Cultivos Coffee: εισέρχεστε σε «ασφαλή» περιοχή για αυθεντικό καφέ.

Yπάρχει ένας μύθος και μια πραγματικότητα για τον Κορυδαλλό. Ως συνήθως: ο μύθος χάνει με τον καιρό τη δύναμή του για να υποσκελιστεί, τελικά, ολότελα από την αλήθεια. Οι φυλακές του Κορυδαλλού έχουν δημιουργήσει γύρω από το προάστιο του Πειραιά μια εντελώς λανθασμένη εντύπωση. Για να το πούμε απλά: ο Κορυδαλλός δεν είναι οι φυλακές.

Με την εγγύηση της Taf.

Το καλό είναι ότι στις μέρες μας -ειδικά μετά τη δημιουργία του σταθμού Μετρό- έχεις τη δυνατότητα να κάνεις προσωπική διόπτευση του χώρου και να διαπιστώσεις αμέσως ότι μόλις έχεις βρεθεί σε μια άκρως ζεστή και φιλική γειτονιά.

Ολα ξεκινούν από τον φρεσκοαλεσμένο καφέ μπροστά στα μάτια σας.

Η πλατεία Ελευθερίας δεσπόζει. Με το που ανεβαίνεις από το μετρό είναι αυτή που βλέπεις πρώτη μπροστά σου. Τριγύρω εκτείνονται λογής μαγαζιά, χαμηλά κτίρια, ψαρομάγαζα, ζαχαροπλαστεία, μια ολόκληρη πανσπερμία χρωμάτων και φωνών.

Το Μανιφέστο του αυθεντικού καφέ.

Και μπορεί τώρα λόγω του κορωνοϊού η κίνηση και οι πολλές φωνές να έχουν μειωθεί, εντούτοις η αυθεντικότητα της περιοχής δεν χάνεται. Ας σκεφτόμαστε αισιόδοξα: σύντομα όλες αυτές οι μαύρες σκέψεις γύρω από την πανδημία θα είναι παρελθόν. Θα επιστρέψουμε στις καλές μέρες.

Μέτρημα και σωστή πίεση.

Θα έρθει ξανά η στιγμή που στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου, πλάι σε ένα άγαλμα που στο βάθρο του έχει συνθήματα της τοπικής ομάδας της Προοδευτικής, θα συναντήσεις ηλικιωμένους που αναζητούν κάποιον σταθμό στο τρανζιστοράκι ή πιτσιρικάδες που χαζεύουν στο κινητό τους.

Το περιβάλλον των Cultivos σε προδιαθέτει ευχάριστα.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το Cultivos του Κορυδαλλού έγινε σημείο αναφοράς της περιοχής για καλό καφέ.

Εμάς ο προορισμός μας είναι η οδός Ταξιαρχών. Δύο βήματα από το σταθμό του μετρό και τα μαγαζιά. Σαν να λέμε μέσα στην καρδιά της περιοχής, εκεί που γίνεται το καθημερινό αλισβερίσι των ανθρώπων. Τον περασμένο Σεπτέμβιο, πριν από μόλις τρεις μήνες, άνοιξε το Cultivos του Κορυδαλλού.

Η απαραίτητη δόση είναι έτοιμη.

Θα έλεγε κανείς πως επέλεξε κακή συγκυρία για να ανοίξει εν μέσω πανδημίας. Για κάθε πράγμα, όμως, υπάρχει μια εξαίρεση. Σ’ αυτή την περίπτωση η εξαίρεση είναι ηχηρή. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το Cultivos του Κορυδαλλού έγινε σημείο αναφοράς της περιοχής για πραγματικά καλό καφέ.

Για να έχουμε και οικολογική συνείδηση: εδώ δεν θα βρείτε πλαστικό ποτήρι.

Μπορεί ο κόσμος να βγαίνει έξω στέλνοντας SMS, αλλά σ’ αυτή τη μικρή διαδρομή που υποχρεούται να κάνει δικαιούται να σταματήσει στο Cultivos Coffee για έναν σοβαρό καφέ. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και όχι μόνο η πιτσιρικαρία που, ας μην κρυβόμαστε, ξέρει να βρίσκει πρώτη τα καλά στέκια σε κάθε σημείο, προσέρχονται για να τιμήσουν την καθημερινή τους συνήθεια.

