Καγιανάς με γλυκιά κολοκύθα, από τον Σταύρο Κουστένη

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
IMK31685a

«Στη μαγειρική, όπως και σε όλες τις τέχνες, η απλότητα είναι ορισμός της τελειότητας», λέει ο σεφ Σταύρος Κουστένης.

Υλικά:
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
100 γραμμ. φέτα
150 γραμμ. γλυκιά κολοκύθα
2 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

 

Εκτέλεση:
-Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς την τριμμένη κολοκύθα. Στο μεταξύ πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις χύνουμε στο τηγάνι.
-Σιγοβράζουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους, ανακατεύοντας πού και πού, για να μην μας κολλήσουν.
-Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αβγά, βάζοντας αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.
-Όταν οι ντομάτες πιούν τα υγρά τους, ρίχνουμε τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν με την ντομάτα και να σφίξουν.
-Προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα, ανακατεύουμε λίγες φορές ακόμα και σερβίρουμε.

 

Ο Σταύρος Κουστένης (πρώην σεφ του Osterman) αυτή την εποχή δραστηριοποιείται στον τομέα των Restaurant Consulting Services.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro