«Προτιμώ το κολύμπι τους περισσότερους μήνες, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω καιρικών συνθηκών, αφού προπονούμαι σε ανοιχτό κολυμβητήριο συνήθως, η επόμενη επιλογή είναι το τρέξιμο». (Φωτογραφίες: Nina Lass)

– Με τι ασχολείσαι;
Μόλις πήρα το πτυχίο μου ως Πολιτικός Μηχανικός και θα αρχίσω να ασχολούμαι και με αυτό τον κλάδο, συνεχίζοντας παλιότερες δραστηριότητές μου όπως το modelling. Δυο άσχετες μεταξύ τους ειδικότητες που αγαπώ όμως εξίσου.

– Τι ώρα ξυπνάς;
Αναλόγως τη μέρα… Δεν είμαι πολύ πρωινός τύπος, αλλά σε περίπτωση που προκύψει κάποια υποχρέωση φροντίζω να είμαι ξύπνιος από αρκετά νωρίς. Σε γενικές γραμμές όμως δεν συνηθίζω να κοιμάμαι μετά τις 10-11.

– Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνάς;
Σίγουρα θα ετοιμάσω ένα καλό πρωινό, καθώς είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, και κατά πάσα πιθανότητα θα κάνω την πρωινή γυμναστική μου. Δεν είναι εφικτό να γίνεται κάθε πρωί.

– Τι τρως για πρωινό;
Συνήθως ξηρούς καρπούς που συνδυάζω με εποχιακά φρούτα.

– Τι ημερήσιο πρόγραμμα γυμναστικής ακολουθείς;
Για να είμαι ειλικρινής δεν κάνω κάθε μέρα γυμναστική… Προσπαθώ όμως να ασκούμαι σίγουρα μέρα παρά μέρα. Επιλέγω διάφορους τρόπους, όπως είναι η κολύμβηση την οποία αγαπώ από μικρός. Παλιότερα έκανα και ανοιχτής θαλάσσης , τώρα όμως αποκλειστικά σε πισίνες. Το καλύτερο μου στυλ είναι η πεταλούδα που επιδρά σε όλο το σώμα. Άλλα είδη γυμναστικής είναι το τζόγκινγκ, η yoga και το TRX. Σε γενικές γραμμές αποφεύγω το κλασικό γυμναστήριο επειδή το βαριέμαι.

«Ένα θρεπτικό πρωινό και μερικές ασκήσεις στο σπίτι μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για μια μεγάλη αλλαγή».

– Υπάρχουν τεχνικές πνευματικής συγκέντρωσης που σε βοηθούν να κρατάς τον επιθυμητό ρυθμό στην προπόνηση;
Η επιθυμία μου και η προσήλωση στο στόχο είναι τα δύο κίνητρα που διατηρούν την πνευματική μου συγκέντρωση και δεν μου επιτρέπουν να αποπροσανατολίζομαι.

– Όταν προετοιμάζεσαι για έναν μεγάλο στόχο, πώς μένεις προσηλωμένος;
Προσπαθώ να θέτω βραχυπρόθεσμους στόχους, καθώς ξέρω πως μια μακροπρόθεσμη επιδίωξη μπορεί να σε οδηγήσει στο να παρεκκλίνεις.

– Υπάρχει κάποιο αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεσαι στο γυμναστήριο;
Σίγουρα τα γάντια μου, είναι απαραίτητα για την αποφυγή τριβής και τραυματισμών. Και τα βαράκια στα χέρια, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, την ώρα που κάνω διάδρομο. Βοηθάει ώστε να γυμνάζονται παράλληλα με τα πόδια το στήθος, η πλάτη και τα χέρια.

«Τις περισσότερες φορές για πρωινό τρώω ξηρούς καρπούς που συνδυάζω με εποχιακά φρούτα».

– Πώς διατηρείς σταθερό το σωματικό σου βάρος;
Προσπαθώ να τρέφομαι σωστά και όταν λέω σωστά δεν αναφέρομαι τόσο στην ποσότητα, όσο στην ποιότητα. Οι συχνές και μεγάλες μεταβολές του βάρους είναι ιδιαιτέρως αρνητικές, ενώ όσον αφορά τον τρόπο μέτρησης δεν εμπιστεόμαι τη ζυγαριά, αλλά τα ρούχα μου.

– Ποια είναι η διατροφική «γουρουνιά» που επιτρέπεις στον εαυτό σου;
Η χειρότερη ατασθαλία είναι τα burgers, στα οποία συχνά δεν αντιστέκομαι. Επιλέγω όμως να είναι από μπιφτέκι γαλοπούλας, μήπως και σώσουμε λίγο την κατάσταση.

