Καγιανάς με γλυκιά κολοκύθα, από τον Σταύρο Κουστένη

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
IMK31685a

«Στη μαγειρική, όπως και σε όλες τις τέχνες, η απλότητα είναι ορισμός της τελειότητας», λέει ο σεφ Σταύρος Κουστένης.

Υλικά:
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
100 γραμμ. φέτα
150 γραμμ. γλυκιά κολοκύθα
2 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

 

Εκτέλεση:
-Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς την τριμμένη κολοκύθα. Στο μεταξύ πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις χύνουμε στο τηγάνι.
-Σιγοβράζουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους, ανακατεύοντας πού και πού, για να μην μας κολλήσουν.
-Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αβγά, βάζοντας αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.
-Όταν οι ντομάτες πιούν τα υγρά τους, ρίχνουμε τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν με την ντομάτα και να σφίξουν.
-Προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα, ανακατεύουμε λίγες φορές ακόμα και σερβίρουμε.

 

Ο Σταύρος Κουστένης (πρώην σεφ του Osterman) αυτή την εποχή δραστηριοποιείται στον τομέα των Restaurant Consulting Services.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close