Photo Credit: Val K/flickr

Μετά την κατακραυγή εντός και εκτός της χώρας, ο Υπουργός ανακάλυψε ξαφνικά πως είχε 32 δικογραφίες στο συρτάρι του. (Ο Παύλος Φύσσας μαχαιρώθηκε στις 17/9, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα). Photo Credit: ValK/flickr

Ο Βασιλεύς Αντώνιος, στην υπόθεση της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής, ακολουθεί το λάθος του Βασιλέως Παύλου, όταν προστάτευσε τον Ε.Ν.Ε.Α. (την πρώτη συνωμοτική οργάνωση του δικτάτορα Παπαδόπουλου το 1956) και το λάθος του Βασιλιά Κωνσταντίνου το 1965, όταν επέμεινε με την παραπομπή της στημένης, πάλι από τον Παπαδόπουλο, υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ.

Και οι τρεις, Αντώνιος, Παύλος και Κωνσταντίνος, είχαν το ίδιο πρόβλημα: εμπιστεύονταν την κρίση τους περισσότερο από τους θεσμούς. Ανήκουν σε εκείνους που τους ενοχλεί η διακυβέρνηση ως αποτέλεσμα της δημοκρατικής διαδικασίας και επιλέγουν την παράκαμψη, γιατί «ο σκοπός (αυτό που τους έχει καρφωθεί στο κεφάλι) αγιάζει τα μέσα».

Έτσι, σε έναν παράλληλο σύμπαν όπου το μαχαίρωμα ενός Πακιστανού είναι λιγότερο μαχαίρωμα από το μαχαίρωμα ενός Κυψελιώτη, υπήρξε ανοχή στη ρατσιστική βία και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ότι δεν ήξεραν. Στη θεσμικά προβλεπόμενη συνάντηση που έγινε το 2012 μεταξύ του Γραμματέα της Κυβέρνησης και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η ΕΕΔΑ ενημέρωσε για τα αυξανόμενα περιστατικά, για να πάρει την απάντηση: «δεν μας ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ναι, από τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος εκείνη την εποχή εκπροσωπούσε τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

Στην επιστολή που έστειλε η Ένωση στους πολιτικούς αρχηγούς έλαβε απάντηση μέσω διαρροών για την «Αριστερά που δεν μπόρεσε να στρίψει πολιτικά»… Μέχρι που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Το πρόβλημα είναι πως οι διώξεις, έγιναν «με εντολή Σαμαρά». Δεν λειτούργησαν οι θεσμοί αυτεπάγγελτα.

Τότε, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακάλυψε ξαφνικά πως είχε 32 δικογραφίες στο συρτάρι του, πως είχε την ευχέρεια να λειτουργήσει ακόμα και ως εισαγγελέας εάν το επιθυμούσε, πως τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα -ναι ακόμα και για οικονομικούς μετανάστες (προς έκπληξίν του;). Υπό την πίεση Ευρωπαίων και Αμερικανών εταίρων, ανέλαβε δράση και μέσα σε τρεις μέρες είδαμε Χρυσαυγίτες με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ. Το αν οι δικογραφίες θα σταθούν, θα φανεί σύντομα.

Το πρόβλημα είναι πως και αυτή η κίνηση, οι διώξεις, έγιναν «με εντολή Σαμαρά». Δεν λειτούργησαν οι θεσμοί αυτεπάγγελτα. Ο δε κ. Μπαλτάκος, ο οποίος αργότερα συνελήφθη από βιντεοκάμερα να συνωμοτεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, παραιτήθηκε από τη θέση του. Παραιτήθηκε! Δεν του ζητήθηκαν εξηγήσεις, δεν αποπέμφθηκε, δεν ακούστηκε λέξη επικριτική από τον Βασιλέα Αντώνιο και τον Αντιβασιλέα Βενιζέλο. Παραιτήθηκε!

Και τώρα απειλεί να κάνει νέο κόμμα – τη σοβαρή ΧΑ που ζητούσαν κάποιοι – σε πλήρη αρμονία με τους σχεδιασμούς και του Μαξίμου· συγγνώμη, του Παλατιού. Είδαν κι απόειδαν βλέπετε με τους «κεντρώους», τους είχαν και λίγο στο τσεπάκι, χάριν σταθερότητας και κυβερνητισμού, κι έβαλαν πλώρη προς άγραν ψήφων στη μεγάλη δεξαμενή της ακροδεξιάς. Με καθόλου βαριά καρδιά απ’ όσο φαίνεται σε κάθε λόγο του Βασιλέως.

