«Kazarma Winter», από τον Κωνσταντίνο Μπάρκα

Ένα θερμαντικό κοκτέιλ ελληνικής νοστιμιάς και μεγάλης αρωματικής αρχοντιάς, χάρη στη χρήση παλαιωμένου τσίπουρου.

 

julietze-kazarma2

Υλικά
5 ml παλαιωμένο τσίπουρο
2 ml λικέρ μήλου
1/2 ml σιρόπι ζάχαρη
Λίγη κανέλα σκόνη
Κυβάκια μήλου.

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά με πάγο και έπειτα σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρι old fashioned, αφού προηγουμένως έχουμε περάσει το χείλος του με μαύρη ζάχαρη.
Προσθέτουμε πάγο και λίγο επιπλέον τριμμένο.
Για ντεκόρ βάζουμε 1-2 λεπτές φέτες μήλου και ένα ξυλαράκι καννέλας.

Τip
Προτιμήστε παλαιωμένο απόσταγμα με τουλάχιστον 3-4 χρόνια παλαίωσης. Τα αρώματα, το χρώμα και η γεύση του απογειώνονται με το πέρασμα του χρόνου.
Επίσης, παίζει ρόλο το βαρέλι παλαίωσης. Το τσίπουρο Puro παλαιώνεται σε παλαιά δρύινα βαρέλια κονιάκ.

//O Κωνσταντίνος Μπάρκας είναι bartender στο Kazarma Lake Resort & Spa, στη Λίμνη Πλαστήρα.

 

Διαβάστε ακόμα: Χειμωνιάτικο κοκτέιλ μεγάλης νοστιμιάς με μαύρο ρούμι και μαρμελάδα μήλου.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top