– Ποια άσκηση μισείς;
Νομίζω πως μισώ τα βάρη, ιδίως με τον τρόπο που γίνονται στο γυμναστήριο.

– Ποιο είναι το νόημα που αντλείς από τη σωματική προσπάθεια; Τι σε εμπνέει να συνεχίζεις;
Σε εντάσσει σε ένα γενικό κλίμα προσπάθειας και αυτοεξέλιξης. Επιδιώκεις το καλύτερο αποτέλεσμα και ανταμείβεσαι με την καλή ποιότητα ζωής.

– Πώς διατηρείς την αντοχή σου; Προτιμάς το τρέξιμο, το κολύμπι ή το ποδήλατο;
Προτιμώ το κολύμπι τους περισσότερους μήνες, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω καιρικών συνθηκών, αφού προπονούμαι σε ανοιχτό κολυμβητήριο συνήθως, η επόμενη επιλογή είναι το τρέξιμο.

– Πώς δυναμώνεις τους μύες σου; Προτιμάς βάρη ή ελεύθερες ασκήσεις αντίστασης;
Σίγουρα ελεύθερες ασκήσεις αντίστασης! Νιώθω πιο υγιής έτσι.


Διαβάστε ακόμα: Διονύσης Γρηγοράτος – «Το τρέξιμο είναι ψυχοθεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα»


– Squats ή push ups; Τι θα ήθελες να είναι πιο εύκολο;
Τα push ups… Για εμένα αποτελούν μια από τις δυσκολότερες ασκήσεις.

– Προθέρμανση ή αποθεραπεία; Τι βαριέσαι περισσότερο;
Σίγουρα το ζέσταμα, γιατί περιμένεις να φτάσεις στην κορύφωση της άσκησης, ενώ η αποθεραπεία είναι μια ξεκούραστη διαδικασία που αποφορτίζεις το σώμα σου από το γαλακτικό οξύ.

«Ακούω πάντα μουσική. Ακόμα και στην κολύμβηση καθώς έχω πάρει αδιάβροχο headset».

– Πώς διατηρείς την ελαστικότητα των μυών σου; Ποιες είναι οι «μυστικές» σου διατάσεις;
Κάνω ορισμένες στάσεις yoga τις οποίες χρησιμοποιώ και κατά τη διάρκεια της προπόνησής μου.

– Ακούς μουσική όταν γυμνάζεσαι;
Ακούω πάντα μουσική. Ακόμα και στην κολύμβηση καθώς έχω πάρει αδιάβροχο headset!

– Πέρα από την κολύμβηση με ποια άλλα αθλήματα έχεις ασχοληθεί;
Ασχολήθηκα αρκετό καιρό με το βόλεϊ και έπαιζα σε ομάδα της Πάτρας, όπου και έμενα ως φοιτητής. Τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμώ το beach volley.

– Ποια είναι η συμβουλή σου για κάποιον που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, αλλά τον πνίγει η αμείλικτη καθημερινότητα;
Πάντα πρέπει να ξεκινάμε με μικρά βήματα, αλλάζοντας για αρχή τις λεπτομέρειες μας. Ένα θρεπτικό πρωινό και μερικές ασκήσεις στο σπίτι μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για μία μεγάλη συνέχεια, μια μεγάλη αλλαγή.

– Ποια τρία πράγματα εκτός από την άσκηση και τη διατροφή καθορίζουν την ποιότητα ζωής σου;
Θεωρώ ανάγκη του καθενός να συγχρωτίζεται με αρκετούς ανθρώπους και να γνωρίζει διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες. Το να βγαίνω με τους φίλους μου και να περνάω καλά είναι απαραίτητο στην έννοια που εγώ έχω στο μυαλό μου ως ποιότητα ζωής. Επίσης μου αρέσουν τα ταξίδια και όποτε έχω την οικονομική δυνατότητα και τον απαιτούμενο χρόνο, πραγματοποιώ κάποια εξόρμηση. Τέλος η φωτογραφία είναι μια δραστηριότητα με την οποία ασχολούμαι συχνά και στη συνείδηση μου αποτελεί μια ιδιαίτερα εποικοδομητική ασχολία.

 

Διαβάστε ακόμα: Ορέστης Καρύδας – «Σε κάθε άσκηση βρίσκω αυτό που θα με γοητεύσει»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top