Διαβάστε ακόμα: Με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Μαραντζίδη.

Ένα χρόνο μετά από τη δολοφονία Φύσσα, ουδείς έχει καταφέρει να πείσει τον Βασιλέα Αντώνιο πως το πάτημα της Χρυσής Αυγής είναι πρώτα η κατάρρευση των θεσμών και μετά η οικονομική κρίση. Κανείς δεν κατάφερε να τον πείσει πως η θεσμική και η κοινοβουλευτική λειτουργία δεν είναι εκεί για να παρακάμπτονται, προκειμένου να κάνουμε ό,τι μας καρφωθεί στο νου. Κανείς δεν κατάφερε να τον πείσει πως δεν είναι αυτός κι η δράκα του η Ελλάδα και το Κράτος. Κανείς δεν κατάφερε να τον πείσει πως του έχει ανατεθεί (με ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό) η περιορισμένης θητείας διακυβέρνηση της χώρας και όχι η δια βίου βασιλεία.

Κανείς δεν κατάφερε να εξηγήσει στον Βασιλέα Αντώνιο πως οι εκβιασμοί είναι θεσμική εκτροπή. Και πως όσο τους επιχειρεί, θα ισχυροποιείται τόσο ο κοινοβουλευτικός του αντίπαλος όσο και οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

Ο Αντώνιος αποφάσισε στο παραλήρημα της βασιλείας του να απαγορεύσει την μετάδοση ομιλίας πολιτικού του αντιπάλου, να χρησιμοποιήσει το Υπουργείο των Οικονομικών σαν να ήταν το Πολιτικό του Γραφείο, προκειμένου να επιτεθεί και πάλι στον πολιτικό του αντίπαλο, ενώ απειλεί μια χώρα ολόκληρη πως, αν τον καταψηφίσει, θα χρεωκοπήσει από τη φυγή κεφαλαίων. Οικονομολόγος ο Βασιλεύς, σε χώρα που είναι σε καθεστώς χρεωκοπίας για χρόνια, δεν έμαθε άραγε τίποτα γι’ αυτές τις αυτο-εκπληρούμενες προφητείες; Δεν θυμάται το γιατί η ΕΚΤ έστειλε κρυφά και όχι φανερά κάποια εκατομμύρια ευρώ, για να στηρίξει τη χώρα στις εκλογές που προκάλεσε εκείνος το 2011; Μας τα θύμισε και η ευρωβουλευτής/αυλικός του πρόσφατα, η Μαρία Σπυράκη.

Αυτό δε λέγεται πολιτικό δίλημμα πλέον, αλλά εκβιασμός, όταν κάνεις ό,τι μπορείς για να δέσεις τη μοίρα σου με αυτή της χώρας. Όταν με τη δύναμη της καρέκλας που κατάκτησες, λες: «αν με διώξετε από τη Βασιλεία Μου, θα έχω πει τόσες φορές πως οι τράπεζες θα στερέψουν, συμπαρασύροντας τη χώρα, που μπορεί και να γίνει. Σαμαράς ή πτώχευση».

Κανείς δεν κατάφερε να του εξηγήσει πως οι εκβιασμοί είναι θεσμική εκτροπή. Κανείς δεν κατάφερε να του εξηγήσει πως όσο τους επιχειρεί, θα ισχυροποιείται τόσο ο κοινοβουλευτικός του αντίπαλος όσο και οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Και, τέλος, κανείς δεν κατάφερε να του εξηγήσει πως αυτό δεν τους κάνει το ίδιο.

Μακάρι να τα καταλάβει όλα αυτά στην επερχόμενη ταβανοθεραπεία του, η οποία μακάρι να λάβει χώρα προτού οι αντικοινοβουλευτικοί δολοφόνοι ξεπεράσουν σε δημοτικότητα τις κοινοβουλευτικές λύσεις από το θεσμικό αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησε ο Βασιλεύς Αντώνιος.

 

Διαβάστε ακόμα: Το κόκκινο χαλί που στρώσαμε στη Χρυσή Αυγή.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top