Η Silvia Pro μπορεί να σας κάνει έναν μικρό barista μέσα στο σπίτι σας.

Αυτή την περίοδο που περνάμε πολλές ώρες εντός της οικίας και οι επιδρομές στα στέκια για καφέ δεν είναι εύκολες, μας αξίζει να πίνουμε εξαιρετικό espresso και όχι όλο κάψουλες. Ποια είναι όμως η κατάλληλη μηχανή που θα παρασκευάσει εκλεκτό καφέ, χωρίς συμβιβασμούς; Δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας το ζήτημα. Αντιθέτως, είναι κεφαλαιώδες για τους aficionados.

Διότι ο καλύτερος καφές θα κακοπάθει σε μια κοινή μηχανή. Ενώ μια εξαιρετική μηχανή, μπορεί να απογειώσει έναν απλό καφέ. Όσο για τον συνδυασμό εξαιρετικού μηχανήματος και φρεσκοκομμένου, specialty καφέ που θα προμηθεύεστε σε μικρές ποσότητες εκτός «ροής» του καταστήματος; Εάν ασχοληθείτε σοβαρά, σας βεβαιώνουμε ότι θα πίνετε στο σπίτι σας καλύτερο εσπρέσο κι απ΄ότι στα γνωστά στέκια.

Η Silvia Pro δεν είναι φτηνή αλλά έχει την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής που θα βρείτε σε οικιακή μηχανή.

Οι μηχανές αυτές που θα σας προσφέρουν σοβαρό, σοβαρότατο καφέ στο σπίτι δεν βρίσκονται στα σούπερ μαρκετ, ούτε καν στις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες της HoReCa όπως η αξιόπιστη TAF.

Εμείς επιλέγουμε για εσάς μια μηχανή που χωρίς να είναι φτηνή, έχει απίστευτη σχέση ποιότητας – τιμής: Είναι η Silvia Pro της περίφημης Ranciliο, εξέλιξη της «απλής» Miss Silvia που σας είχαμε παρουσιάσει προ 8ετίας. Η Miss Silvia ήταν ένα στιβαρό φετίχ στον τομέα των οικιακών μηχανών espresso.

Εκείνο το κουκλί άντεξε πολλά χρόνια στον αφρό και πρόσφερε ποτάμια από εκλεκτούς καφέδες σε όσους την εμπιστεύτηκαν και την εμπιστεύονται ακόμα. Τώρα, έχουμε και τη νέα εκδοχή: τη Silvia Pro. Μια σαφώς πιο εξελιγμένη «κυρία» που μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε ένας μικρός barista στο σπίτι.

Στυλάτη και εργονομική.

Αυτό που παρέχει αυτό το «έξυπνο» μηχάνημα είναι η ακρίβεια και ο πλήρης έλεγχος σε κάθε shot που θα φτιάξετε. Προέκυψε από τη «μίξη» των επαγγελματικών μηχανών Rancilio Espresso που χρησιμοποιούνται σε χώρους εστίασης στην Ιταλία, στην Αμερική και αλλού, και της ισχυρής απλότητας του concept  Silvia. Που σημαίνει ότι έκανε ένα βήμα παραπέρα για τον οικιακό μας εξοπλισμό σε ό,τι έχει να κάνει με τον καφέ. Μια ημι-επαγγελματική μηχανή, εύκολη στη χρήση, αλλά συνάμα εξελιγμένη στις τεχνικές της.

Η θερμική σταθερότητα της Silvia Pro σημαίνει: Καυτός, αλλά ποτέ «καμμένος» espresso.