Αφρόγαλα στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Είναι χαρακτηριστικό πως ειδικά αυτές τις ημέρες που ο κόσμος λίγο αναθάρρησε ενόψει των εορτών η ήδη πιστή πελατεία του Cultivos Coffee έγινε ακόμη περισσότερη. Συν τις σταθερά αυξανόμενες παραγγελίες για delivery. Υπάρχει, άραγε, εξήγηση στο φαινόμενο; Υπάρχουν συγκυρίες σ’ αυτά τα πράγματα;

Τα Cultivos στον Κορυδαλλό κάνουν αυτό ακριβώς που πρεσβεύουν όλα τα Cultivos Coffee σε άλλες περιοχές: ποντάρουν στον καλό καφέ.

Το όλον αναμειγνύεται προσεκτικά από εκαπιδευμένους baristi.

Μια επιχείρηση δεν μπορεί να ποντάρει επί μακρόν στη συγκυρία διότι κάποτε θα σωθεί κι αυτή και κάποια άλλη θα υπάρξει στη θέση της. Τα Cultivos στον Κορυδαλλό κάνουν αυτό ακριβώς που πρεσβεύουν όλα τα Cultivos Coffee σε άλλες περιοχές: ποντάρουν στον καλό καφέ κι όχι σε μια πρόσκαιρη μόδα.

Η κορυφαία μηχανή Moodbar La Marzocco έτοιμη να δημιουργήσει μικρά θαύματα.

Αυτό, άλλωστε, είναι το αναγνωρίσιμο σημάδι των Cultivos. Αυτή είναι και η προνομιακή τους θέση σε σχέση με άλλες αλυσίδες καφέ. Ότι προσφέρουν εκλεκτό, third wave καφέ με την ταχύτητα την αμεσότητα και τη σταθερότητα μιας σύγχρονης αλυσίδας, ή ακριβέστερα “μπουτίκ αλυσίδας” (διότι δεν είναι και τυροπιτάδικο με μαγαζιά σε κάθε γωνία).

Έτοιμος για απόλαυση.

Εδώ τα πάντα ζυγίζονται και υπολογίζονται διότι μόνο έτσι το τελικό αποτέλεσμα θα μπορεί να προκαλέσει όλες τις θετικές εντυπώσεις στους πραγματικούς ρέκτες του αυθεντικού καφέ. Οι baristi προτείνουν στους πελάτες τον καφέ που ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ τους και στη συνέχεια ακολουθείται κατά γράμμα όλη η ιεροτελεστία μέχρι τη στιγμή που το τελικό προϊόν θα είναι έτοιμο, αχνιστό και με όλες τις μυρωδιές του αναπεπταμένες.

Ένας εκλεκτός καπουτσίνο για τον δρόμο.

Οποιον καφέ και αν ζητήσετε (προσοχή: μιλάμε για καφέ όχι φραπέ) θα ξέρετε πως έχει προσεχθεί και η τελευταία λεπτομέρειά του. Επομένως, ναι, υπάρχει εξήγηση γιατί τα Cultivos στον Κορυδαλλό μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα «έπιασαν» τον σφυγμό των διερχόμενων.

Ενα κομμάτι χειροποίητης μηλόπιτας θα μας χρειαστεί.

Εννοείται πως μπορεί κανείς να παραγγείλει και ένα κομμάτι χειροποίητης μηλόπιτας (με το απαραίτητο πασπάλισμα ζάχαρης άχνης από πάνω), σπιτικές μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κρουσάν βουτύρου και σοκολάτας, κέικ με μπανάνα και καρότο ή και αλμυρές μπαγκέτες. Πάντα χρειαζόμαστε κάτι να μας τονώσει στο δρόμο. Το απαραίτητο συμπλήρωμα με τον καφέ μας.

Πάνω από όλα, όμως, αυτό που κερδίζει στα σημεία -και αυτό που μένει ως επίγευση- είναι πάντα ο καφές. Τι να κάνουμε, τον αγαπάμε και πρέπει να προσέχουμε από πού τον αγοράζουμε. Αλλιώς, χάνεται όλη η μαγεία του.

Οι baristi στα Cultivos μας περιμένουν και στις γιορτές.

//Cultivos Coffee Koρυδαλλού, Ταξιαρχών 44, 2104949059.

 

Διαβάστε ακόμα: Το Cultivos στον Αγιο Στέφανο – το πρώτο είναι πάντα το αγαπημένο.

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top