Σημαντικοί έλληνες σεφ, από πάνω αριστερά: Σωτήρης Ευαγγέλου (Salonica), Λίζα Κερμανίδου (Pantechnicon / Café Kitsuné),  Άνταμ Κοντοβάς (Kobra), Δημήτρης Παμπόρης (Treehouse / Bubo), Αλέξανδρος Τσιοτίνης  (CTC), Βασίλης Μουρατίδης (Squirrel / Andromeda), Γιώργος Παπαζαχαρίας & Θάνος Φέσκος (Delta Restaurant), Γκίκας Ξενάκης (Aleria) και Μανώλης Παπουτσάκης (Χαρούπι / Δέκα Τραπέζια).

Δεν είναι εαρινή σύναξη αγροφυλάκων, αλλά ένα καθιερωμένο ραντεβού υψηλής γαστρονομικής στάθμης. Το Sani Resort, άλλωστε, έχει αποδείξει, μέσω του παγκοίνως καθιερωμένου Sani Gourmet Festival ότι μπορεί να συγκεντρώσει στον ίδιο χώρο γεύσεις, ερεθίσματα και κορυφαίους σεφ από όλο τον κόσμο.

Το εγχείρημα ξεκίνησε από το 2006 και κάθε χρονιά ήταν αφιερωμένη σε ένα νέο γαστρονομικό θέμα. Εχοντας κλείσει, πλέον, 15 χρόνια ζωής, αυτή η συνάντηση σπουδαίων σεφ έχει γίνει θεσμός, αλλά είναι και ένας συνεχής διάλογος. Αυτή τη χρονιά το θέμα έχει τίτλο: «Culinary Artisans» και οι συμμετέχοντες σεφ είναι όλοι Έλληνες.

Το Sani Resort θα γίνει και πάλι το σημείο συνάντησης του Fine Dining για τους λάτρεις της σύγχρονης υψηλής γαστρονομίας.

Αν διαβάσει κανείς τα ονόματα των συμμετεχόντων θα κατανοήσει αμέσως το υψηλό επίπεδο, αλλά και τις προσδοκίες που εγγράφουν με την παρουσία τους στο Sani Gourmet. Πρόκειται για τους Σωτήρη Ευαγγέλου (Salonica), Λίζα Κερμανίδου (Pantechnicon / Café Kitsuné),  Άνταμ Κοντοβά (Kobra), Γκίκα Ξενάκη (Aleria), Βασίλη Μουρατίδη (Squirrel / Andromeda), Δημήτρη Παμπόρη (Treehouse / Bubo),  Γιώργο Παπαζαχαρία & Θάνο Φέσκο (Delta Restaurant), Μανώλη Παπουτσάκη (Χαρούπι / Δέκα Τραπέζια) και Αλέξανδρο Τσιοτίνη  (CTC).

Φέτος το θέμα έχει τίτλο: «Culinary Artisans» και οι συμμετέχοντες σεφ είναι όλοι Έλληνες.

Από τις 20 μέχρι και τις 24 Μαΐου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές προτάσεις των καλεσμένων σεφ, άρτια συνδυασμένες με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών, στα πολυβραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort, Water, Fresco, Tomata και Asian.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε παράλληλες δράσεις και δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν εκείνες τις μέρες στο Sani Resort, βιώνοντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες που αντανακλούν το υψηλό επίπεδο της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές προτάσεις των καλεσμένων σεφ στα πολυβραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort, Water, Fresco, Tomata και Asian..

Κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ θα εφαρμοστούν πρακτικές μηδενικών απορριμμάτων (zero waste).

Οι εννέα έλληνες σεφ θα δημιουργήσουν μενού γευσιγνωσίας, με έμπνευση από τα αγαπημένα τους signature πιάτα και τις προσωπικές τους γαστρονομικές καταβολές, σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, στην οποία οι executive chef του Sani Resort θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο με την εμπειρία και με την μπριγάδα τους.

Φέτος, όμως, έχει και ένα ακόμη ενδιαφέρον η συνάντηση, καθώς μπαίνει στην εξίσωση και ένα κοινωνικό – περιβαλλοντικό αποτύπωμα: Για την ακρίβεια, το αποτύπωμα θα είναι (με την καλή έννοια)… μηδενικό: Με σεβασμό προς το περιβάλλον και με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ θα εφαρμοστούν πρακτικές μηδενικών απορριμμάτων (zero waste), για την πρόληψη, μείωση και κομποστοποίηση των αποβλήτων.

 

Διαβάστε ακόμα: Τρία νέα, value for money στέκια για καλό φαγητό και κρασί, μία ώρα από την Αθήνα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top