Ελέγχετε τις πιέσεις των ελαστικών τουλάχιστον δυο φορές τον μήνα και όταν αυτά είναι κρύα, πριν δηλαδή ξεκινήσετε μια διαδρομή. Επενδύστε, με την αφορμή, σ’ έναν αξιόπιστο δείκτη. Οι επικύψεις κάνουν καλό. (photo credit Which Car)

3. Ελαστικά

Σιγουρέψτε πως τα ελαστικά σας έχουν τις πιέσεις που ορίζει ο κατασκευαστής για τις συγκεκριμένες συνθήκες, εν προκειμένω ταξίδι με ταχύτητα και πλήρες φορτίο. Μικρότερες πιέσεις από τις κανονικές σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση, μεγαλύτερη τριβή άρα και μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Προσέξτε όμως και το αντίστροφο. Ο αέρας διαστέλλεται σημαντικά με τη ζέστη, έτσι μεγαλύτερες απ’ τις προβλεπόμενες από τον κατασκευαστή πιέσεις, με πολλή ζέστη και μεγάλη ταχύτητα, μπορούν να προξενήσουν κλατάρισμα.

Ελέγχετε πάντως τις πιέσεις τουλάχιστον δυο φορές τον μήνα και όταν τα λάστιχα είναι κρύα, πριν δηλαδή ξεκινήσετε, ή έστω σε πρατήριο (με αξιόπιστο μηχάνημα!) που δεν απέχει περισσότερο από ένα, ας πούμε, χιλιόμετρο. Τέλος, μη ξεχνάτε τη ρεζέρβα – όπου υπάρχει. Ναι, ο έλεγχός της είναι συνήθως μπελάς, αλλά ο μπελάς όταν θα τη βρείτε ξεφούσκωτη είναι ακόμη μεγαλύτερος.

 

Στην επόμενη σελίδα: Η ζέστη είναι χειρότερη από το κρύο για μια μπαταρία, αφού επιταχύνει τον ρυθμό εξάτμισης των υγρών της.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top