Ελένη Ψυχούλη: “‘Οποιος ξέρει, στην Όαση θα πάει γονατιστός”

Με φρέσκο, χειροποίητο γύρο που γίνεται... sold out πριν τη 13:00 και σκέτο γιαουρτάκι. Κόλαση!

 
Photo credit: blog.hausfraufotografie.com

Ο έξω-καρδιά κρητίκαρος Μανώλης, στο πιο cult απείραχτο ντεκόρ, εγγυάται την ίδια νοστιμιά από το 1966. Photo credit: blog.hausfraufotografie.com

Όσοι δεν ξέρουν, φτάνοντας στα Χανιά, σπεύδουν πάραυτα για μια μπουγάτσα του Ιορδάνη. Οι «από μέσα», πάλι, θα τρέξουν (για την ακρίβεια θα πάνε ακόμη και γονατιστοί) για σουβλάκι στην Όαση.

Και λέω γενικώς για σουβλάκι, διότι εδώ ο αριθμός των πόσων θα καταναλώσεις εξαρτάται από τις αντοχές σου -ποτέ, όμως, μόνον ένα.

Το χανιώτικο σουβλάκι δεν βάζει άλλες σάλτσες παρά μόνο γιαούρτι. Κι αυτό είναι που το κάνει διάσημο, καθώς θα το δεις να το διαφημίζουν οι σουβλακερί στα πέρατα της Κρήτης.

Το χανιώτικο σουβλάκι δεν βάζει άλλες σάλτσες παρά μόνο γιαούρτι. Κι αυτό είναι που το κάνει διάσημο.
4

Η Ελένη στο καθιερωμένο της προσκύνημα.

Στην Όαση, θα έρθεις πρωί και μέχρι νωρίς το μεσημέρι, βάλε ως τις 12, βαριά 1. Με την τελευταία μερίδα γύρο, το αφεντικό αποχαιρετά για την επόμενη.

Ένας μόνος, φρέσκος, χειροποίητος γύρος την ημέρα, ζουμερή, ολοκόκκινη, γλυκιά ντομάτα, αλάδωτη πίτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι με μαϊντανό, πλούσιο, στραγγιστό γιαούρτι. Ούτε σος ούτε πατάτες ούτε μουστάρδες.

Ο έξω-καρδιά κρητίκαρος Μανώλης, στο πιο cult απείραχτο ντεκόρ, εγγυάται την ίδια νοστιμιά από το 1966. Στα βοηθητικά, ο Γιώργος με το πιο φλούο, γαλάζιο μάτι της Κρήτης, γεμίζει την πίτα όχι μόνο με τα συμπαραμαρτούντα αλλά και με μπόλικα καλαμπούρια που κάνουν την καρδιά σου «Όαση!».

//«Όαση», στη Βολουδάκηδων, Χανιά, κέντρο.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα 18 κορυφαία σουβλάκια. Κόλαση!

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro