«Συνήθως ξυπνάω κατά τις 11. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πιω τον καφέ μου».

– Τι ώρα ξυπνάτε και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε; Ποιος είναι ο πρώτος καφές της ημέρας και με τι πρωινό τον συνδυάζετε;
Αν και τα βράδια πάντα κοιμάμαι αργά, τα πρωινά θέλω να ξυπνάω όσο το δυνατόν νωρίτερα για να προλαβαίνω την ημέρα και τις εργασίες που έχω να κάνω. Συνήθως ξυπνάω κατά τις 11. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πιω τον καφέ μου -συνήθως μου τον ετοιμάζουν. Το καλοκαίρι τον καφέ τον προτιμώ πάντα κρύο ενώ το χειμώνα ζεστό. Tον συνδυάζω με ένα ελαφρύ πρωινό που πάντα περιέχει αβοκάντο.

Η Taf υπογράφει ένα ειδικό blend αποκλειστικά για το Athénée.

– Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές; Espresso, φίλτρου, Ελληνικός;
Αγαπώ τον espresso, και αμέσως μετά τον Americano (σ.σ. εσπρέσο αραιωμένος με καυτό νερό).

Όταν ο κατάλληλος barista ξέρει πώς να βγάλει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις ενός καλού καφέ, τότε η απόλαυση είναι βέβαιη.

– Πώς πίνετε τον καφέ σας; Βάζετε ζάχαρη ή και γάλα;
Πίνω τον καφέ μου μόνο με γλυκαντικό Stevia.

Το χρυσαφένιο καϊμάκι. Άλλο ένα θαυμαστό πλεονέκτημα του καφέ Taf.

– Πίνετε άλλα ροφήματα; Τσάι, αφεψήματα, ζεστή σοκολάτα;
Μου αρέσει το τσάι και άλλα αφεψήματα όπως η λουΐζα που με βοηθάει να χαλαρώσω πριν τον ύπνο.

Ο καπουτσίνο ως άλλο έργο τέχνης.

– Πίνετε καφέ “on the go”; Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο; Καταναλώνετε αρκετό πλαστικό ή έχετε βρει λύσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον;
Όχι, δεν καταναλώνω καθόλου πλαστικό. Στα δικά μας σημεία αλλά και αν τύχει να πάρω από κάπου έξω, πάντα προσέχω να είναι η συσκευασία φιλική προς το περιβάλλον.

Ο θαυμαστός κόσμος του πολύχρωμου μπαρ.

«Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και η επεξεργασία στον καφέ αλλά και στα μηχανήματα παρασκευής του, τόσο θα δημιουργούνται νέα είδη και νέοι τρόποι απόλαυσης του καφέ».

– Προτιμάτε να πίνετε καφέ μόνος, σαν στιγμή προσωπικού διαλογισμού, ή με παρέα, σαν ευκαιρία για κουβέντα και συναναστροφή;
Πίνω καφέ και στις δύο περιπτώσεις, είτε μόνος στο σπίτι, είτε στο Athenée απολαμβάνοντας την παρέα καλών φίλων, σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, ανταλλάσσοντας ενδιαφέρουσες απόψεις γύρω από την τρέχουσα καθημερινότητα, την τέχνη και διάφορα άλλα.

«Aν τύχει να πάρω καφέ από έξω, πάντα προσέχω να είναι η συσκευασία φιλική προς το περιβάλλον».

– Τι προτιμάτε, να πιείτε έναν μέτριο ή και κακό καφέ, ή να μην πιείτε καθόλου;
Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι έχει να κάνει με την γεύση, προτιμώ ή το άριστο ή το καθόλου.

Από το Zonar’s στο Athenée:Εδώ, στη γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, μια 80χρονη νησίδα αστικού πολιτισμού.

– Στο μαγαζί σας πόση σημασία δίνετε στον καφέ; Ποια είναι η δική σας “κουλτούρα καφέ”;
Δίνουμε τη μέγιστη σημασία, αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε ζητήσει από την Taf να ετοιμάσει ειδικά χαρμάνια αποκλειστικά για εμάς, τα οποία επιλέξαμε ύστερα από επαναλαμβανόμενες δοκιμές.

Tα Χριστούγεννα του 2015, οι αδελφοί Πανά, επιχειρηματίες που έχουν μεταξύ άλλων το περίφημο Island στη Βάρκιζα, κατάφεραν να ξαναδώσουν στο «πρυτανείο» της αστικής Αθήνας, κάτι από την χαμένη του αίγλη.

– Οι πελάτες συμμερίζονται το ενδιαφέρον σας; Έχουν άποψη για τον καφέ;
Σαφέστατα, έχει αρχίσει και δημιουργείται μία κουλτούρα γύρω από την ποιότητα στη χώρα μας και αυτό συμπεριλαμβάνει και τον καφέ. Στις δικές μας επιχειρήσεις φιλοξενίας (σ.σ. οι αδελφοί Πανά διαθέτουν μια σειρά ποιοτικών διευθύνσεων όπως το περίφημο Island) κάνουμε τεράστια προσπάθεια και εκπαιδεύουμε όχι μόνο το προσωπικό αλλά και το κοινό σε κάθε τι ποιοτικό.

Από εδώ πέρασαν ως θαμώνες σημαντικοί δημιουργοί της μουσικής και του θεάτρου.

– Οι ξένοι πελάτες τι σας λένε; Φτιάχνουμε καλό καφέ στην Ελλάδα;
Είμαστε χαρούμενοι που ακούμε από ξένους και πολλές φορές σημαντικούς ή και διάσημους πελάτες ότι τα καταστήματα του Panas Group μας μπορούν να συγκριθούν μόνο με καλύτερα του εξωτερικού, τόσο από πλευράς ποιότητας φαγητού όσο και εξυπηρέτησης. Σε αυτό βεβαίως συμπεριλαμβάνεται και ο καφές, ειδικά στο Athenée, όπου αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς: Ακούμε πάντα τα καλύτερα σχόλια.

Στον πιο σοφιστικέ πεζόδρομο του κέντρου, το Athénée στέκει επιβλητικό.

– Από τον Τούρκικο καφέ περάσαμε στον στιγμιαίο και σήμερα έχουμε γίνει εξπέρ στον εσπρέσο. Πως νομίζετε ότι θα πίνουμε καφέ σε 30 χρόνια στην Ελλάδα;
Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και η επεξεργασία στον καφέ αλλά και στα μηχανήματα παρασκευής του, τόσο θα δημιουργούνται νέα είδη και νέοι τρόποι απόλαυσης του. Θα είμαστε εδώ για να τα παρακολουθούμε, πάντα στην αιχμή των εξελίξεων.

Negroni με iced brew καφέ φίλτρου, κανείς;

 

//Διεύθυνση: Athénée, Βουκουρεστίου 9, Αθήνα

//Το Athénée γιορτάζει την έναρξη της χειμερινής περιόδου και διοργανώνει ένα all-day long party το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

 

Διαβάστε ακόμα: Αδελφοί Δούζη – ERGON – «Στο εξωτερικό ο κρύος espresso μας είναι talk of the town».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top