρα πραγματοποιεί ένα ολοκαίνουργιο, νοερό βέβαια αυτή τη φορά που «…αντικατοπτρίζει το βάθος και την πολυπλοκότητα της αγάπης, και την εξερεύνηση των αχαρτογράφητων νερών στις σχέσεις», για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του ιδίου.

Μάλιστα, οι άνθρωποι του Pelagos επέλεξαν την ιδιαίτερη αυτή ημέρα για την έναρξη της σεζόν, με ένα μενού γευσιγνωσίας έξι πιάτων στα οποία ο σεφ, όπως πάντα, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Κατ’ αρχάς η όλη εμπειρία ξεκινά ιδανικά, δηλαδή με καναπεδάκια που σερβίρονται με σαμπάνια -ροζέ φυσικά λόγω της ημέρας-, και συγκεκριμένα την Taittinger, Rosé Brut. Σταφύλια Pinot Noir και Chardonnay φτιάχνουν αυτή την γοητευτική σαμπάνια με το έντονο χρώμα και τα αρώματα κόκκινων φρούτων, η οποία μάς ανοίγει την όρεξη για αυτό που θα ακολουθήσει.

Οι άνθρωποι του Pelagos επέλεξαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για την έναρξη της σεζόν, με ένα μενού γευσιγνωσίας έξι πιάτων.

Μπορείτε να καλομάθετε τον εαυτό σας και το ταίρι σας με ένα θεσπέσιο δείπνο.

Αφρός κολοκύθας με Vadouvan (γαλλικό μείγμα μπαχαρικών που θυμίζει το ινδικό massala) με Calvarino, Pieropan, Veneto, Italy, 2020. Ενα ωραίο ιταλικό λευκό από το οινοποιείο της οικογένειας Πιεροπάν που ιδρύθηκε το 1880 και διαθέτει τρεις βιολογικούς αμπελώνες. Η κόκκινη καραβίδα με πέστο ρόκας, ντομάτα ντάσι και μπουράτα παίρνει τη σκυτάλη αργότερα μαζί με ένα χιλιανό Sauvignon Blanc, το «Expresión Reserve» 2022 του οινοποείου Villard Estate στην Καζαμπλάνκα –μια πόλη που θα φέρνει πάντα στο μυαλό μας έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς έρωτες, εκείνον ανάμεσα στους Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και Ινγκριντ Μπέργκμαν (Here’s looking at you kid!).

Η αγκινάρα με μανταρίνι, βανίλια και παγωτό φουά γκρα (!) συνοδεύεται από έναν πορτοκαλί ελληνικό οίνο εκ Θράκης, τον Natural Orange, Anatolikos, 2019, ο οποίος αποτελεί ένα blend από Ασύρτικο και Μαλαγουζιά που έχει υποστεί μακρά ζύμωση.

Συνεχίζουμε με σελινόριζα και ζυμαρικά agnolotti (ανιολότι), στρείδι και ιταλική λαχανίδα (cavolo nero). Ενα πληθωρικό πιάτο, αρκετά ιδιαίτερο με πολλά υλικά και διαφορετικά στοιχεία τα οποία αναδεικνύονται ιδανικά με ένα Redoma «Reserva», Niepoort, 2019 από την κοιλάδα του Δούρου στην Πορτογαλία.

Το six-course γεύμα μετά σαμπάνιας και εκλεκτού οίνου, σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin είναι μία  ευκαρία για να «κακομάθουμε» τον εαυτό μας και το έτερόν μας ήμισυ.

Κλείστε τραπέζι την Τετάρτη ακόμα κι αν δεν γιορτάζετε.

Το γεμιστό καλκάνι με μαύρη τρούφα, αχιβάδες και λάδι από τσορίθο βρίσκει το ταίρι του στη Νέα Ζηλανδία και το Heartwood «Chardonnay», Tony Bish, 2020, ενώ το «ταξιδιάρικο» και αφροδισιακό γεύμα κλείνει με ένα γλυκό «σύννεφο» από μασκαρπόνε με σμέουρα, τριαντάφυλλο και μούρα batak, συνοδευόμενο από ένα πολυποικιλιακό κόκκινο πόρτο, φυσικά πορτογαλικό, το Niepoort Tawny Port 10Y.

Μήπως να κλείσετε ένα τραπέζι ακόμη και αν δεν γιορτάζετε εκείνη την ημέρα;. Υπάρχει μεγαλύτερη παρηγοριά για τους singles από το καλό φαγητό, και καλύτερη ευκαιρία για να κάνουν mingle από τον μαγευτικό Αστέρα;

 

//Για να είστε σίγουροι ότι θα ζήσετε την όλη γαστρονομική εμπειρία, κάνετε κράτηση στο [email protected].

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top