«Αμαλί Κεράσματα»: Εσείς ξέρετε τι είναι το οπωρικόν ξίδι;

Αυτήν τη φορά, ο Ανδρέας Λαγός φτάνει μέχρι τη Χαλκίδα για χάρη ενός μικρού ναού γεύσεων, ενός παντοπωλείου που τα έχει όλα.

 

 

2

Δεκάδες βαζάκια με λαχταριστές λιχουδιές, όπως φάβα Σχοινούσας, τσάτνει, καραμελωμένα κρεμμύδια και υπέροχα μεζεδάκια για τσίπουρο σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις.

Ξεχωριστές μυρωδιές, που θυμίζουν και ανασύρουν μνήμες από την κουζίνα της γιαγιάς, σας σέρνουν από τη μύτη με το που διαβείτε το περιβόητο παντοπωλείο «Αμαλί Κεράσματα». Βαζάκια με λαχταριστές λιχουδιές, όπως αντράκλα τουρσί, καπαρόφυλλα και υπέροχα μεζεδάκια για τσίπουρο σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις.

Ελληνικά τοπικά όσπρια, όπως γίγαντες Πρεσπών, φάβα Φενεού και φακή από τη Χαλκίδα σας κάνουν να δείτε με άλλο μάτι τους καρπούς της γης, ενώ ο χαλβάς και τα λουκούμια είναι από τους πρωταγωνιστές του μαγαζιού.

Το παντοπωλείο έγινε γνωστό εξαιτίας μιας οικογενειακής συνταγής. Πρόκειται για το οπωρικόν ξίδι, ξίδι δηλαδή αρωματισμένο με γεύσεις φρούτων και βοτάνων.
3

Οπωρικόν ξίδι: άρτυμα κόκκινου ξιδιού αρωματισμένο με κυδώνι, ρόδι, βατόμουρο, κράνα, φράουλα και δυόσμο.

Και η λίστα με τα προϊόντα δεν σταματά εδώ, καθώς η Αμαλία φροντίζει να μαζεύει η ίδια διάφορα βότανα και να εμπλουτίζει συνεχώς την κάβα με τα κρασιά.

Ο βασικός λόγος, όμως, που το παντοπωλείο έγινε γνωστό είναι μια οικογενειακή συνταγή, η οποία εξελίχτηκε από την ίδια την Αμαλία. Πρόκειται για το οπωρικόν ξίδι, ξίδι δηλαδή αρωματισμένο με γεύσεις φρούτων και βοτάνων, όπως κυδώνι, ρόδι, βατόμουρο, κράνα, φράουλα και δυόσμο. Αριστούργημα!

//Αμαλί Κεράσματα, Λεωφόρος Χαϊνά 53, Χαλκίδα, τηλ. 2221307800, www.amalikerasmata.gr

Διαβάστε ακόμα: Δοκίμασες μπατόν σουτζούκι και βουβαλίσιο παστουρμά;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro