Eίναι κι αυτός ένας… τρόπος προστασίας. Αρκεί το παπούτσι να είναι αχρησιμοποίητο (dezeen.com).

Μέχρι πριν από λίγους μήνες τα απολύτως απαραίτητα για να βγεις από το σπίτι κλείνοντας την πόρτα πίσω σου ήταν τα κλειδιά, το κινητό και το πορτοφόλι. Μετά προστέθηκε και το αντισηπτικό, πιο μετά προστέθηκε και ένα sms. Στη συνέχεια αφαιρέθηκε το sms και προστέθηκε η μάσκα.

Ακόμα δεν μου έχει γίνει κτήμα η υποχρέωση της μάσκας. Ακόμα συμβαίνει να βγαίνω από το σπίτι, το γραφείο, το αυτοκίνητο και ξαναγυρνάω, μετά από λίγα βήματα ευτυχώς, γιατί έχω ξεχάσει τη μάσκα.

Αν είμαι η Meryl Streep στο The Devil wears Prada θα πετάξω τη μάσκα πάνω στο γραφείο της Anne Hathaway.

Φύλαξη μάσκας

Επίσης ακόμα δεν έχω καταλήξει πως να την φυλάσσω μεταξύ δυο χρήσεων. Όλοι το κάνουν διαφορετικά. Να την διπλώσω προς τα μέσα για να είναι προστατευμένη η πλευρά στην οποία ακουμπά το στόμα και η μύτη, σε περίπτωση που για παράδειγμα πέσει κάτω, και η κορωνοπλευρά να είναι απέξω;

Και αν είναι η κορωνοπλευρά απέξω, δεν θα μολύνει τα σημεία στα οποία την αγγίζω ή την αποθέτω;
Και αν την διπλώσω με την κορωνοπλευρά προς τα μέσα, και η πλευρά με στόμα-μύτη είναι προς τα έξω, αν πέσει κάτω θα πρέπει να την αλλάξω με καινούργια; Και αν δεν την διπλώσω καθόλου, με ποια πλευρά είναι καλύτερα να την αφήσω κάπου, την κορωνοπλευρά ή την άλλη;

Αν είμαι η Meryl Streep στο The Devil wears Prada θα την πετάξω μαζί με την τσάντα και το παλτό μου πάνω στο γραφείο της Anne Hathaway και δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω!

Δεν ακούω, δεν βλέπω (George Vitsaras / SOOC).

 

Μάσκα και λοιπά αξεσουάρ

Ακόμα δεν έχω καταλήξει στη σειρά με την οποία μπαίνουν και βγαίνουν τα διάφορα αντικείμενα που κοσμούν την κεφαλή ενός ανθρώπου.

Φοράς σκέτη μάσκα, όλα μια χαρά. Φοράς ακουστικά με καλώδιο, και μάσκα, λίγο πρόβλημα, πρέπει να θυμηθείς ή να δεις στον καθρέφτη ποια φόρεσες πρώτα και να τα αφαιρέσεις ανάποδα. Φοράς γυαλιά, ακουστικά με καλώδιο και μάσκα. Φοράς γυαλιά πρεσβυωπίας με κορδονάκι, ακουστικά με καλώδιο και μάσκα. Φοράς σκουλαρίκια κρίκους, γυαλιά πρεσβυωπίας με κορδονάκι, ακουστικά με καλώδιο και μάσκα. Χειμωνιάζει, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει, φοράς εσάρπα, αυτάκια για το κρύο, ίσως σκουλαρίκια κρίκους, γυαλιά πρεσβυωπίας με κορδονάκι, ακουστικά με καλώδιο και μάσκα. Και μετά έρχονται και απόκριες.

Κάπως συνωμοτεί το σύμπαν με το ύφασμα της μάσκας και πάντα λίγα λεπτά αφού την φορέσω, με πιάνει φαγούρα στη μύτη η στο στόμα.

Μάσκα και καθημερινότητα

Ακόμα δεν ξέρω αν φορώντας την μάσκα και φταρνιστώ έχει νόημα να την βγάλω και να φταρνιστώ στον αγκώνα, αν προλάβω δηλαδή, ή να φταρνιστώ ως έχω, δηλαδή να φταρνιστώ πάνω μου με την μάσκα φορεμένη, που είναι ασφαλές για τους γύρω αλλά είναι σαν να αυτοφτύνομαι. Προς το παρόν όταν φταρνίζομαι και φορώ τη μάσκα μηχανικά βάζω τον αγκώνα αλλά δεν νομίζω ότι βγάζει νόημα.

