Ο Λάζαρος Μαλτέζος φτιάχνει άπαιχτο ελληνικό Chèvre στην Εύβοια

Αφού μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας, έφερε πρώτος τις συνταγές των υπέροχων κατσικίσιων τυριών στα Στύρα της Εύβοιας. Δοκιμάζει και γουστάρει, ο Ανδρέας Λαγός.

 
Nr-2

O Λάζαρος Μαλτέζος διάλεξε τις καλύτερες γαλλικές ράτσες κατσικιών «Alpine» και «Zaanen» και δημιούργησε στην Εύβοια ένα σύγχρονο τυροκομείο που παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα από 100% τοπικό ελληνικό γάλα.

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι το εξαιρετικό Chèvre που δοκίμασα στη σαλάτα που μου παρουσίασε περήφανα μια φίλη μου πριν από λίγο καιρό είχε ελληνική ταυτότητα. Κι, όμως, όταν η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις συνδυάζεται με όραμα και πάθος, το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε αρχική προσδοκία.

Ο Λάζαρος Μαλτέζος μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας, από όπου και έφερε πρώτος τις συνταγές των παγκοσμίως γνωστών τυριών chèvres στην Ελλάδα.

Μερακλαντάν σε κανελόνια με πράσο και μανιτάρια, σε ραβιόλι με κολοκύθα, αλλά και σε λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα.

Διάλεξε τις καλύτερες γαλλικές ράτσες κατσικιών «Alpine» και «Zaanen» και δημιούργησε στην πανέμορφη Εύβοια ένα σύγχρονο τυροκομείο που παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα από 100% τοπικό ελληνικό γάλα.

Nr-1

Ο Λάζαρος Μαλτέζος μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας, από όπου και έφερε πρώτος τις συνταγές των παγκοσμίως γνωστών τυριών chèvres στην Ελλάδα.

Φρέσκο, κατσικίσιο τυρί με μαλακή υφή, λευκό, λαμπερό χρώμα και άρωμα από την αύρα της θάλασσας και τον αέρα του βουνού.

Χρησιμοποιείστε το σε κανελόνια με πράσο και μανιτάρια, σε χειροποίητα ραβιόλι με κολοκύθα, σε σαλάτες, αλλά και σε λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα!

//Maltezos Farm, Αγ. Ιωάννης, Στύρα Ευβοίας, 6978 110821

 

Διαβάστε ακόμα: Κυριακή απομεσήμερο στου Vezene με μενού εμπνευσμένο απ’ το “Μεγάλο Φαγοπότι”.

Nr-8

Φρέσκο, κατσικίσιο τυρί με μαλακή υφή, λευκό, λαμπερό χρώμα και άρωμα από την αύρα της θάλασσας και τον αέρα του βουνού.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro