Εν αρχή ην το Prosecco Rosé, στα στιβαρά χέρια του Νεκτάριου Ντάλλα.

Το 1989, η Kylie Minogue κυκλοφόρησε το δεύτερο της άλμπουμ, με τίτλο “Enjoy Yourself”. Σχεδόν 30 άλμπουμ μετά, παρουσίασε τα δικά της κρασιά, που σίγουρα περικλείουν την κάτι από την εσάνς του  τίτλου.

Με την βοήθεια του Paul Schaafsma, το brand συστήθηκε στις 28 Μαΐου 2020, για να συμπέσει με τα 52α (!) γενέθλια της Minogue. Εμείς δοκιμάσαμε δυο ετικέτες στο εκλεκτό Cash όπου μας υποδέχτηκε ο ερίτιμος διευθυντής του εστιατορίου Νεκτάριος Ντάλλας. Και όταν λέω μας, εννοώ τον ειλικρινά δικό σας υπογράφοντα και την υπέροχη φωτογράφο Μόνικα Κρητικού.

Φλερτ με το Prosecco Rosé της Kylie Minogue.

Ξεκινήσαμε με ένα δροσερά πικάντικο ταρτάρ τόνου, που το συνόδευαν ψωμάκια brioche αρωματισμένα με miso. Ένα ενδιαφέρον φλερτ μεταξύ του Prosecco Rosé της Kylie Minogue και του σάρκινου umami.

Πικάντικο ταρτάρ τόνου, που το συνόδευαν ψωμάκια brioche. Τι ωραίες που είναι οι καλοκαιρινές γεύσεις.

Το Prosecco Rosé της Kylie Minogue είναι γεμάτο αρώματα, απαλό στο στόμα με ελαφρύ σώμα, αλλά όχι ασθενές.

To κρασί περισσότερο παρέσερνε την γεύση από το ταρτάρ τόνου σ’ ένα πιο αισθαντικό επίπεδο, παρά το ανταγωνίζονταν. Γεμάτο αρώματα, απαλό στο στόμα με ελαφρύ σώμα, αλλά όχι ασθενές, ήταν το ιδανικό πρελούδιο.

Ακόμη και η φιάλη είναι προσεγμένη στην πιο μικρή της λεπτομέρεια, με ανάγλυφες καρδιές.

Το prosecco της Kylie απεδείχθη ευκολόπιοτο και ικανό να συνοδεύσει μεστές θαλασσινές γεύσεις τόνου σολομού, γαρίδων. Δοκιμάστε το και με σπαγγέτι με θαλασσινά στο σπίτι σας.

Ο Νεκτάριος Ντάλας μυρίζει τον φελλό της… Kylie.

Eνώ στα ποτήρια μας γλιστρούσαν οι τελευταίες σταγόνες του κρασιού, μια επιβλητική δημιουργία του σεφ, έρχονταν ολοταχώς στο τραπέζι μας. Ένα μικρό… αεροπλανοφόρο με sushi rolls και σασίμι. Γεύσεις φρέσκες, ξεκάθαρες και γλαφυρά νόστιμες.

Sushi με Kylie από δίπλα. Οπως πρέπει να γίνεται ο συνδυασμός.

Το Sparkling Rosé-Alcohol Free έχει φρουτένια αίσθηση, ταμάμ για ένα πλατό με φρούτα μετά από ένα καλό γεύμα με κρασί.

Όσο ο Νεκτάριος άνοιγε το δεύτερο κρασί, το Sparkling Rosé-Alcohol Free της Kylie Minogue, σκεφτόμουν: Γίνεται αξιόλογο κρασί χωρίς αλκοόλ; Και όμως, υπο συνθήκες γίνεται. Ειδικά αν πρόκειται να συνοδεύσει ελαφριά γλυκά εδέσματα.

Το σασίμι σολομού γυρεύει παγωμένο αφρώδες ροζέ για να “σερφάρει” πάνω στη σάρκα του.

Η φρουτένια αίσθηση του είναι ταμάμ για ένα πλατό με φρούτα και παγωτά μετά από ένα καλό γεύμα με κρασί. Η ισορροπημένη ένταση του ανθρακικού μαζί με την βελούδινη γεύση του παγωτού, με κάνει να σκέφτώ πως, αν ήμουν πιτσιρικάς, θα αναφωνούσα “μαμά θέλω και εγώ να πιω κρασί”.

Το Sparkling Rosé-Alcohol Free (χωρίς αλκοόλ) της Kylie Minogue.

Τα κρασιά της Kylie μας άφησαν αδιαμφισβήτητα θετικές εντυπώσεις, και τώρα ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το Chardonnay της, το οποίο μάλιστα προέρχεται και απο τη χώρα καταγωγής της, την Αυστραλία. Και ακόμα δύο επιπλέον ροζέ, το προβηγκιανό Côtes de Provence και το Signature Rosé, για να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.

Τη σειρά κρασιών της Kylie Minogue θα τη βρείτε σε ένα απο τα επτά καταστήματα Cellier, η στο cellier.gr.

Όπως λένε και στην πατρίδα της Kylie: Cheers, mates!

 

//Εισαγωγή: ΓΕΝΚΑ Εμπορική.
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Cash (Δηλιγιάννη 54, Κηφισιά,  21 2100 4772) για τη φιλοξενία. 

 

 

Διαβάστε ακόμα: Gerard Bertrand, ένας αυθεντικός βασιλιάς του κρασιού.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top