Καγιανάς με γλυκιά κολοκύθα, από τον Σταύρο Κουστένη

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
IMK31685a

«Στη μαγειρική, όπως και σε όλες τις τέχνες, η απλότητα είναι ορισμός της τελειότητας», λέει ο σεφ Σταύρος Κουστένης.

Υλικά:
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
100 γραμμ. φέτα
150 γραμμ. γλυκιά κολοκύθα
2 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

 

Εκτέλεση:
-Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς την τριμμένη κολοκύθα. Στο μεταξύ πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις χύνουμε στο τηγάνι.
-Σιγοβράζουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους, ανακατεύοντας πού και πού, για να μην μας κολλήσουν.
-Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αβγά, βάζοντας αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.
-Όταν οι ντομάτες πιούν τα υγρά τους, ρίχνουμε τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν με την ντομάτα και να σφίξουν.
-Προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα, ανακατεύουμε λίγες φορές ακόμα και σερβίρουμε.

 

Ο Σταύρος Κουστένης (πρώην σεφ του Osterman) αυτή την εποχή δραστηριοποιείται στον τομέα των Restaurant Consulting Services.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close