Στην Pro εκδοχή της Miss Silvia έχουν προστεθεί δύο PID (Proportional-Integral-Derivatives) που είναι άκρως απαραίτητα για τον έλεγχο και τη σταθερότητα της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της εξαγωγής του καφέ. Οι μηχανές που διαθέτουν PID έχουν στο «μυαλό» τους τον κατάλληλο αλγόριθμο για να διατηρούν στα σωστά επίπεδα τη θερμοκρασία, πέρα από τη λειτουργία του κλασικού θερμοστάτη που απλώς λειτουργεί ως διακόπτης όταν οι βαθμοί φτάνουν σε προκαθορισμένο σημείο, και παίρνει ξανά μπρος μόνο αφού έχει πέσει η θερμοκρασία, καταστρέφοντας ενίοτε το ρόφημα σας.

Να γιατί η ψηφιακή ένδειξη στη νέα μηχανή κάνει όλη τη διαφορά σε σχέση με την προκάτοχό της. Ακόμα, στο νέο μοντέλο προστέθηκαν και δύο ανεξάρτητοι λέβητες (μπόιλερ) με αποτέλεσμα το βάρος της μηχανής να αυξηθεί κατά 6 ολόκληρα κιλά, φτάνοντας τα 20 συνολικά. Κανείς δεν την «κουνάει» από τον πάγκο σας!

Η ψηφιακή οθόνη εμφανίζει τα επίπεδα της θερμοκρασίας, την ειδοποίηση για τη στάθμη του νερού, και τη λειτουργία «αφύπνισης».

Άρα λοιπόν, η θερμική σταθερότητα της Silvia Pro την τοποθετεί στην κορυφαία κατηγορία εμπορικών μηχανών εσπρέσο, προσφέροντας εξαιρετικά ακριβή απόδοση θερμοκρασίας για τον εσπρέσο: Καυτός, αλλά ποτέ «καμμένος».

Ο ατμός επίσης είναι ένα σημαντικό προσόν αυτής της μηχανής που μόνο σε 100% επαγγελματικές μηχανές μπορεί να βρει κανείς. Χάρη ξανά στην εξέλιξη των PID μπορείτε να φτιάξετε έναν καπουτσίνο ή έναν macchiato με πλούσιο και κρεμώδες αφρόγαλα, όπως αυτό που απολαμβάνετε εκτός σπιτιού.

Σπαρτιατική, αλλά κομψή σχεδίαση που αποπνέει σταθερότητα. Η Silvia Pro είναι ένα στυλάτο «τανκ», όπως μια Mercedes G-Class.

Προσθέστε ακόμη στα συν, την ψηφιακή οθόνη που όπως είπαμε εμφανίζει τα επίπεδα της θερμοκρασίας, την ειδοποίηση για τη στάθμη του νερού, και τη λειτουργία «αφύπνισης» που μπορεί να ενεργοποιήσει το μηχάνημα σε προκαθορισμένο χρόνο.

Στο νέο μοντέλο προστέθηκαν και δύο ανεξάρτητοι λέβητες (μπόιλερ).

Εξωτερικά δεν χωράει αμφιβολία. Εχουμε να κάνουμε με επαγγελματική κατασκευή υψηλής ποιότητας με εξαρτήματα βαρέως τύπου: εργονομικό φίλτρο, μονωμένοι λέβητες, ράβδος ατμού πολλαπλών κατευθύνσεων από ανοξείδωτο χάλυβα, δίσκος κύπελων και στιβαρό γκρουπ. Με σπαρτιατική, αλλά κομψή σχεδίαση που αποπνέει σταθερότητα: ένα στυλάτο «τανκ», όπως μια Mercedes G-Class.

Στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται και το barista kit με ειδικά καθαριστικά, αποσκληρυντικό νερού, επαγγελματικές βούρτσες καθαρίσματος και δοσομετρητή καφέ. Τι άλλο μένει να κάνετε; Να καθίσετε αναπαυτικά και να απολαύσετε τον καφέ που θα σας φτιάξει αυτή τη θαυμαστή κυρία.

 

⇒Αποκτήστε τη με έκπτωση εδώ.

 

//Εισαγωγή: Ι. Ταλούμης & Σία, τηλ. 210 6218172, email: [email protected]

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top