Η κριση ως ευκαιρια!

ΕΡΓΟΝ “Αγορά”: 1.000 τετραγωνικά νοστιμιάς στη Θεσσαλονίκη

Ενώ η κρίση κατακαίει τα πάντα, τα αδέλφια Δούζη "Έργον ηγοράζουν”: Με 9 deli &  φαγάδικα σε 3 χώρες, 150 συνεργάτες παραγωγούς και πάνω από 1.300 προϊόντα στα ράφια τους, παρουσιάζουν σήμερα τη ναυαρχίδα τους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

 
2wzHJq9uBzWZ5hvp_9cWZA0SslZHjOhOX7vm4o-65bo,9d5vJl5mLGh6VhMdBiurF7x9lCV-n36qpNdUuszVyUg,iPw-I5hbThTvNk_G_qTsfKA4lPkQR9RSyr-RqZt3fdk-1190

Το νέο κατάστημα αποτελεί τη ναυαρχίδα της φαμίλιας.

Ο παππούς τους ήταν παλαιάς κοπής παντοπώλης στη Θεσσαλονίκη και τα αδέλφια μεγάλωσαν ανάμεσα στα σακιά με τα τρόφιμα και τις μυρωδιές από τα μπαχαρικά. Το 2004 –κι αφού πρώτα είχε θητεύσει για χρόνια σε μία πολυεθνική τροφίμων– ο πατέρας τους αποφάσισε να δημιουργήσει μια εταιρεία διανομής ελληνικών προϊόντων. Το δίκτυό του αποτελούνταν από μικρούς παραγωγούς της επαρχίας, οι οποίοι όμως υπολείπονταν σε επίπεδο branding. Παράλληλα με τις σπουδές τους, τα αδέλφια μπήκαν στη δουλειά ποντάροντας στη δική τους σύγχρονη αισθητική. Ο πρώτος που τους εμπιστεύτηκε ήταν ένας Θασίτης παραγωγός μελιού. 

Έφτασαν να διαθέτουν 70 νέα προϊόντα, να κάνουν εξαγωγές, και «αντιγράφοντας» πετυχημένα ελληνικά brands, όπως τον Κορρέ και την Apivita, δημιούργησαν ένα δικό τους concept store: ένα παντοπωλείο που διέθετε τα δικά τους προϊόντα με ετικέτα «Έργον».

iOlwnLGd8xF9BGHQRVnfRntOCgbtfI5QisMEdSByp_M,wT2BMDjjvp3CmFuAzyltyZamdDDT6hVfnesXLPxPOJc,Iva1PQfzoeCR9WbjfQ6bWkK3ONnaIh6Nwm_j_q6O8Rw-1190

Η “Αγορά” βγάζει και τραπεζάκια έξω, για γευστική δοκιμή alfresco.

Σήμερα, έχουν φτάσει τα 9 μπακαλο-μεζοδοπωλεία σε 3 χώρες, με 150 περίπου συνεργάτες παραγωγούς, 1.300 και πλέον προϊόντα στα ράφια και 180.000 πελάτες το χρόνο που γεύονται τις ελληνικότατες γεύσεις τους. 

Διαβάστε εδώ για το Λονδρέζικο εγχείρημα της… ERGON 

Και τώρα, επιστροφή στις ρίζες:  Το νέο κατάστημα της εταιρείας ΕΡΓΟΝ με το όνομα “Αγορά”, μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο γαστρονομικό κοινό της πόλης: Σε 1.000 τετραγωνικά, στον παλιό κινηματογράφο ΡΙΒΟΛΙ, φιλοξενεί πλέον όχι μόνο τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών (τυριά, αλλαντικά, γλυκά του κουταλιού, βότανα, ζυμαρικά, ελληνικά παγωτά) και το μεζεδοπωλείο, αλλά επιπλέον:

collage

H “Αγορά” διαθέτει μανάβικο και ιχθυοπωλείο.

Διαθέτει ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, φούρνο, μανάβικο και το “3rd wave” καφέ σε συνεργασία με την Taf, του πρωτοπόρου Γιάννη Ταλούμη: Ένα μυρωδάτο στέκι που εντάσσεται στο νέο κίνημα από τη Νέα Υόρκη όπου η ποικιλία του καφέ, το καβούρντισμα και η εκχύλιση του καφέ λαμβάνουν φετιχιστικές διαστάσεις. 

F1viY8qJ3Gl-boq71fo-O1YNzfJ1iVA9t36P2sfJpJs,p6zbFtI-_Lp8r8mHkLAgM-4-jUlBmxhu2iIiQTOFEQ4-1190

Η καλύτερη θέση είναι γύρω από την μπάρα, στην καρδιά της κίνησης και των ορεκτικών μυρουδιών.

Στον επάνω όροφο της “Αγοράς” θα διοργανώνονται και μαθήματα μαγειρικής, εκθέσεις, παρουσιάσεις, γευστικές δοκιμές νέων προϊόντων και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα: Αυτή είναι η επιχειρηματική φιλοσοφία του “πρύτανη” του premium καφέ, Γιάννη -TAF- Ταλούμη. 

 

//ERGON Agora: Παύλου Μελά 42 , Θεσσαλονίκη, 54622. Τηλέφωνο κρατήσεων – παραγγελιών: 2310288008

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro