
Ένα πλήθος ξεχωριστών συνταγών που μπορείς να τις φχαριστηθείς ως απλό μεζέ, να τις σερβίρεις ως ντιπ, αλλά και να τις βάλεις να συνοδέψουν κρεατικά και ψάρια.
“Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις” όπως λέει και το κλισέ, για την πιπεριά Φλωρίνης. Αυτό το γοητευτικό κόκκινο χρώμα της Ferrari, η απαλή υφή και η ιδιαίτερη, γλυκιά μεταλλική γεύση της, την κάνει αληθινά ξεχωριστή. Μπορεί να σταθεί μόνη της ως απλός μεζές, να την κάνεις πατέ, να τη σερβίρεις ως ντιπ, αλλά και να συνοδέψει κρεατικά ή ψάρι.
Προσωπικά, της έχω μια ιδιαίτερη εκτίμηση και αδυναμία. Όμως, μου είναι δύσκολο κάθε φορά να τη φτιάχνω, μιας και η διαδικασία της είναι εκτός από πολύωρη και μπελαλίδικη. Προς μεγάλη μου ικανοποίηση, στα ράφια των σουπερμάρκετ βρήκα τη λύση. Ακούει στο όνομα “Πιπεριές Φλωρίνης Ναουμίδης”.
Έντεκα διαφορετικές νοστιμιές με βάση την πιπεριά που παρασκευάζονται στο εργαστήριο της οικογένειας Ναουμίδη, στη Φλώρινα, σύμφωνα πάντα τις παραδοσιακές, τοπικές συνταγές.
Δοκίμασα το πατέ Μελιτζανοπιπεριάς (πιπεριά ξεφλουδισμένη, μελιτζάνα, ντομάτα στα κάρβουνα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) που συνόδεψα με κατσικίσιο τυρί, τη Μουστοπιπεριά με σέλινο (κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης με σέλινο, ξίδι και μούστο από 100% ξινόμαυρο σταφύλι) που την έβαλα σε σάλτσα για μοσχάρι, καθώς και τις απλές πιπεριές ψητές στα κάρβουνα, ιδανικές για σαλάτες και κρύα σάντουιτς. Μιλάμε για το πλέον κλασικό ελληνικό antipasto, το οποίο αξίζει να λάβει τις τιμές που του πρέπουν.
//”Πιπεριές Φλωρίνης Ναουμίδης”, Άγιος Παντελεήμονας Φλώρινας, τηλ. 2386061438, piperiesflorinis.gr
Διαβάστε ακόμα: Aστακο-γαριδο-καραβιδο-μακαρονάδες στην “Μπόμπενα” της Καισιαριανής.