Και κάπως συνωμοτεί το σύμπαν με το ύφασμα της μάσκας και πάντα λίγα λεπτά αφού την φορέσω, με πιάνει φαγούρα στη μύτη η στο στόμα. Το επιστημονικό πρωτόκολλο φαντάζομαι λέει ότι καθαρίζουμε τα χέρια, αφαιρούμε τη μάσκα, ανακουφίζουμε τη φαγούρα μας με ολίγον κομψό ξύσιμο,την επανατοποθετούμε και ξανακαθαρίζουμε τα χέρια, αλλά αυτό είναι λίγο χρονοβόρο και εκνευριστικό. Εξίσου αποτελεσματικό για τη φαγούρα, αλλά χωρίς να έχει ερωτηθεί επ’αυτού η επιστημονική κοινότητα, είναι χάριν συντομίας να χρησιμοποιήσεις ένα κλειδί ή κατι αιχμηρό πάνω από τη μάσκα.

Πάει σετ με τον αναπνευστήρα (clickorlando.com).

 

Μάσκα και κοινωνικότητα

Ξέρω σίγουρα ότι όταν φοράω μάσκα, σίγουρα θα με αναγνωρίσει ο γνωστός μου στον δρόμο, που διασταυρώνονται οι ματιές μας αλλά βαριέμαι να χαιρετήσω και να κάνω ότι δεν τον αναγνώρισα, γιατί τον αναγνώρισα, και εκείνος επίσης, ακόμα και αν φοράμε και οι δυο γυαλιά ηλίου.

Ξέρω ότι φορώντας μάσκα μπορώ να διατυπώσω χαμηλόφωνα αξιόποινες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό, και τις οποίες άνευ μάσκας τις λέω από μέσα μου, ενώ με τη μάσκα μπορώ και ακόμα και να χαμογελάσω και να είμαι γλυκιά λέγοντάς τις.

Όταν φοράω μάσκα νιώθω πως μειώνεται η ακοή μου.

Μάσκα και αντοχές σε επίμονο επαναλαμβανόμενο επιτόπιο άλμα

Μετά από τεστ αντοχής που διεξήγαγε κλιμάκιο μητέρων στην Κρήτη, διαπιστώθηκε ότι οι μάσκες μιας χρήσης καταστρέφονται ολοσχερώς μετά από 5 επιτόπια συναισθηματικά φορτισμένα άλματα. Αντιθέτως οι υφασμάτινες πλενόμενες μάσκες απαιτούν περισσότερες επαναλήψεις, μεγαλύτερο βρασμό ψυχής και πιο τραχιά σόλα στα υποδήματα του άλτη.

 

Μάσκα και ακοή

Δεν γνωρίζω γιατί, αλλά όταν φοράω μάσκα και μου συνέβαινε παλαιότερα και με τα γυαλιά ηλίου,
καμία φορά με κάποιον τρόπο νιώθω πως μειώνεται η ακοή μου και μπορεί ασυναίσθητα να βγάλω τη μάσκα (και παλαιότερα τα γυαλιά) για να ακούσω καλύτερα.

Πετάμε τις μάσκες στα σκουπίδια, αφού πρώτα ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ, το οποίο μπορούμε να στείλουμε στον Bill Gates.

Αποκλείεται το μπουκάλι των 500ml (medium.com).

Μάσκα και σχολείο

Το τσάντα/μπουφάν/κολατσιό γίνεται τσάντα/μπουφάν/κολατσιό/μάσκα/παγουρίνο και βλέπουμε.
Στέλνουμε όλη μας την συμπάθεια και την αγάπη και αν μπορούσαμε θα στέλναμε και υπομονή στους δασκάλους, τους νηπιαγωγούς και τους καθηγητές που φέτος θα πρέπει εκτός από εκπαιδευτικοί να είναι και τροχονόμοι και επιτηρητές των νέων πρωτοκόλλων υγείας.

Ελπίζουμε να βγουν το συντομότερο δυνατόν οι μάσκες από την ζωή. Έως τότε, τις φοράμε ευλαβικά, εάν είναι μιας χρήσεως φροντίζουμε να μην μολύνουμε το περιβάλλον και τις πετάμε στα σκουπίδια, αφού πρώτα ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ, το οποίο μπορούμε να στείλουμε στον Bill Gates ανώνυμα και χωρίς έξοδα αποστολής (βαρύνουν τον παραλήπτη).

 

Διαβάστε ακόμα: Οι μοσχαναθρεμμένοι «μασκομάχοι» και η «υπόθεση Σόκαλ».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top