Golden-Dawn-pictures-004

Στις αρχές τις προηγούμενης χρονιάς αποκαλύφθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα την παραστρατιωτική δομή της οργάνωσης και συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο του κατηγορητηρίου.

Οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές είναι ήδη κλειστοί κι αναμένεται να γίνουν τέσσερις ή πέντε παράλληλες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις στη γύρω περιοχή. Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για πρόσθετες κατηγορίες: από παραβάσεις του νόμου περί όπλων έως ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών – υποθέσεις του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, του Αιγύπτιου ψαρά Αμπού Ζέιντ Μουμπάρακ Ζέιντ, των μελών του ΠΑΜΕ Περάματος, του ανήλικου μαθητή στο Π. Φάληρο.

Το πόρισμα των ανακριτριών εξηγεί καθαρά: «Αρχικά είχε τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμορφώσεως εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών), με αρχηγό και επικεφαλής τον εκ των συγκατηγορουμένων σου Νικόλαο Μιχαλολιάκο του Γεωργίου και της Ουρανίας. Μετεξελίχθηκε δε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την επωνυμία “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή”, με την ίδια ως άνω ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Adolf Hitler, με κυρίαρχο, πάντοτε, τον “Αρχηγό”.

Στη δίκη αυτή μετριόμαστε κι εμείς και μετριέται και η σοβαρότητα του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ. Και μετριέται και η χώρα κι οι άνθρωποί της.

Ο πολιτικός σχηματισμός διαχωρίζεται:

α) στο “πολιτικό” τμήμα της οργανώσεως, στις διακηρυσσόμενες αρχές της οποίας περιλαμβάνεται η εξόντωση των “εχθρών του Έθνους”, ήτοι των ατόμων με διαφορετικές από τις υπ’ αυτής υποστηριζόμενες πολιτικές, ιδεολογικές κ.λπ. θέσεις, αντιλήψεις και επιλογές, ως και των ξένων μεταναστών, Ρομά και γενικά όσων δεν ανήκουν στη (Αρία) Λευκή Φυλή, η οποία, κατ’ αυτήν (την οργάνωση), αποτελεί το “φυλετικό υπόβαθρο του Ελληνικού Έθνους”, κατά παράβαση των αρχών του ελληνικού Συντάγματος, αλλά και των Διεθνών Συνθηκών περί απόλυτης προστασίας όσων διαβιούν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας, θρησκευτικών ή πολιτικών αντιλήψεων και

β) το “επιχειρησιακό” τμήμα αυτής, το οποίο, υπό την ίδια ως άνω ηγεσία και την, υπό την αυτήν, κατά τόπους διοίκηση (βουλευτές, περιφερειάρχες, πυρηνάρχες), λειτουργούσε με στρατιωτική δομή, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των ιεραρχικά ανώτερων, με βάση καλά εκπονημένο σχέδιο και προκαθορισμένους κανόνες δράσης, δρούσε, εκτός των γραφείων τής ως άνω οργανώσεως, πάντα, υπό την καθοδήγηση ανωτέρου στελέχους, από επίλεκτες ομάδες μελών της (“Τάγματα Εφόδου”), με ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, ειδικά εκπαιδευμένων υπό ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, οι οποίες προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των υπηρετούντων στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, ενεργούντων συντεταγμένα ως παραστρατιωτικές ομάδες, με ομοιόμορφη ενδυμασία και χρήση όπλων, με σκοπό τη διά της βίας επιβολή των παραπάνω αρχών της οργάνωσης, με προπηλακισμούς και βίαιες επιθέσεις εναντίον των ως άνω στοχοποιημένων ημεδαπών και αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο δε της εγκληματικής αυτής δράσης, διαπράχθηκαν, ενδεικτικά, ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, εκρήξεις, ληστείες, εκβιάσεις κ.λπ.».

Δεν δικάζεται το πολιτικό κόμμα. Δεν δικάζονται για το δηλητήριο που έχυσαν τόσα χρόνια στην κοινωνία. Δεν δικάζονται για τα ψέματά τους και τη συστηματική άρνηση της πραγματικής ιδεολογίας τους και των πρακτικών τους. Δεν δικάζονται για το φόβο που έσπειραν, γιατί ο φόβος θα συνεχίζει να υπάρχει όσο θα υπάρχει ο φασισμός τους και οι μη παραπλανημένοι ψηφοφόροι τους, οι οποίοι δεν νικιούνται δυστυχώς σε μια αίθουσα δικαστηρίου. Εκεί μετριέται η δικαιοσύνη.

Κι εκεί μετριόμαστε κι εμείς και μετριέται και η σοβαρότητα του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ. Και μετριέται και η χώρα κι οι άνθρωποί της, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή ζουν την ιστορία, ενώ εκτυλίσσεται.

Δεν έχει βγάλει ήλιο ακόμα. Είναι πολύ ταιριαστός ο καιρός με τη μέρα σήμερα.

 

Update: Μετά από μια επεισοδιακή έναρξη, η δίκη διεκόπη για τις 7 Μαΐου.

 

Διαβάστε ακόμα: Γιατί οι χρυσαυγίτες είναι ανθέλληνες πριν απ’όλα 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top