Photo Credit: Agent Provocateur

Οι γυναίκες δεν μετρούν όπως οι άνδρες. Δεν συγκρατούν τις επαφές που δεν θεωρούν άξιες λόγου, όπως εκείνες της μιας νύχτας π.χ. Ενώ οι άντρες μετράνε τα πάντα. Photo Credit: Agent Provocateur

“Όλα στον έρωτα είναι μυστήριο”, για τον Λα Φοντέν. Όχι, για ένα σωρό πρόσφατες ευρωπαϊκές έρευνες. Για τις γυναίκες,  η “πρώτη φορά” λαμβάνει χώρα όλο και νωρίτερα. Επίσης, εξαρτώνται όλο και περισσότερο από το Διαδίκτυο, για να κάνουν καμάκι, και τους αρέσει κιόλας. Η σεξουαλικότητα των γυναικών έχει διαφοροποιηθεί, έχουν περισσότερους παρτενέρ και μια παρατεινόμενη σεξουαλική δραστηριότητα.

Από την πλευρά των ανδρών, η συνεύρεση με πόρνες δεν μειώνεται. Σε μισό αιώνα, η είσοδος των ανδρών στη σεξουαλική ζωή έπεσε κατά ενάμιση χρόνο και κείνη των γυναικών κατά τρία. Οι γυναίκες δηλώνουν σήμερα ότι είχαν κατά μέσο όρο 4,4 παρτενέρ στη ζωή τους, αλλά πάντα λιγότερους από τους άντρες (11,6, αριθμός σταθερός από το 1970).

Αλλά οι γυναίκες δεν μετρούν όπως οι άνδρες. Δεν συγκρατούν τις επαφές που δεν θεωρούν άξιες λόγου, όπως εκείνες της μιας νύχτας π.χ. Ενώ οι άντρες μετράνε τα πάντα. Επίσης, είναι περισσότερες από πριν οι γυναίκες που δηλώνουν ότι είχαν ομοφυλοφιλικές σχέσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους (4% έναντι 2,6 το 1992), ενώ η αναλογία μένει ίδια μεταξύ των ανδρών.

H Agent Provocateur λάνσαρε την «Titillation», μια κρέμα για τις ρόγες. Tα «kissable» αρώματα της Dessert, μπορείς να τα γλείψεις. Kαι για τα κορίτσια του Ίντερνετ, διατίθεται σειρά από sextoys που συνδέονται στο iPod, ώστε να χαίρονται μετά μουσικής.

Αντίθετα, οι αναπαραστάσεις της σεξουαλικότητας (“συντροφικότητα, συναισθηματισμός” για τις γυναίκες, “φυσική ανάγκη” για τους άντρες) αλλάζουν σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι οι πρακτικές και οι συμπεριφορές που τείνουν να ομογενοποιηθούν. Η διασύνδεση ανάμεσα σε σεξουαλική σχέση και ερωτική σχέση παραμένει καθοριστική για τη γυναίκα. Φαίνεται λοιπόν ότι τα πολιτιστικά “σχήματα” πάνω στη σεξουαλικότητα διασχίζουν τις γενιές παρά την εξέλιξη των ηθών.

147598-thickbox

“Nipple Balm” της Agent Provocateur.

H λατρεία του σώματος και η αναζήτηση της τέλειας πλαστικότητας, ο προοδευτικός διαχωρισμός σεξ και αναπαραγωγικής λειτουργίας, η εμφάνιση μεταξύ συγκατατετιθέμενων εφήβων της «sex-frendship» απελευθερώνουν τη βιομηχανία του σεξ από τις σκοτεινές της ατραπούς και τους γλαυκούς της χώρους, για να του δώσουν μια νέα αξιοπρέπεια σικ και μοδάτη.

Έτσι, η παλιά μάρκα ερωτικών βοηθημάτων “Yoba” είδε να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια εκλεκτοί διάδοχοι: η Sonia Rykiel πουλάει sex toys μαζί με ριγέ πουλόβερ, ενώ η κόρη της Nathalie έχει προτείνει για τις γιορτές ένα δονούμενο παπάκι μπάνιου πολύ… ενήλικο (στα Sephora). Μετά την επιλογή της Kate Moss για τη διαφημιστική ερωτική τετραλογία της, η Agent Provocateur, η καυτή μάρκα εσωρούχων του γιου της Vivienne Westwood, λάνσαρε την «Titillation», μια κρέμα για τις ρόγες.

Τα δοκιμαστήρια εσωρούχων των πολυκαταστημάτων μετατρέπονται σε μπουντουάρ. Όσο για τα «kissable» αρώματα της φίρμας Dessert, των οποίων η ηγέρια είναι η Jessica Simpson, και μπορείς να τα γλείψεις, πουλιούνται επίσης από τα αξιοσέβαστα Sephora. Για τα κορίτσια τα μανιακά με το Ίντερνετ, τα οποία οι webcams βοήθησαν να άρουν και τις τελευταίες αναστολές τους, διατίθεται μια σειρά από sex toys που συνδέονται στο iPod, ώστε να χαίρονται μετά μουσικής. Το σεξ, λοιπόν, γίνεται μπανάλ, καταναλώνεται και εκτίθεται.

