The egg: Η ιστορία του αβγού στο Χολαργό

Ο Βασίλης Δημαράς, αφού ξεκαθάρισε ότι η κότα έκανε τ’ αβγό και όχι το αντίστροφο, βρήκε ένα στέκι δίπλα στη Μεσογείων για να γεύεται τα ωά όπως ακριβώς πρέπει.

 
5

Ετοιμάζοντας την ομελέτα.

Αν μένεις στο κέντρο, το να πας μέχρι το Χολαργό σού φαντάζει λίγο μακρινό, κάτι σαν εκδρομή. Νά ‘ναι καλά, όμως, το μετρό που μέσα σε λίγα λεπτά σε πάει και σε αποθέτει μπροστά του. Όποτε δικαιολογία δεν έχεις για να μην επισκεφτείς το «The egg». Ένα μικρός και όμορφος χώρος, χωρίς ιδιαιτερότητες, που λατρεύει τα αβγά και τα σερβίρει με χίλους δυο τρόπους.

Αβγά μάτια, scrambled, στραπατσάδα, μπέργκερ με αβγό, κροκ μαντάμ, μπρουσκέτα με scrambled eggs, φρουτάλια (την ομελέτα όπως την τρώνε στην Άνδρο, αλλά και στο Andro), μενεμενή (αβγά σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας με πιπεριές) και ομελέτες στολίζουν το μικρό, αλλά πλούσιο σε νοστιμιά κατάλογο.

Το «The egg» κάνει τη διαφορά, εκεί, στο θορυβώδη παράδρομο της Μεσογείου και δίνει μια διαφορετική νότα στο πλήθος από τις καφετέριες και μπαρ που έχουν γεμίσει τη γύρω περιοχή.
2-1190

Η σαλάτα με αβγό ποσέ, φέτες από σολομό, κομμάτια από αβοκάντο και σος γιαουρτιού.

Στο «The egg» πήγα για πρωινό. Και δεν το μετάνιωσα. Δοκίμασα μια όμορφη γαλλική κυρία (κροκ μαντάμ) με ελαφρώς γλυκιά μπεσαμέλ (της πρόσθεσα πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έγινε κούκλα), μια πλούσια και χορταστική φρουτάλια με λουκάνικα και πατάτες (όπως δηλαδή ακριβώς προστάζει η παραδοσιακή συνταγή της) και μια σαλάτα (έτσι, για να σπάσει λίγο) με αβγό ποσέ, σος γιαουρτιού, κομματάκια αβοκάντο, λεπτές φέτες από σολομό και παπαρουνόσπορο.

Και ενώ ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα έμενε στα παραπάνω, εγώ είπα να δοκιμάσω κάτι ακόμα και να γουρουνιάσω. Έτσι δεν άφησα παραπονεμένο το λαχταριστό burger, στο οποίο δέσποζε ένα πληθωρικό αβγό μάτι, αλλά και τη φωλιά από πατάτες σπιρτόξυλα που φιλοξενούσαν υπέροχα… αβγά, για πρωτοτυπία.

3-1190

Το burger εδώ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αλλά μαγαζιά. Χορταστικό και απολαυστικό.

Το «The egg» κάνει τη διαφορά, εκεί, στο θορυβώδη παράδρομο της Μεσογείου και δίνει μια διαφορετική νότα στο πλήθος από τις καφετέριες και μπαρ που έχουν γεμίσει τη γύρω περιοχή.

Η επίσκεψη σας δεν θα σας κοστίσει ακριβά, μιας και με 10 περίπου ευρώ έχετε φύγει χορτασμένοι. Μένει, επίσης ανοιχτό μέχρι αργά και σε αποχαιρετά πάντα γλυκά με ζουμερούς και μελωμένους λουκουμάδες.

4

Το κροκ μαντάμ με την ελαφρώς γλυκιά μπεσαμέλ και τους κόκκους από κόκκινο πιπέρι.

//«The egg», Μεσογείων 236, Χολαργός, τηλ. 210 6520326.

Διαβάστε ακόμα: Mama Roux South – Καπνιστό και όμορφο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close