Ο René Redzepi παραδέχθηκε ότι το vegeterian μενού ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας του. Το σίγουρο είναι ότι ο vegan «γύρος» του Noma θα γίνει ανάρπαστος.

Όταν το 2016 ανακοίνωνε το τέλος του Noma επειδή «έχει έρθει ο καιρός για μια αλλαγή, ώστε να παρουσιάσω κάτι νέο στους πελάτες μου» ήταν λογικό να προκαλέσει αίσθηση στον γαστρονομικό κόσμο. Βλέπεις το σκανδιναβικό εστιατόριο ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα παγκοσμίως. Ωστόσο ο René Redzepi ήθελε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Και αυτή προσπάθησε να τη βρει με το καλημέρα του Noma 2.0. Καταρχήν το γνωστό εστιατόριο άλλαξε τοποθεσία, ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση ήρθε με το καλοκαιρινό μενού – εκεί όπου παίζει σε vegeterian αποχρώσεις και πολλές φορές καταλήγει μέχρι τη vegan κατηγορία.

«Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο δύσκολες προκλήσεις στην καριέρα μου, γιατί έχεις την αίσθηση ότι μαγειρεύεις στο μέλλον» δήλωσε ο Redzepi.

Το Noma 2.0 δεν έχει μόνο νέα φιλοσοφία στο μενού, αλλά και στο design.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Noma δεν σερβίρει ούτε ψάρι ούτε κρέας στο καλοκαιρινό του μενού. Ένα μενού που εξερευνάει το φυτικό βασίλειο και όλα όσα είναι βρώσιμα, μαγειρεύοντας προϊόντα που «γεννιούνται» κάτω από το έδαφος, κοντά στο νερό και στα δέντρα.

Και το κυρίως πιάτο αυτού του μενού είναι ο vegan «γύρος» του Noma. Ένας «γύρος» από σελινόριζα και τρούφα, κομμένος σε φέτες, μαριναρισμένος, μαγειρεμένος αργά, μέχρι να αποκτήσει το απαραίτητο χρυσό χρώμα και την καραμελωμένη του υφή.

«Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο δύσκολες προκλήσεις στην καριέρα μου, γιατί έχεις την αίσθηση ότι μαγειρεύεις στο μέλλον» δήλωσε ο Redzepi, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει παρουσιάσει vegeterian επιλογές αλλά ποτέ έως τώρα ένα ολοκληρωμένο vegeterian μενού.

 

Διαβάστε ακόμα: Zeibekiko, η νέα σουβλακερί της Κηφισιάς από την ομάδα του «Τηλέμαχου»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top