Από το πιάτο στο μπαρ, η απόσταση στο NEW TASTE είναι μόνο θέμα διάθεσης της στιγμής. Aριστερή φωτό: Dimitris Skigkopoulos – Δεξιά φωτό: Yiorgos Kaplanidis / Courtesy of New Hotel).

Στην Οδο των Φιλελλήνων η λειτουργία του NEW HOTEL έφερε μια γερή δόση σύγχρονου design στην καρδιά της Αθήνας και στις δομές υψηλής φιλοξενίας της πόλης μας. Το δίδυμο των σχεδιαστών Fernando και Humberto Campana προσκλήθηκαν από τον Δάκη Ιωάννου να ανασυστήσουν το προϋπάρχον ξενοδοχείο σε κάτι νέο.

Πράγμα που ερμήνευσαν κυριολεκτικά, παίρνοντας την επίπλωση που βρήκαν εκεί ως πρώτη ύλη για να κατασκευάσουν κάτι εντελώς καινούργιο, χωρίς να ξεφορτωθούν τίποτα από το παλιό. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από πρωτότυπα έπιπλα και ένα εντυπωσιακό δάσος από άπειρα τεμάχια επίπλων που φύεται σαν κισσός στους τοίχους του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Μην παραμελήσετε το εξαιρετικότατο σπιτικό ψωμί, σερβιρισμένο με βιολογικό αγουρέλαιο.

Εκτός από σύγχρονη αισθητική με όλες τις ανέσεις το NEW HOTEL παρέχει και επιλογές εστίασης στο ισόγειο με το NEW TASTE και στον έβδομο… ουρανό με το ART LOUNGE, το οποίο προσφέρει εντυπωσιακή θέα, εξωτερικά στα αξιοθέατα της Αθήνας και εσωτερικά σε μια μεγάλη συλλογή άνω των 2000 τόμων βιβλίων τέχνης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγείτε εκτός του ξενοδοχείου για φαγητό, διαβεβαιώνει τους επισκέπτες ο ιστότοπος του NEW HOTEL, αλλά το φαγητό και το ποτό είναι σίγουρα ένας λόγος για να μπείτε εντός, πέραν από αυτόν της διανυκτέρευσης, θα προσέθετα. Η επίσκεψη στο  NEW TASTE του ισογείου ήταν μια εξαιρετικά αξιομνημόνευτη εμπειρία εξίσου από πλευράς γεύσεως, χώρου, και φιλοξενίας.

Το Art Lounge, στην κορυφή του ξενοδοχείου (Yiorgos Kaplanidis / Courtesy of New Hotel).

Μόλις καθίσετε σε κάποιο από τα αναπαυτικά και μοναδικού design καθίσματα του NEW TASTE για φαγητό, δεν θα πρέπει καταρχήν σε καμία περίπτωση να παραμελήσετε το εξαιρετικότατο σπιτικό ψωμί, σε τρία είδη: μικρή μπαγκέτα παραδοσιακή, ψωμί με προζύμι και μαύρο ψωμί με ξηρούς καρπούς. Σερβιρισμένο με σπουδαίο βιολογικό αγουρέλαιο από την Καλαμάτα και μαύρο αλάτι Χαβάης φτιάχνει νοστιμότατες μπουκίτσες και καταχωρεί το κατάστημα κατευθείαν στη χορεία των εστιατορίων με πολύ καλό ψωμί.

Απόλυτη επιτυχία ήταν το ριζότο με ταρτούφο. Τέλεια υφή al dente που πλησίαζε προς fermo, πλούσια γεύση άγριων μανιταριών και λαδιού τρούφας.

Από τα ορεκτικά δοκιμάσαμε επίσης τα πιτάκια ατμού τύπου μπαο-μπαν με σιγοβρασμένο χοιρινό, φρέσκο αγγούρι και σάλτσα hoisin: τρυφερά, διακριτικά, ντελικάτα. Αυθόρμητα παρήγγειλα και τη μοτσαρέλα burrata χωρίς να δώσω τη δέουσα προσοχή στα “ψιλά γράμματα” του καταλόγου, δηλαδή την ψητή μελιτζάνα και τη μαρμελάδα βατόμουρο, δύο πλούσιες και πολύ γλυκές πάστες που απέτρεψαν το σχέδιο μου να απολαύσω το γευστικότατο τυρί με το ίδιο εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο. Τις γλυκές πάστες, που συνδυάζονταν πολύ πρωτότυπα μεταξύ τους, θα τις προτιμούσα με μια δυνατή παλαιωμένη γραβιέρα  πριν τα επιδόρπια.

