Το «Patio» του The Margi: Εκεί όπου ένας chef έχει κέφια και το αποδεικνύει

Ο Βασίλης Δημαράς περνάει μια πεντανόστιμη νύχτα στο "Patio" του ξενοδοχείου The Margi με ξεναγό τον chef Παναγιώτη Γιακαλή.

 
Patio Chef

Ο chef Παναγιώτης Γιακαλής έχει περάσει στη φάση ωριμότητας της μαγειρικής του τέχνης, παίζοντας με μαεστρία πάνω στις μεσογειακές γεύσεις.

Χρόνια τώρα η πισίνα του ξενοδοχείου The Margi, στο Καβούρι, ήταν ένας πειρασμός. Μπορεί να διασχίζεις όλη την πόλη για να φτάσεις, όμως κι η παραμικρή ταλαιπωρία αξίζει με το πού την αντικρίσεις. Ξαφνικά, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα τροπικό, γαλήνιο και μακρινό τόπο. Αυτή είναι η μαγεία της!

Όμως, σήμερα δεν θα μιλήσω για αυτή, αλλά για την πρόσφατη εμπειρία που είχα στο νέο χώρο του ξενοδοχείου, στο “Patio”. Εκεί όπου ένας chef έχει κέφια και το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Βράδυ Πέμπτης λοιπόν, προς τα τέλη του Αυγούστου και με το φεγγάρι να αδειάζει σιγά-σιγά είπα να προσφέρω σε μένα και σε μια πολύ καλή φίλη ένα απολαυστικό δείπνο.

Φτάνοντας λοιπόν στο The Margi και βλέποντας εντυπωσιασμένη η φίλη την πισίνα, πίστεψε ότι θα καθίσουμε εκεί. Όμως, τα σχέδια ήταν για αλλού. «Θα περάσουμε σε κάτι πιο ιδιαίτερο» της λέω με ύφος Σον Κόνερι και της δείχνω το δρόμο για το εσωτερικό Patio.

patio_kolaz2

Μέσα από τα πιάτα του Παναγιώτη παρήλασαν από μπροστά μας όλες οι γεύσεις της Μεσογείου.

Μια μεγάλη ελιά στο κέντρο τής ατμοσφαιρικά φωτισμένης αυλής, λίγα καλοντυμένα τραπέζια διάσπαρτα και σωστά τοποθετημένα, όμορφα φωτιστικά, χαλαρή μουσική και μια γοητευτική ηρεμία. Σκηνικό από αυλές ιταλικών αρχοντικών. Μόνη παραφωνία, ο δυνατός αυγουστιάτικος αέρας.

Παίρνοντας το menu στα χέρια μου, διαπίστωσα ότι ο chef Παναγιώτης Γιακαλής έχει περάσει στη φάση ωριμότητας της μαγειρικής του τέχνης παίζοντας με μαεστρία πάνω στις μεσογειακές γεύσεις.

Τα “καρβουνιασμένα” με νόρι χτένια ήρθαν μαζί με μια ονειρεμένη μαρμελάδα ντομάτας με ισπανικό τσορίθο. Ένα πιάτο που «δεν σε άφηνε να το αφήσεις».

Ξεκινήσαμε με το κανελόνι αβοκάντο γεμιστό με ταρτάρ τόνου. Πικάντικο, που όμως έσβηνε με τις πινελιές γιαουρτιού που το συνόδευαν. Το μπαρμπούνι με τον νόστιμο αφρό μπουγιαμπέσας και πέστο βασιλικού ήταν μια όμορφη και ευχάριστη συνέχεια.

Patio - Plate (2)

Το «Patio» μοιάζει με σκηνικό από αυλές ιταλικών αρχοντικών.

Τα “καρβουνιασμένα” με νόρι (φύκια) χτένια ήρθαν μαζί με μια ονειρεμένη μαρμελάδα ντομάτας με ισπανικό τσορίθο που την έκανε ελαφρώς πικάντικη. Ένα πιάτο που «δεν σε άφηνε να το αφήσεις», αν πρώτα δεν χτένιζες ότι στολίδι είχε πάνω του.

Στο ίδιο ακριβώς μαγειρικό μήκος κύματος ήταν κι ο καλοντυμένος μπακαλιάρος σε κρούστα από λιαστή τομάτα, αγκινάρες και αφρό από αβγολέμονο.

Μετά από όλη αυτήν τη φινέτσα, περάσαμε στο αρνί με πουρέ αρακά (αρκετά γλυκός, λόγω του σησαμέλαιου) και τερίνα πατάτας που μοσχομύριζε δεντρολίβανο. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα πιάτα και φάνηκε καθαρά πως το δυνατό σημείο του chef είναι τα ψάρια.

Όσο για το τέλος, μια τριλογία από ροδάκινο (κρέμα, παγωτό και ψητό με δεντρολίβανο) σε ένα κομψά παρουσιασμένο πιάτο.

Μέσα από τα πιάτα του Παναγιώτη παρήλασαν από μπροστά μας όλες οι γεύσεις της Μεσογείου. Συνδυασμένες σωστά, χωρίς υπερβολές, σε ισορροπημένες αναλογίες και φυσικά με μαεστρία και τέχνη. Αυτή είναι η μαγειρική του, που βρήκε και ταίριαξε σε αυτό το μικρό αλλά πολύ γοητευτικό Patio. Και όντως ήταν αυτό που έψαχνα και ήθελα για κείνη την ιδιαίτερη βραδιά.

//”Patio at The Margi Hotel”, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8929000.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 ωραιότερα μέρη για να φας στο Ναύπλιο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro