Top 5 Top 5 ροζέ από τον ελληνικό αμπελώνα

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει 5 σπουδαία ελληνικά ροζέ κρασιά. Ένα κι ένα όλα τους, είτε ως συνοδευτικά στα πιάτα της εποχής είτε ως δροσάτα απεριτίφ όσο το καλοκαίρι επιμένει ακόμα.

 
Kir-Yianni-Estate_Koula-tower

Άποψη από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

Η γενέτειρα των σύγχρονων ροζέ κρασιών είναι, φυσικά, η Γαλλία. Κι όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, αυτό οφείλεται στην αφοσίωση του συγκεκριμένου λαού στο… κόκκινο κρασί. Μάλιστα, στο ερυθρό! Διότι αν βάλεις έναν Γάλλο σε ζεστό κλίμα, θα θελήσει να πιει κάτι που να θυμίζει όσο το δυνατόν περισσότερο το αγαπημένο του κόκκινο κρασί. Πράγμα που σημαίνει πως είτε θα πιει ένα δροσερό, ελαφρύ ερυθρό ή έστω ένα είδος μεταμφιεσμένου ερυθρού, δηλαδή ένα ροζέ κρασί.

Δεν πρέπει, λοιπόν, να μας ξαφνιάζει το ότι οι μεσογειακοί μας εταίροι, από την άνοιξη έως το φθινόπωρο πλημμυρίζουν τη γαλλική και την ιταλική Ριβιέρα με ανοιχτόχρωμα ροζέ κρασιά από την Προβηγκία, το Tavel, το Anjou ή το Trento.

Παρακάτω σας προτείνω πέντε εξαιρετικά ροζέ από τον ελληνικό αμπελώνα.

 

1. Ακακίες Sparkling 2014, Κυρ Γιάννη

ΑΚΑΚΙΕΣ ΑΦΡΩΔΕΣ 2014-1Οι Ακακίες είναι ένα αγαπημένο μου ροζέ από το Αμύνταιο. Και μετά εμφανίστηκαν οι Ακακίες Sparkling. Ροζέ και αφρώδες, επίσης Π.Ο.Π. Αμύνταιο, το οποίο παράγεται από Ξινόμαυρο με τη μέθοδο Cuve Close. Με ζωηρό χρώμα, όμορφες φυσαλίδες και αρωματική φρεσκάδα βατόμουρου και φράουλας, δροσιστικό και γοητευτικό, τελειώνει με μια τσαχπίνικα γλυκιά νότα. Σκέφτεστε κάτι πιο απολαυστικό για το ξεκίνημα μιας ζεστής βραδιάς;

Ενδεικτική τιμή: €11,50

 

 

 

Στην επόμενη σελίδα: Μια επίθεση δροσιάς στο στόμα

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro