Εύκολο, γρήγορο και gourmet, ένα πιάτο ιδανικό για τα χαλαρά και όμορφα μεσημέρια της Κυριακής.
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κολοκύθι μόνο το πράσινο μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λουκάνικο chorizo
16 μεγάλες γαρίδες
16-20 φρέσκα μύδια
50 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml γλυκό κρασί Grand Cru Samos
1 φακελάκι σαφράν σκόνη
Ελαιόλαδο
Ζωμό λαχανικών
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
– Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κολοκύθι, το λουκάνικο τα θαλασσινά και τα σοτάρουμε.
– Σβήνουμε με τα κρασιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
– Αφαιρούμε τα θαλασσινά από το τηγάνι.
– Προσθέτουμε το κριθαράκι και το ζωμό λαχανικών λίγο-λίγο για να απορροφάτε μέχρι να μαγειρευτεί και να χυλώσει.
– Προσθέτουμε την σκόνη σαφράν, αλάτι, πιπέρι και τα θαλασσινά.
– «Δένουμε» το κριθαρότο με το βούτυρο και τη παρμεζάνα.
– Τελειώνουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
//Ο Αλέξανδρος Σανίνας είναι ο σεφ του Collage, Καπνικαρέας 3, Αθήνα | T: 210.3232060 | www.collageathens.com | Facebook
Διαβάστε ακόμα: Trikalinos PSYCHE – Το «χαβιάρι της Ελλάδας» περνάει σε άλλο επίπεδο