Οι σούβλες του Χριστόφορου παίρνουν μπρος.

Δεν υπάρχει Έλληνας – εκτός αν είναι vegan – που την αυτή την Κυριακή θα κάτσει στο τραπέζι και δεν θα τσιμπήσει έστω κι ένα κομμάτι σουβλιστό αρνί. Οι περισσότεροι σίγουρα θα έχετε ήδη πάρει το δρόμο για την εξοχή, και θα έχετε κάνει το κουμάντο σας για την σούβλα ή το ψητό.

Σε περίπτωση όμως που μείνετε εντός των τειχών της πρωτεύουσας, σας προτείνουμε έξι κλασικές ψησταριές που βάζουν το αρνί στη σούβλα, ψήνουν παϊδάκια στα κάρβουνα, στρώνουν γιορτινά τα τραπέζια τους και θα έχουν καλή, χαλαρή ατμόσφαιρα.Επιλέξτε και κλείστε τραπέζι.

Στον Κούβελο θα βρείτε κοκορετσάκι αλλά με τον ρουμελιώτικο τρόπο, αρνί, παϊδάκια, ριγανάτο κατσικάκι στη γάστρα και ζουμερά μπιφτέκια.

Κοκορέτσι στον Κούβελο.

Κούβελος

Λευκοί σοβατισμένοι τοίχοι, κλασικές καρέκλες και τραπέζια ταβέρνας κι ένα παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα, συνθέτουν το ζεστό και ευχάριστο σκηνικό αυτής της παλιάς ταβέρνας στο Κουκάκι. Τα πράγματα που θα βρείτε εδώ είναι εντελώς κλασικά: κοκορετσάκι αλλά με την ρουμελιώτικο τρόπο, αρνί, παϊδάκια, ριγανάτο κατσικάκι στη γάστρα και ζουμερά μπιφτέκια. Σε αυτά προσθέστε και τους κολοκυθοκεφτέδες, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και γενναιόδωρες σαλάτες. Και όλα αυτά σε μια καταπράσινη αυλή.

//Γενναίου Κολοκοτρωνή 86, Κουκάκι, τηλ. 2114052418


Σήμα κατατεθέν στον Χριστόφορο είναι τα παϊδάκια του αλλά και τα τεράστια σε μέγεθος μπιφτέκια.

Για σούβλα περιωπής στον Χριστόφορο.

Χριστόφορος

Αυτή η ταβέρνα στα Καλύβια εδώ και χρόνια σερβίρει νόστιμα κρέατα στη σχάρα και στη σούβλα ακόμα και όταν δεν είναι Πάσχα. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω για να πάτε, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο ιδιοκτήτης, γιος κτηνοτρόφου, γνωρίζει παρά πολύ καλά την τέχνη του ψησίματος. Σήμα κατατεθέν είναι τα παϊδάκια του αλλά και τα τεράστια σε μέγεθος μπιφτέκια. Νόστιμο και ζουμερό και το κοκορέτσι. Όσο για το αρνί… μπαίνει στη σούβλα και είναι μια νοστιμιά. Μην το παρακάνετε με την παραγγελία, γιατί εδώ οι μερίδες είναι μεγάλες.

//Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, τηλ. 2299048266


Τα παϊδάκια στου Μουρούζη έχουν τον πρώτο λόγο – αυτά της προβατίνας είναι σκέτη νοστιμιά.

Κοκορέτσι με μουστάρδα; Γιατί όχι. Ο Μουρούζης είναι μια μαζική ταβέρνα που όμως δεν της λείπει η ποιότητα.

Μουρούζης

Μπορεί η σάλα του να σας κάνει λίγο μεγάλη και ψυχρή, όμως από την στιγμή που θα καθίσετε στο τραπέζι και να έρθουν τα πρώτα εδέσματα  και οι κρεατομεζέδες, αυτό θα πάψει να σας απασχολεί. Ο Μουρούζης είναι μια μαζική ταβέρνα που όμως δεν της λείπει η ποιότητα. Τα παϊδάκια και εδώ έχουν τον πρώτο λόγο – αυτά της προβατίνας είναι σκέτη νοστιμιά. Όμως και το αρνί στη σούβλα, και όχι μόνο λόγω των ημερών, είναι από τα πιάτα που δεν πρέπει να λείπουν από την παραγγελία σας.

//Β’ Γεωργάκη 2, Καλύβια,  τηλ. 2299048371


Αν είστε λάτρεις της συκωταριάς, στον Αγιο Μερκούριο μην παραλείψετε να την δοκιμάσετε.

Για ζουμερά -όχι καρβουνισμένα- παϊδάκια στον Άγιο Μερκούριο.

Ταβέρνα Άγιος Μερκούριος

Από τις πιο ξακουστές ταβέρνες στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Έκτος από την φανταστική θέα της Αθήνας που προσφέρει (απλώνεται στα πόδια σας όλη η πρωτεύουσα), στα δυνατά του χαρτιά συγκαταλέγεται και η τέχνη της σούβλας. Το αρνί μπαίνει στη σούβλα μαζί με κοκορέτσι και στο τραπέζι σας συνοδεύεται με νόστιμα ορεκτικά. Αν είστε λάτρεις της συκωταριάς, εδώ μην παραλείψετε να την δοκιμάσετε. Κι τα παϊδάκια είναι κλασικότατα.

//Ά Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ. 2108169617


Ο Πιπινιός φημίζεται για το αρνάκι που ψήνεται σε μεγάλες παραδοσιακές χάλκινες γάστρες.

Οι σούβλες “δίνουν πόνο” στον Πιπινιό.

Πιπινιός

Λειτουργεί από το 1992 και είναι ένα από τα κλασικά στέκια για κρέας στη Σταμάτα. Φημίζεται για το αρνάκι που ψήνεται σε μεγάλες παραδοσιακές χάλκινες γάστρες, τα λαχταριστά και νόστιμα παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος, και το κοκορέτσι του. Τα κρέατα έρχονται από κτηνοτρόφους του Αγρίνιου και της Αμφιλοχίας. Η καταπράσινη αυλή του είναι ότι πρέπει γι αυτή την εποχή.

//25ης Μαρτίου και Γ. Ν. Πέππα 1, Πλ. Σταμάτας, τηλ. 2106216250


Η γουρουνοπούλα είναι από τις σπεσιαλιτέ του Μαγγίνα.

Για γουρουνοπούλα ή αρνί στου Μαγγίνα.

Μαγγίνας

Στα Μελίσσια θα βρείτε αυτό το παλιό, παραδοσιακό κουτούκι του 1948. Η ατμόσφαιρα του απλή και ζεστή, με καρό τραπεζομάντιλα στα τραπέζια και ξύλινες “ταβερνέ” καρέκλες. Έκτος από το παραδοσιακό αρνί, που το κάνουν στη σούβλα, από το τραπέζι σας δεν θα πρέπει να λείπουν ούτε τα σωστά ψημένα παϊδάκια αλλά ούτε και η ζουμερή γουρουνοπούλα που είναι από τις σπεσιαλιτέ τους.

//Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ. 2108046143, 2106132010

 

Διαβάστε ακόμα: Τρία νέα, value for money στέκια για καλό φαγητό και κρασί, μία ώρα από την Αθήνα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top