IMG_2329kypar-1190

«Δεν θα γίνει το αγαπημένο σου μαγαζί, αν δεν έχεις υπομονή να περιμένεις να ψήσουν εκείνη την ώρα το σουβλάκι σου και όχι να σου το ζεστάνουν απλώς».

Δεν είναι υπερπαραγωγή, δεν ψήνει γύρο και οι πελάτες δεν κάνουν ουρές στο πεζοδρόμιο για «ένα στο χέρι». Και το πιο σημαντικό; Δεν θα γίνει το αγαπημένο σου μαγαζί αν δεν έχεις υπομονή να περιμένεις να ψήσουν εκείνη την ώρα το σουβλάκι σου και όχι να σου το ζεστάνουν απλώς. Η αγαπημένη μου σουβλακερί «καίει κάρβουνο» και τη λένε «Το Μαγκάλι».

«Το Μαγκάλι» άνοιξε πριν από τριάμισι περίπου χρόνια στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, απέναντι από τον Σκλαβενίτη –πρώην κινηματογράφος Άλεξ–, στο σημείο ακριβώς που η Μικράς Ασίας ενώνεται με την Παπαδιαμαντοπούλου και παίρνουν μαζί το δρόμο προς τα κάτω. Εγώ το έχω ανακαλύψει τα τελευταία δυο χρόνια.

IMG_2340kypar-1190

«Όταν ο Ρωμαίο με βλέπει από την τζαμαρία, του σηκώνω το δείκτη όπως κάναμε στο δημοτικό για να πάρουμε άδεια από τη δασκάλα να μιλήσουμε κι εκείνος ξέρει πως πρέπει να βάλει στο κάρβουνο μια πίτα κι ένα καλαμάκι κοτόπουλο».

Ο Θοδωρής Πεπελάσης είναι το αφεντικό –νέο παιδί, χαλαρός τύπος που δουλεύει για να ζει και δεν ζει για να δουλεύει– και ο Ρωμαίο (τι όνομα!) ο ψήστης. Όταν ο Ρωμαίο με βλέπει από την τζαμαρία, του σηκώνω το δείκτη όπως κάναμε στο δημοτικό για να πάρουμε άδεια από τη δασκάλα να μιλήσουμε κι εκείνος ξέρει πως πρέπει να βάλει στο κάρβουνο μια πίτα κι ένα καλαμάκι κοτόπουλο. Το αγαπημένο μου σουβλάκι είναι μια αλάδωτη πίτα ψημένη στο κάρβουνο γεμισμένη με ζουμερό καλαμάκι από μπούτι κοτόπουλο, φρεσκοκομμένη ντομάτα, δυο-τρεις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και σος από τη δικιά τους.

Το αγαπημένο μου σουβλάκι είναι μια αλάδωτη πίτα γεμισμένη με ζουμερό καλαμάκι από μπούτι κοτόπουλο, φρεσκοκομμένη ντομάτα, δυο-τρεις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και σος από τη δικιά τους.
IMG_2330kypar-1190

«Τα παιδιά εδώ δεν κάνουν καμιά έκπτωση στην ποιότητα. Όλα τα σουβλάκια τους είναι από φρέσκα κρέατα, περασμένα στο χέρι, ένα-ένα τα κομματάκια».

Τα παιδιά εδώ δεν κάνουν καμιά έκπτωση στην ποιότητα. Όλα τα σουβλάκια τους είναι από φρέσκα κρέατα, περασμένα στο χέρι, ένα ένα τα κομματάκια. Το ίδιο και οι πατάτες. Τις κόβουν επί τόπου, ολίγον αδέξια –αυτό με τρελαίνει περισσότερο– κι όχι στρατιωτάκια όμοια στη σειρά, και τις τηγανίζουν σε ηλιέλαιο που δεν «ξεχνάνε» να αλλάζουν συχνά.

Στα λιγοστά τραπεζάκια του μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις χοιρινά μπριζολάκια, μπιφτέκια γαλοπούλας, κεμπάπ, κοτόπουλο παϊδάκια. Εκτός από την τηγανητή τους πατάτα, δοκίμασε τη μελιτζανοσαλάτα τους με μελιτζάνα ψημένη στο κάρβουνο, παξιμαδοκουλούρα με ξινομυζήθρα, αγγούρι, ντομάτα κρεμμύδι (σαν χωριάτικη), ταλαγάνι και ψητά λαχανικά στα κάρβουνα. Λουκούμι! Τζατζίκι, τυροκαυτερή είναι κι αυτά δικής τους παρασκευής. Μπίρες μόνο ελληνικές σερβίρουν. Τους αγαπώ!

«Το Μαγκάλι», Παπαδιαμαντοπούλου 54, Ιλίσια, τηλ. 210 7717517, 694 5842418.

//Η Ιωάννα Σταμούλου είναι δημοσιογράφος γεύσης, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού «Olive» και δημιουργός του sweetly.gr.

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Σύρου.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top