Κριθαρότο με γαρίδες, μύδια και λουκάνικο chorizo από τον Αλέξανδρο Σανίνα

Ο σεφ του Collage, στο κέντρο της Αθήνας, προτείνει ένα πιάτο γεμάτο αρώματα.

 
Photographer: Alkis Moraitis https://www.facebook.com/AlkisMoraitis.Photography . Site: www.alkis-moraitis.com .

Μέσα σε λίγη ώρα έχεις ένα πιάτο πεντανόστιμο, γεμάτο γεύσεις και αρώματα.(Φωτογραφία: Άλκης Μωραϊτης)

Εύκολο, γρήγορο και gourmet, ένα πιάτο ιδανικό για τα χαλαρά και όμορφα μεσημέρια της Κυριακής.

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κολοκύθι μόνο το πράσινο μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λουκάνικο chorizo
16 μεγάλες γαρίδες
16-20 φρέσκα μύδια
50 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml γλυκό κρασί Grand Cru Samos
1 φακελάκι σαφράν σκόνη
Ελαιόλαδο
Ζωμό λαχανικών
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

– Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κολοκύθι, το λουκάνικο τα θαλασσινά και τα σοτάρουμε.
– Σβήνουμε με τα κρασιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
– Αφαιρούμε τα θαλασσινά από το τηγάνι.
– Προσθέτουμε το κριθαράκι και το ζωμό λαχανικών λίγο-λίγο για να απορροφάτε μέχρι να μαγειρευτεί και να χυλώσει.
– Προσθέτουμε την σκόνη σαφράν, αλάτι, πιπέρι και τα θαλασσινά.
– «Δένουμε» το κριθαρότο με το βούτυρο και τη παρμεζάνα.
– Τελειώνουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.

//Ο Αλέξανδρος Σανίνας είναι ο σεφ του Collage, Καπνικαρέας 3, Αθήνα | T: 210.3232060 | www.collageathens.com | Facebook

 

Διαβάστε ακόμα: Trikalinos PSYCHE – Το «χαβιάρι της Ελλάδας» περνάει σε άλλο επίπεδο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close