Ο Στάθης Κορέμτας κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα Brewers στην Βουδαπέστη.

Στάθης Κορέμτας
31 χρονών, Taf

Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η ευγένεια και το πάντα λαμπερό χαμόγελο. Ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ο Στάθης πάντα χαμογελά. Όχι προσποιητά, αλλά πραγματικά. Και αυτό τον καιρό έχει και ακόμα περισσότερους λόγους να το κάνει. Εκτός από την τρίτη θέση που κατέλαβε στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα Brewers στην Βουδαπέστη, έγινε πρόσφατα και μπαμπάς.

«Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει» θα μου πει. Φαίνεται κουρασμένος αλλά χαρούμενος. Μιλάμε λίγο για την πατρότητα μέχρι να έρθουν οι παγωμένοι φίλτρου καφέδες μας. «Αγαπώ τον φίλτρου, αν και να σου πω την αλήθεια στο σπίτι ποτέ δεν φτιάχνω. Έχω όλα τα εξαρτήματα αλλά είναι ακόμα στις κούτες τους. Βαριέμαι. Ή θα παραγγείλω να μου φέρουν από κάπου που έχει Taf ή θα πιω εδώ στο μαγαζί».

«Είναι ωραίο να μπαίνεις σε αυτή την διαδικασία. Κάθε ένας από αυτούς έχει να σου δώσει και κάτι. Και εγώ θέλω να μάθω όλο και περισσότερο».

Ο Στάθης ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τον καφέ στα 18 του όταν όντας φοιτητής ήθελε να βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Δεν περίμενε ότι θα τον κερδίσει αυτός ο μικρός κόκκος. Τελειώνει τις σπουδές του και αρχίζει να ασχολείται σοβαρά με αυτόν και γίνεται μέλος της οικογένειας της Taf. Δεν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει σε διαγωνισμούς. «Ξεκίνησα το 2014 συμμετέχοντας στο Latte Arte. Έπαιξα άλλη μια χρονιά εκεί και μετά πέρασα στο Brewers» μου λέει. Σε αυτή την κατηγορία κερδίζει το ελληνικό πρωτάθλημα δύο φορές (πέρυσι και φέτος) και πηγαίνει στο παγκόσμιο. «Το 2016 δεν τα πήγα καλά, όποτε ήθελα να ξαναδοκιμάσω».

Και να που οι κόποι που δικαιώθηκαν. Θα μου πει ότι δεν ήταν μόνοι δικοί του, αλλά και όλης της ομάδας που κρύβεται από πίσω. «Είμαστε μια οικογένεια πλέον και ο ένας βοηθάει τον άλλον» και το εννοεί. Τον ρωτάω αν τελείωσε με τους διαγωνισμούς και χαμογελάει πονηρά. «Το πιο πιθανόν με το Brewers ναι, αλλά με τους διαγωνισμούς όχι. Είναι ωραίο να μπαίνεις σε αυτή την διαδικασία. Κάθε ένας από αυτούς έχει να σου δώσει και κάτι. Και εγώ θέλω να μάθω όλο και περισσότερο». Προς το παρόν σκέφτεται τις διακοπές με τον νεογέννητο γιο και την γυναίκα του. «Το έχω ανάγκη και θέλω να χαρώ και την οικογένεια μου» θα μου πει και το πρόσωπο του λάμπει.

 

Στην επόμενη σελίδα: Μιχάλης Καραγιάννης – «Πάντα θα ψάχνω να βρω σχέδια και να ζωγραφίζω με το γάλα».

1 2 3 4

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top