Barrio: Επιτέλους, μια παραφωνία της προκοπής στην Τεχνόπολη

Δοκιμάζοντας το νέο μενού του Barrio διά χειρός Τάσου Μαντή και με θέα το φωτισμένο βιομηχανικό Γκάζι, ο Βασίλης Δημαράς περνάει καλά (πάλι).

 
_dsc0945

Barrio στα Ισπανικά σημαίνει γειτονιά.

Στο Γκάζι δεν πηγαίνω συχνά. Για να είμαι ειλικρινής, το αποφεύγω. Η μαζικότητα που πλέον το χαρακτηρίζει, το έχει κάνει να χάσει αυτήν τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα, αλλά και την αυθεντικότητά του που είχα γνωρίσει πριν από χρόνια. Το μόνο που με τραβάει ακόμα σε αυτήν την πολύβοη γειτονιά είναι η Τεχνόπολη και οι επιβλητικές της βιομηχανικές εγκαταστάσεις που το βράδυ παίρνουν χρώμα και φως και ανταγωνίζονται με μαεστρία τον βράχο της Ακρόπολης. Είναι ωραία να τις χαζεύεις. Κι ακόμα πιο ωραίο όταν αυτή η θέα συνοδεύεται από ένα ενδιαφέρον γεύμα.

Αυτήν ακριβώς τη θέα είχα όταν ανέβηκα στο δεύτερο όροφο του Barrio. Ένα bar restaurant που με έκανε να επιστρέψω ξανά σε αυτό εξαιτίας των φετινών του συνεργασιών. Τι θέλω να πω; Όταν το μενού (ναι, γιατί πλέον έχει κανονικά πιάτα και όχι τα άνοστα περσινά) υπογράφει ένας από τους καλύτερους -θα τολμήσω να πω- Έλληνες chefs και τα κοκτέιλ ένας από τους πιο καταξιωμένους μας bartender, τότε έχεις δύο σημαντικούς λόγους για να κάνεις τον κόπο να ξαναπάς.

_dsc5377

Αριστερά ο Βασίλης Κυρίτσης βάζει την υπογραφή του στα κοκτέιλ του Barrio και ο Τάσος Μαντής επιμελείται την κουζίνα του.

Φέτος, λοιπόν, το Barrio έκανε μια δυνατή μεταγραφή: τον Τάσο Μαντή, γνωστό μας από τη μονάστερη Hytra, που επιμελείται την κουζίνα του. Όμως, παράλληλα, κράτησε και τον Βασίλη Κυρίτση (βλέπε The Clumsies), ο οποίος για δεύτερη χρονιά βάζει την υπογραφή του στα κοκτέιλ.

Με αυτά τα δύο κατά νου, είχα αράξει σε ένα από τα τραπέζια του δευτέρου ορόφου και με το βλέμμα στραμμένο φυσικά προς την Τεχνόπολη. Δεν θα μιλήσω για το ντεκόρ του μαγαζιού, γιατί θα ήταν άδικο. Βλέπεις, η πρώτη αρνητική εντύπωση που σου δίνει από το δρόμο δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτό που παρουσιάζει στο δεύτερο όροφο. Φωτεινό, με μεγάλες τζαμαρίες, όμορφο μπαρ με πλακάκια και φυσικά ωραία θέα.

Η ζεστή νισουάζ είναι μια γοητευτική, χλιαρή σαλάτα με πατάτες, φασολάκια, σολομό και ένα μελάτο αβγό κλεισμένο σε μια κρούστα από μυρωδικά.

Με το βλέμμα χαμένο στο σκηνικό έξω από την τζαμαρία και χωρίς να πάρω είδηση, στο τραπέζι μου είχε ήδη φτάσει μια ζεστή νισουάζ. Μια γοητευτική ζεστή σαλάτα με πατάτες, φασολάκια, σολομό και ένα μελάτο αβγό κλεισμένο σε μια κρούστα από μυρωδικά. Το σπας και γεμίζει όλο το πιάτα με τη λάβα-κρόκο του και δένει αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Η κινόα με τον περίτεχνα μαριναρισμένο σολομό έδωσε ένα δροσερό και ευχάριστο τόνο, για να συνεχίσω το γεύμα μου.

Λαβράκι με τραγανή πετσούλα για τη συνέχεια. Όχι, όμως, μόνο του. Παρέα είχε ένα νόστιμο πουρέ κολοκυθιού, αλλά και τραγανά σπαράγγια και κολοκύθια σε μια σάλτσα που μύριζε μάραθο και βανίλια. Συνδυασμός που μπορεί να τρομάζει, όμως η πρωτότυπη και πολλή αρωματική αυτή σάλτσα του chef ήταν η λεπτομέρεια που έκανε το πιάτο να “μιλάει”.

_dsc5519

Η κουζίνα του ανανεώθηκε και πλέον το Barrio είναι η ευχάριστη παραφωνία στο Γκάζι.

Η καραμελωμένη πανσέτα που ακολούθησε μαζί με τις baby πατάτες και τη ζεστή μελιτζανοσαλάτα ήταν ένα ισορροπημένο πιάτο, αλλά μάλλον όχι για τα δικά μου γούστα και όχι στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα πιάτα. Πεκτίμησα να σκεφτώ πως ήταν “σκόπιμο”, ώστε να με προετοιμάσει γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Ένας νοστιμότατος κόκορας με ένα ακόμα πιο νόστιμο πουρέ από σελινόριζα και άγρια μανιτάρια. Από τα πιάτα που θέλεις να ζητήσεις και δεύτερο ή απλώς εύχεσαι να μην τελειώσει. Το γεύμα μου ολοκλήρωσε μια ελαφρώς αδιάφορη caramel cream και με το βλέμμα να επιστρέφει και πάλι στη φωταγωγημένη Τεχνόπολη.

Η αλήθεια είναι ότι το Barrio ανανεώθηκε για τα καλά. Η κουζίνα του παίζει με μεγάλες αξιώσεις και πιστεύω ότι κάνει τη διαφορά σε ένα «barrio» (έτσι λέγεται η γειτονιά στα ισπανικά) που δεν έχει κάτι αξιόλογο να προσφέρει. Είναι μια ευχάριστη παραφωνία και ίσως να είναι και η αρχή για να επιστρέψει το Γκάζι στην γαστρονομική σκηνή της πόλης.

//«Barrio», Tριπτοπολέμου 10 & Ευμολπιδών 24, Γκάζι τηλ: 210 3477379.

 

_dsc5715

Η πρώτη αρνητική εντύπωση που σου δίνει από το δρόμο δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτό που παρουσιάζει στο δεύτερο όροφο. Φωτεινό, με μεγάλες τζαμαρίες, όμορφο μπαρ με πλακάκια και φυσικά ωραία θέα.

 

Διαβάστε ακόμα: Το μεσογειακό american dream του Ανδρέα Λαγού.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close