Το ιδιαίτερο design του χώρου συνάδει με την αισθητική των πιάτων (Αριστερή φωτό: Yiorgos Kaplanidis. Δεξιά φωτό: Dimitris Skigkopoulos / Courtesy of New Hotel).

Πήραμε την πολύ ωραία μεσογειακή σαλάτα με πολύχρωμα τοματίνια, κριθαρένιο παξιμάδι, γλιστρίδα, ξινομυζήθρα, στην οποία η βινεγκρέτ από μαύρο βαλσάμικο έδινε μια ελαφρά φρουτώδη αίσθηση – μια υποψία φράουλας – στα τοματάκια. Τα λαχανικά του ήταν πολύ φρέσκα και γενικά βρήκα τις σαλάτες πολύ ενδιαφέρουσες, ελπίζω να επιστρέψω για να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες σαλάτες του, όπως τη σαλάτα με φακές, τη σαλάτα με μαραθόριζα και μήλο αλλά και τη σαλάτα με σιτάρι.

Απόλυτη επιτυχία ήταν το ριζότο με ταρτούφο. Τέλεια υφή al dente που πλησίαζε προς fermo, πλούσια γεύση άγριων μανιταριών και λαδιού τρούφας δεμένων με φρέσκο μασκαρπόνε. Κλασική γεύση που προτείνεται ανεπιφύλακτα και αν θέλετε μπορείτε να βάλετε άφοβα και λίγο πιπέρι από πάνω, ήταν από κάθε άποψη εξαιρετικό.

Μίνιμαλ στην όψη και συνάμα πλούσιο ως προς τις γεύσεις που αναγνωρίζει ο ουρανίσκος μας (Dimitris Skigkopoulos / Courtesy of New Hotel).

Άλλη μια κλασική γεύση άριστα προετοιμασμένη ήταν τα μοσχαρίσια πλευρά μπρεζέ (braised beef spare ribs). Πολύ καλοφτιαγμένο το κρέας, σερβιρισμένο πάνω σε νόστιμο πουρέ πατάτας, αρκετά υγρό, που ανακατεύεται τέλεια με την σάλτσα από μεδούλι, ενώ το αγγουράκι τουρσί προσθέτει και αυτό τη χρήσιμη πινελιά του. Μην τυχόν μπερδευτείτε και παραλείψετε να φάτε το κομμάτι του κρέατος που είναι κολλημένο στο κόκκαλο, είναι ψημένο μαεστρικά.

Νέα άφιξη στα signature πιάτα του καταλόγου είναι το new taste hamburger το οποίο δεν παραλείψαμε να δοκιμάσουμε. Το μπιφτέκι από american angus ήταν πολύ νόστιμο και σωστά ψημένο. Ήταν πολύ καλή η ιδέα να χρησιμοποιηθεί το αλμυρό, φρουτώδες γαλλικό τυρί comté. Το όλον σερβίρεται σε σπιτικό μπριός που κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να γλυκίζει.

Τι καλύτερο από το να δοκιμάζεις το πιάτο της αρεσκείας σου και να έχεις άπλετη θέα; (Αριστερή φωτό:Dimitris Skigkopoulos / Courtesy of New Hotel – Δεξιά φωτό: Yiorgos Kaplanidis).