Διαβάστε ακόμα: e-body – H τελευταία ουτοπία.

Και αφού ο ατομισμός και ο ναρκισσισμός πάνε πακέτο, σήμερα εκκολάπτονται όλο και περισσότερες υπηρεσίες που προορίζονται για απελευθερωμένους καταναλωτές που νοιάζονται για την εμφάνισή τους, όπως γυμναστήρια-χώροι γνωριμιών και ερωτικά spas πολυτελείας. Φανταστείτε το άνοιγμα σικ concept-stores για ασυμπλεγμάτιστα ζευγάρια προς άγραν συγκινήσεων στις καλές συνοικίες.

O designer Eric Berthès για την Sonia Rykiel.

O designer Eric Berthès για τη Sonia Rykiel. Ενσυναίσθηση.

Στοιχηματίζω ότι οι μεγάλες φίρμες θα στρίψουν άρον-άρον λεωφόρο απόλαυσης και ηδονής γωνία: οι εταιρείες καλλυντικών θα το πάνε ακόμα πιο μακριά, ώστε να χωρέσουν στην αρένα του κρεβατιού με διεγερτικά αρώματα, αλοιφές και κρέμες. Οι leaders των αναψυκτικών θα επιχειρήσουν να κάνουν σπινθηριστές τις συνευρέσεις μας. Ακόμα και οι πιο φρόνιμες μάρκες εσωρούχων θα πέσουν με τα μπούνια στο σκανδαλιστικό και οι ψυχρές τεχνολογικές εταιρείες θα επινοήσουν τα αξεσουάρ της βαθιάς νύχτας…

Τα απτικά interfaces πρόκειται να τροποποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλικότητα, ιδίως όταν καλύψουν ολόκληρο το σώμα. Αύριο, ο αυνανισμός θα είναι πιο άμεσος από τις σημερινές χειροπρακτικές.

Ας απαριθμήσω μια σειρά από δεδομένα που αξίζει να συγκρατήσουμε: την έκρηξη της αγοράς των sex toys, το ταμπού της σεξουαλικότητας των ηλικιωμένων που πήγε καλιά του σε έναν γερασμένο κόσμο, τις νέες μορφές διαδικτυακής πορνογραφίας ή την ανάπτυξη της «διαμεσολαβημένης σεξουαλικότητας», δηλαδή της επαυξημένης από ένα Μέσο.

Jessica Simpson-Dessert

Η Jessica Simpson μας δείχνει τη λειτουργία των αρωμάτων της Dessert.

Για τον ειδικό Michael Anissimov, τα απτικά interfaces πρόκειται να τροποποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλικότητα, ιδίως όταν καλύψουν ολόκληρο το σώμα. Μια σεξουαλικότητα που αύριο θα είναι όχι μόνο απτική, δηλαδή που θα διεγείρεται από το μακρινό άγγιγμα, αλλά ίσως και κυρίως διαφορετική από κείνη που ξέρουμε: ο άμεσος έλεγχος του εγκεφάλου σημαίνει ότι «αύριο, ο αυνανισμός θα είναι πιο άμεσος από τις σημερινές χειροπρακτικές».

Σίγουρα θα μπορούμε να διεγείρουμε απευθείας τον εγκέφαλο, αντί τα σεξουαλικά μας όργανα ή τις ερωτογενείς μας ζώνες. Πράγμα το οποίο θα μπορούσε επίσης να συνεισφέρει στην αλλαγή της σχέσης μας με το σεξ. «Ευτυχώς που δεν θα χρειάζεται πια να οδηγούμε τα αυτοκίνητά μας με τα χέρια, διότι διαφορετικά τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ επικίνδυνα», αστειευόταν ο κοινωνιολόγος James Hughes ήδη από το 2003.

Ένα 2% των Αμερικανών ήταν “παντρεμένο” με avatars το 2014. Αν οι ψηφιακοί γάμοι δεν έχουν νομικές επιπλοκές, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στο μέλλον, προβλέπει ο Adam Sarner. «Θεωρώ ότι οι διαδικτυακές συνδέσεις γίνονται αρκετά ισχυρές, ώστε να δούμε να γίνονται νόμιμοι γάμοι στο Δίκτυο», εξηγεί. Η συγκίνηση που χαρίζει η διασύνδεση θα είναι αύριο αρκετά δυνατή, ώστε να θέλουν να την κάνουν αιώνια».

Η μετάβαση αυτή θα είναι παρεπόμενο της «ψηφιακής γενιάς», η οποία δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας: «Τα ψηφιακά περιβάλλοντα παρέχουν τις ισότιμες εκείνες συνθήκες ανταγωνισμού όπου η ηλικία, το φύλο, η κοινωνική τάξη ή το εισόδημα του καθένα θα είναι λιγότερο σημαντικά και θα ανταμείβονται λιγότερο από την ικανότητα, την όρεξη και την προσπάθεια». Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

 

Διαβάστε ακόμα: Η Kendall Jenner (το γένος Kardassian) φωτογραφίζεται με στήθη-βόμβες και γλουτούς-βουνά. Είναι αυτό σέξι;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top