Χειροποίητο, πρόβειο και light

Ο Nomad Chef εκθειάζει το παραδοσιακό γιαούρτι του Κωσταρέλου με 2% λιπαρά, που στραγγίζεται σε πάνινη σακούλα αποκτώντας απίστευτα κρεμώδη υφή.

 
Με έντονα κρεμώδη υφή και εξαιρετικά πλούσια και βελούδινη γεύση.

Με έντονα κρεμώδη υφή και εξαιρετικά πλούσια και βελούδινη γεύση.

Από το 1937 το Τυροκομείο Κωσταρέλου δημιουργεί εκλεκτά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα, με γνώση, μεράκι και προσήλωση στην ποιότητα και τις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής.

To νέο προϊόν του –το δοκίμασα πρόσφατα και το βρήκα υπέροχο– είναι το στραγγιστό αιγοπρόβειο γιαούρτι με 2% λιπαρά από εξαιρετικό αιγοπρόβειο γάλα, που παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο: στραγγίζεται σε πάνινες σακούλες ώστε να χάσει μεγάλο μέρος από τα υγρά του. Μια διαδικασία που του χαρίζει απίστευτα γεμάτη γεύση και έντονα κρεμώδη υφή.

Πίσω από αυτή την πόρτα υπάρχει τρεις γενιές παράδοση.

Πίσω από αυτή την πόρτα υπάρχει τρεις γενιές παράδοση.

Σε αυτό συμβάλλει καθοριστικά και η εξαιρετική πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το Τυροκομείο Κωσταρέλου: το φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα που φέρνουν από τη Νότια Εύβοια και από άλλα σημεία της Στερεάς Ελλάδας, από κοπάδια μικρόσωμων ντόπιων φυλών που βόσκουν ελεύθερα και παράγουν λιγότερο αλλά ποιοτικότερο προϊόν.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα του Τυροκομείου Κωσταρέλου (τα τυριά, τα γιαούρτια, οι κρέμες, το ρυζόγαλο…) κλείνουν μέσα τους τρεις γενιές παράδοση, που μέσα στα χρόνια έχει οδηγήσει στη δημιουργία αγνών προϊόντων με εξαιρετική γεύση.

Το γιαούρτι παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο: στραγγίζεται σε πάνινες σακούλες ώστε να χάσει μεγάλο μέρος από τα υγρά του.

Το γιαούρτι παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο: στραγγίζεται σε πάνινες σακούλες ώστε να χάσει μεγάλο μέρος από τα υγρά του.

Μας αρέσουν, και υποστηρίζουμε όταν τα συναντάμε, τέτοια προϊόντα και τους ανθρώπους που είναι πίσω τους, που εξακολουθούν να διακονούν τους τρόπους που κάποτε μας μεγάλωσαν, που σέβονται την παράδοσή μας και δεν λοξοδρομούν σε εύκολες μόδες. Το ευχάριστο (κυρίως όταν το βλέπεις σε νέους ανθρώπους –και δεν είναι καθόλου λίγοι πια) είναι πως, μετά από μια περίοδο που χάσαμε τα ζύγια μας και οι αξίες αναποδογύρισαν στο μυαλό μας, έχουμε πλέον αρχίσει ξανά να μετράμε αλλιώς το παρελθόν μας…

//Τυροκομείο Κωσταρέλου, 26ο χλμ Λ. Μαρκοπούλου, Μαρκόπουλο, τηλ. 22990 25569.

Διαβάστε ακόμα: «Πού τρώω στο Σύνταγμα όπως στο SoHo»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro