Δεκάδες ξεχωριστά προϊόντα από τη Νάξο στο «Νάξια Επιλογή». (Φωτό: Facebook.com/ProiontaNaxou).

«Νάξια Επιλογή», για κρέας από τον Αρτέμη.

Ένας αριστουργηματικός πολυχώρος στα Κάτω Πετράλωνα με κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, τυροκομικά και αγροτικά προϊόντα (πατάτες και μελιτζάνες τσίου) από την Νάξο. Εδώ βρίσκω επίσης σιτεμένα μοσχαρίσια μπριζολάκια που είναι βαθιά νόστιμα αλλά και εκπληκτικό κριάρι που φέρνουν από το νησί. Ο κ. Αρτέμης πάντα έχει να σας προτείνει την καλύτερη επιλογή κομματιού κρέατος αν μοιραστείτε μαζί του τι έχετε φανταστεί να φτιάξετε.

// Δ: Κειριαδών 149, Κάτω Πετράλωνα, Τ: 2103471540.

 


Ανεξάντλητη ποικιλία ασιατικών προϊόντων στο Salamat.

Salamat: τα πάντα όλα, ασιατικά.

Για την ασιατική πινελιά την κουζίνα μου. Εδώ βρίσκεις παραδοσιακά καλούδια από Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ. Λειτουργεί από 1992 και οι άνθρωποι του γνωρίζουν τα πάντα για τα προϊόντα που διαθέτουν στα ράφια τους.

// Δ: Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι, Τ: 2107796766

 


Στέλνεις μήνυμα στη Φαίδρα και έχεις το ψωμί της αρεσκείας σου, λέει ο Αλέξανδρος (αριστερά). Ακόμα και μπλε ψωμί, με σπιρουλίνα.

Wild Yeasts: Κορυφαίο ψωμί μέσω… Instagram.

Η Φαίδρα φτιάχνει φανταστικά ψωμιά και ζυμάρια. Προς το παρόν δεν έχει φυσικό χώρο, αλλά σύντομα θα γίνει και αυτό. Έτσι παίρνετε τηλέφωνο ή στέλνετε μήνυμα στο Instagram και έχετε ένα ονειρεμένο ψωμί να συνοδεύσετε το φαγητό σας, να αλείψετε το βούτυρο σας, να φτιάξετε το burger σας.

// I: phaedra_mavroeidi_svana T: 6947537540

 


Αριστερά, τα χιονισμένα μελίσσια στην πρόσφατη κακοκαιρία. Δεξιά, κρέμα μελιού με κανέλα, υπέροχο άλειμμα γι πρωινό.

Kopela Herbs and Honey: Σοβαρό μέλι από τα άγραφα.

Από εδώ προμηθεύομαι όλα τα προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες (μέλι, πρόπολη, βασιλικό πολτό) αλλά και βότανα. Η Λίλα Λίλα Νικολάου και ο Χρήστος Κατσικάρας είναι δύο νέοι που στην κυριολεξία πήρα τα βουνά, έστησαν τα μελίσσια τους στα Άγραφα και κάνουν εξαιρετική δουλειά.

// Μ: [email protected]. Τ: 693 6995882

 


Σπάνια μανιτάρια στο Fungi Hellas. Αν δεν ήταν spirits expert, ο Αλέξανδρος θα ήταν πανευτυχής ως λαγωνικό στο δάσος, να ψάχνει για τρούφες με τη μουσούδα του (Yannis Lefakis)

Fungi Hellas: Για Ελληνικά, άγρια μανιτάρια.

Ο παράδεισος των μανιταριών. Ο Νεκτάριος Φιλιππόπουλος μας προμηθεύει ότι χρειαστούμε από ελληνικά μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα. Επίσης αν σας ενδιαφέρει να ζήσετε την εμπειρία της συλλογή τους, διοργανώνει και εκδρομές.

// W: fungihellas.gr

 

Διαβάστε ακόμα: Silvia Pro, η κορυφαία μηχανή espresso για το σπίτι.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top