Μια σπάνια ετικέτα που αξίζει να τιμήσετε.

Αν έχετε πιει Brunello di Montalcino, τότε θα ξέρετε. Αν πάλι όχι, ποτέ δεν είναι αργά για μια σπάνια οινική μύηση. Ποιος δεν θα ήθελε, άλλωστε, να δοκιμάσει έστω μια φορά στη ζωή του ένα από τα πιο σημαντικά ιταλικά ερυθρά κρασιά και σίγουρα ένα από τα πιο αριστοκρατικά κρασιά στο παγκόσμιο προσκήνιο;

Το Sangiovese, ή καλύτερα το Sangioveto όπως το λένε στην περιοχή είναι στα πολύ καλύτερά του και γι’ αυτό «ευθύνεται» ο Clemente Santi και ο ανιψιός του Ferrucio Biondi Santi. Μαζί καλλιέργησαν για πρώτη φορά το 1888 την πρώτη σοδειά Brunello στην ιστορία.

To Brunello di Montalcino.

Το Brunello di Montalcino είναι ένα από τα πιο περιζήτητα κρασιά διεθνώς.

Το πάθος και η ευφυΐα τους οδήγησαν στη δημιουργία του Brunello di Montalcino, ενός από τα πιο περιζήτητα κρασιά διεθνώς. Προς τι όλη αυτή η ιστορική αναδρομή; Διότι τούτο το σπάνιο νέκταρ μαζί με άλλα του εμβληματικού οινοποιείου Biondi-Santi θα βρεθούν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 20/4 (20.30) στο εστιατόριο Tudor Hall του Ξενοδοχείου King George που συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά μοναδικών εμπειριών γύρω από τον κόσμο του κρασιού. Αυτή τη φορά υποδέχεται το εμβληματικό οινοποιείο Biondi-Santi.

To Rosso di Montalcino.

Επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ο Giovanni Lai, Export Manager του θρυλικού οινοποιείου.

O Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης με επίτιμο καλεσμένο τον Giovanni Lai, Export Manager του θρυλικού οινοποιείου, αναλαμβάνουν να μας «ξεναγήσουν» σε μια από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές ζώνες στον κόσμο και μας προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι στο μαγευτικό Montalcino της Τοσκάνης και τους δημοφιλείς αμπελώνες του.

To Brunello di Montalcino Riserva.

Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν σ’ αυτό το ξεχωριστό οινικό ταξίδι ως τη γείτονα χώρα είναι τα: Rosso di Montalcino, 2019, Brunello di Montalcino, 2017, 2011, 2009, Brunello di Montalcino Riserva, 2016.

Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης έχει σχεδιάσει ένα μενού γευσιγνωσίας έξι σταδίων.

Aπό την Τοσκάνη στο Tudor Hall.

Η γαστρονομική παράδοση και τα μοναδικά αρώματα του Montalcino ενέπνευσαν τον Executive Chef Αστέριο Κουστούδη, ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα μενού γευσιγνωσίας έξι σταδίων, που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους λάτρεις του κρασιού.

 

//Κόστος συμμετοχής: €290 / άτομο (απαιτείται κράτηση)
Ανακαλύψτε το μενού εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες και για την κράτησή σας, επικοινωνήστε στο 210 3330748.

 

Διαβάστε ακόμα: Zoumboulis & Associates. Τα κρασιά αφηγούνται την ιστορία τους.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top