Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Paulo Airaudo, αφού εξερεύνησε γευστικά ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, αποφάσισε στα 32 του χρόνια να αφιερωθεί στην πιο συναρπαστική πρόκληση της επαγγελματικής του ζωής ανοίγοντας το πρώτο του εστιατόριο.

Paulo Airaudo: Πιάτα γεμάτα αναμνήσεις

Από τα μεγάλα υψόμετρα του Περού στο ιδιαίτερο κλίμα του Μεξικού και από την απλή ζωή της Πολωνίας στους πλούσιους πολιτισμούς της Ιταλίας. Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Paulo Airaudo, αφού εξερεύνησε γευστικά ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, αποφάσισε στα 32 του χρόνια να αφιερωθεί στην πιο συναρπαστική πρόκληση της επαγγελματικής του ζωής ανοίγοντας το πρώτο του εστιατόριο, στο οποίο έδωσε το όνομα της κόρης του, Amelia. Το εστιατόριο Amelia βρίσκεται στο San Sebastian της Ισπανίας, εκεί όπου βρίσκονται και τα εστιατόρια Mugaritz, Arzurmendi, Asador Extebarri και Arzak. Αξίζει να αναφερθεί ότι και τα τέσσερα περιλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί για τον Paulo Airaudo, αφού πολύ πριν από την Amelia εργάστηκε τόσο στο προαναφερθέν (με 3 αστέρια Michelin) Arzak καθώς και στο εστιατόριο Fat Duck (3 αστέρια Michelin) στις παρυφές του Λονδίνου. Στη συνέχεια, έκανε ένα σπουδαίο πέρασμα από μια σειρά εστιατορίων σε Σκωτία και Ιταλία προτού μετακομίσει στην όμορφη πόλη της Γενεύης και γίνει συνιδιοκτήτης του La Bottega το 2015. Μόλις πέντε μήνες μετά το άνοιγμα του, ο Airaudo λαμβάνει το πρώτο του αστέρι Μichelin. Το δεύτερο θα το λάβει αργότερα για την Amelia.

Το σπιτικό φαγητό, οι επισκέψεις στους παππούδες, οι μυρωδιές που αναδυόταν από τις γλάστρες και η αγαπημένη του συνήθεια να παίζει με τα κουζινικά σκεύη αποτέλεσαν τεράστια έμπνευση για τον ίδιο και παρά την αρχική του επιλογή να ασχοληθεί με τη γραφιστική, τελικά κατάφερε να βρει τον δρόμο που του άξιζε.

 

Στην επόμενη σελίδα: Alan Geaam, αγάπη για τους ανθρώπους.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top