Στον χώρο λειτουργεί και το μπαρ προσφέροντας έναν εξαιρετικό κατάλογο κρασιών και οινοπνευματωδών κάθε είδους για να τα απολαύσετε μόνα τους ή να συνοδεύσετε το φαγητό. Σε ποτήρι προσφέρονται εξαιρετικά ελληνικοί και ξένοι οίνοι, επιλέξαμε λευκό Μαλαγουζιά κτήματος ΑΛΦΑ και το ερυθρό Ξινόμαυρο του Δαλαμάρα. Ήρθαν σε σωστή ποσότητα και ιδανική θερμοκρασία, και πιστεύω βοηθά στην απόλαυση το γεγονός ότι ο χώρος δεν υπερθερμαίνεται οπότε και τα κρασιά διατηρούν τη σωστή θερμοκρασία τους περισσότερη ώρα. Στο τέλος πήρα και ένα χωνευτικό Fernet-Branca σερβιρισμένο σε τέλεια θερμοκρασία σε ποτήρι παγωμένο κατά το ήμισυ.

Η πάστα Όπερα είναι ολόφρεσκη και σερβίρεται με προσθήκη εξαιρετικού semifredo πραλίνας και με μαρμελάδα passion fruit.

Στα επιδόρπια πήραμε το τιραμισού το οποίο έρχεται αποδομημένο στα επιμέρους συστατικά του. Αυτό επιτρέπει να εκτιμήσεις τη νοστιμιά του καθενός αλλά χρειάζεται κάποια προσπάθεια για να τα ξανασυνδυάσεις σε μια μπουκιά τιραμισού, αν και μπορείς να προσπαθήσεις να κρατάς τη μνήμη κάθε γεύσης προσθέτοντας την επόμενη.

Η πάστα Όπερα είναι ολόφρεσκη, σερβίρεται με προσθήκη εξαιρετικού semifredo πραλίνας και με μαρμελάδα passion fruit, της οποίας η οξύτητά κάνει το γλυκό να προσεγγίζει προς τα εσπεριδοειδή μιας τούρτας Ζάχερ. Γενικά τα γλυκά του ήταν πολύ καλά και καθόλου λιγωτικά. Ο εσπρέσσο είναι αυθεντικός ναπολιτάνικος Passalacqua με ολοστρόγγυλη γεμάτη γεύση με ωραία πλούσια αρώματα και είναι χωρίς καμία υπερβολή ένας από τους καλύτερους καφέδες που έχω πιει ποτέ.

Ειδικό κεφάλαιο είναι η εξυπηρέτηση από το προσωπικό που είναι εξαιρετικά ευγενικοί και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό που κάνουν και για τον κάθε πελάτη χωριστά. Θυμάσαι τα πρόσωπά τους όταν φύγεις.


Ετοιμαστείτε για το ειδικό μενού την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Dimitris Skigkopoulos / Courtesy of New Hotel).

Το τραπέζι των ερωτευμένων

 

Amuse bouche, σολομός Balik σε καραμελωμένο brioche με άνηθο και yuzu, ραβιόλι αστακού με γόνο καλαμαριού σωτέ, μαύρο σουσάμι και μπρικ, σορμπέ lychee με τριαντάφυλλο και κόκκινο πιπέρι, μοσχαρίσιο φιλέτο με ψητά παντζάρια, κομπόστα από φραγκοστάφυλο και παλαιωμένο μαύρο βαλσάμικο, μους σοκολάτας gianduja με μαρμελάδα φράουλα με μύρτιλο, και παγωτό από πραλίνα φουντουκιού, συν καφές με mignardises… Αυτό είναι το μενού του Βαλεντίνου 2020, προς 60 ευρώ / άτομο.

Επίσης ένεκα της ημέρας θα σερβιριστεί ειδικό κοκτέιλ σε βάση λικέρ μαστίχας και λικέρ εσπεριδοειδών, το οποίο δοκιμάσαμε, είναι ένα σαφώς γλυκό κοκτέιλ με απολαυστικό αφρό από ασπράδι αυγού, από μόνος του ένα κομψοτέχνημα. Επίσης θα προσφερθεί ως αναμνηστικό δώρο μια αφίσα του Jeff Koons. Αν τώρα τα εικαστικά δεν σας συγκινούν όσο το φαγητό, δεν πειράζει: ως γνωστόν ο έρωτας είναι ένας τυφλός που περνάει από το στομάχι.

 

//New Taste, Φιλελλήνων 16,  21 0327 3170.

 

Διαβάστε ακόμα: Ελευθέριος Χανιαλίδης, «Για καιρό ήθελα να αναδειχθώ καλύτερος Έλληνας Οινοχόος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top