Πιες ένα Negroni για καλό σκοπό

Από σήμερα και για την υπόλοιπη εβδομάδα το κοκτέιλ της Αθήνας είναι ένα, έχει γλυκόπικρη γεύση και "ιερή" αποστολή.

 
Negroni1

Όταν ο Κόμης Negroni αποφάσισε να «πειραματιστεί» με το ποτό του και να προσθέσει μία ιδέα gin αντί για σόδα, γεννήθηκε ένα από τα πιο διάσημα κοκτέιλ του κόσμου.

«Είναι το πλέον απαραίτητο κοκτέιλ σε όλον τον κόσμο». Αυτό είχε πει κάποτε ο David Wondrich, ένας «ειδικός» στο θέμα των κοκτέιλ, για το Νegroni. Και δεν έχει άδικο, καθώς εδώ και περίπου έναν αιώνα κερδίζει κάθε χρόνο περισσότερους φίλους και τείνει να ξεπεράσει τη margarita, το martini και το old fashioned σε δημοφιλία. Βέβαια, για να «γεννηθεί» χρειάστηκε ένα πείραμα πρώτα, σύμφωνα με το μύθο.

Americano με μια ιδέα gin

Το cocktail Negroni, γεννήθηκε στη Φλωρεντία, κάπου ανάμεσα στο 1919 με 1920, από τον Κόμη Camillo Negroni. Η ιστορία λέει ότι ο Κόμης ήταν συχνός πελάτης του Caffe Casoni. Μια μέρα, αναζητώντας κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο του Americano, ζήτησε από τον barman Fosco Scarselli να προσθέσει μια ιδέα gin αντί για σόδα, προς τιμήν των πρόσφατων ταξιδιών του στην Αγγλία.

NegroniWeek2016_Horiz_DARK

Από το 2013 το Campari και το Imbibe Magazine, διοργανώνει το Negroni Week.

Έτσι, μέσα σε αυτό το caffe της Via de’ Tornabuoni, το «συνηθισμένο» του Κόμη έγινε γνωστό από τους θαμώνες ως το «Americano του Κόμη Negroni» ή το «Americano με μια ιδέα gin». Στο πέρασμα των χρόνων, τo κοκτέιλ τελικά πήρε το όνομα του Κόμη.

Negroni με φιλανθρωπικό άρωμα

Εδώ και 4 χρόνια, διοργανώνεται παγκοσμίως από την Campari και το Imbibe Magazine, το Negroni Week. Φέτος, από τις 6 έως τις 12 Ιουνίου, όλα τα bars που συμμετέχουν προσφέρουν €1 για κάθε cocktail Negroni που καταναλώνεται για ένα φιλανθρωπικό σκοπό της επιλογής τους.

Η αρχή έγινε το 2013, με περίπου 100 χώρους να συμμετέχουν στο Negroni Week. Την επόμενη χρονιά η συμμετοχές εκτοξεύτηκαν στις 1.300 και το 2014 περισσότερα από €105.000 δόθηκαν σε φιλανθρωπίες, ενώ πέρσι αυτό το ποσό άγγιξε τα €280.000!

Στην Ελλάδα, το Negroni Week διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 150 χώροι. Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να βρεις τα spots που συμμετέχουν, μπες στο negroniweek.com ή  στη σελίδα του Campari στο facebook.

Κάν’ το (και) μόνος σου

Και επειδή, ένα κοκτέιλ σαν το Negroni ανήκει στην κατηγορία «κανείς δεν μπορεί να πιει μόνο ένα», δεν είναι κακό να το δοκιμάσεις και μόνος σου. Άλλωστε, όπως είπε και ο συντάκτης του Guardian Jason Wilson «το Negroni είναι το τέλειο κοκτέιλ. Τόσο γευστικό και τόσο εύκολο που δύσκολα δεν θα το πετύχεις».

Συνταγή

1 μέρος Campari
1 μέρος Gin
1 μέρος γλυκό vermouth

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα παγωμένο σέικερ, χτυπάτε καλά και σουρώνετε σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέτετε μια φλούδα πορτοκάλι και είστε έτοιμοι.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο Noël «Μπλε» είναι ταυτόχρονα παριζιάνικο, αποικιακό και μποέμ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro